90-dages risikofri prøveperiode i hjemmet ✅

5 Æteriske olier til at reducere angst

Angst kan være lammende, og kan forhindre dig i at nyde alle de ting som du normalt elsker, og dermed begrænse din hverdag. Hvis du lider af angst, så kan det hjælpe at praktisere mindfulness, meditation og yoga. Undersøgelser har også vist, at aromaterapi kan have en positiv indvirkning, når det kommer til angst.

Hvad er aromaterapi?

Aromaterapi er en type holistisk terapi, som indebærer indånding af duften af æteriske olier med det formål at forbedre dit velbefindende. Når du indånder duften af æteriske olier, så registreres duften af sensorerne i din næse, der er direkte forbundet til din hjernes limbiske system. Det limbiske system er ansvarlig for at regulere vores følelser, hvilket betyder, at de aromaer som du indånder kan påvirke dine følelser direkte.

Få mere at vide om aromaterapi og æteriske olier her

Hvordan kan aromaterapi hjælpe mod angst?

Æteriske olier er i tusindvis af år blevet brugt til at reducere angst og stress - længe før angst overhovedet havde en egentlig betegnelse. Netop fordi din lugtesans og dine følelser er så tæt forbundet med hinanden, så kan aromaterapi have en stor indflydelse på dine følelser og direkte påvirke dit mentale velbefindende.

Hvis du lider af angst, så findes der en lang række æteriske olier, der kan hjælpe dig. De dufter ikke blot fantastisk, men kan også have en positiv effekt på dit mentale velbefindende. Hvis du ønsker at genvinde din energi, forbedre din søvnkvalitet, reducere dit stressniveau og berolige din angst, så kunne aromaterapi være svaret på dine bønner.

Få mere at vide om, hvordan aromaterapi kan hjælpe mod stress her

5 Effektive olier mod angst

Der findes adskillige æteriske olier, som er blevet testet og har vist sig at være yderst effektive til at reducere angst. Nedenfor har vi håndplukket vores fem bedste olier til at reducere angst og producere større afslapning.

Lavendelolie: Den mest populære æteriske olie

Lavendelolie har været brugt som middel mod både angst og søvnløshed i mange år. Faktisk kan den første dokumenterede brug af lavendel spores tilbage til de gamle egyptere for over 2.500 år siden.

Lavendel er den mest kendte æteriske olie. Den er kendt for dens beroligende virkning og dens evne til at hjælpe med at lindre både angst og stress.

Mange undersøgelser har også vist, at lavendelolie er yderst effektiv i forbindelse med søvnløshed, hvilket er et problem der ofte skyldes angst. Det er derfor ikke underligt, at lavendel er den mest populære æteriske olie på markedet i dag!

Økologisk Lavender Æterisk Olie
Økologisk Lavender Æterisk Olie
Økologisk Lavender Æterisk Olie
Økologisk Lavender Æterisk Olie
Økologisk Lavender Æterisk Olie

Økologisk Lavender Æterisk Olie

Sådan bruger du lavendelolie til at reducere angst

Der findes mange forskellige måder at bruge lavendelolie på. For at få hjælp til at sove, så kan du blot komme et par dråber lavendelolie på din hovedpude eller diffundere lavendelolie i dit soveværelse i ca. en halv time før du går i seng. For at opnå en beroligende effekt i løbet af dagen, så kan du også blande lavendelolie med vand i en sprayflaske og spraye blandingen på dit tøj, rundt omkring i hjemmet eller endda i din bil.

Økologisk Ylang Ylang Æterisk  Olie
Økologisk Ylang Ylang Æterisk  Olie
Økologisk Ylang Ylang Æterisk  Olie
Økologisk Ylang Ylang Æterisk  Olie
Økologisk Ylang Ylang Æterisk  Olie

Økologisk Ylang Ylang Æterisk Olie

Ylang ylang olie: Den perfekte afstresser

Det er svært ikke at elske denne blomsterduftende æteriske olie, der kommer direkte fra blomsterne fra Cananga odorata-træet. Og du vil blive endnu mere forelsket i den, når du opdager, hvor effektiv den er til at lindre nogle af de symptomer, der er forbundet med angst.

Visse undersøgelser antyder desuden, at ylang ylang olie kan hjælpe med at sænke blodtrykket, og samtidigt reducere niveauet af kortisol - stresshormonet. Prøv derfor at tilføje lidt ylang ylang olie i din selvplejerutine for at reducere dit stressniveau og forbedre dit mentale velvære.

Sådan bruger du ylang ylang olie til at reducere angst

Ylang ylang olie er perfekt at bruge i din diffuser, når du langt om længe sætter dig ned efter en lang og stressende dag. Prøv derfor at diffundere æterisk ylang ylang olie, mens du slapper af i sofaen eller mens du ligger i et boblebad.

Frankincense olie: For et humør boost og balance

Med en varm og fyldig aroma hjælper æterisk frankincense olie med at løfte dit humør og afbalancere dine følelser, samtidig med at den beroliger dit sind og din krop. Alt dette gør frankincense olie til et fremragende valg, hvis du ønsker at slappe af og reducere din stress efter en lang dag.

Frankincense olie virker også som et beroligende middel, hvilket gør den perfekt til personer der lider af søvnløshed. Mange mennesker hævder også, at frankincense olie giver dem en følelse af fred, afslapning og spiritualitet i kroppen, hvilket er med til at give dem en mere rolig nattesøvn.

Økologisk Frankincense Æterisk Olie
Økologisk Frankincense Æterisk Olie
Økologisk Frankincense Æterisk Olie
Økologisk Frankincense Æterisk Olie
Økologisk Frankincense Æterisk Olie

Økologisk Frankincense Æterisk Olie

Sådan bruger du frankincense oil til at reducere angst

Frankincense olie er et populært valg til brug i en diffuser under meditation eller yoga, da dens duft skaber en følelse af indre fred og ro. Du kan også prøve at blande et par dråber frankincense olie med en bæreolie, såsom f.eks. sød mandelolie og massere blandingen ind i huden.

Økologisk Bergamot Æterisk Olie
Økologisk Bergamot Æterisk Olie
Økologisk Bergamot Æterisk Olie
Økologisk Bergamot Æterisk Olie
Økologisk Bergamot Æterisk Olie

Økologisk Bergamot Æterisk Olie

Bergamotteolie: Lindrende og beroligende

Denne citrusduftende olie er fantastisk til at reducere dit stressniveau og holde din angst under kontrol.

Faktisk viste en undersøgeæse fra 2017, at hvis man blev udsat for blot 15 minutter af duften fra bergamotteolie, så blev det mentale velbefindende hos patienter i venteværelset på et behandlingscenter for psykisk sygdom forbedret.

En tidligere undersøgelse fra 2015 viste, at æterisk bergamotteolie muligvis også kan bidrage til at forbedre en persons negative følelser, reducere træthed og sænke kortisolniveauet, der som nævnt er kroppens primære stresshormon.

Sådan bruger du bergamotteolie til at reducere angst

Bergamotteolie blandes ofte med en bæreolie, såsom f.eks. sød mandelolie eller avocadoolie, inden den gnides ind i huden eller tilsættes i et bad. Den kan dog forøge din følsomhed overfor solen, når den bruges lokalt, så pas på med ikke at bruge den direkte på huden før du går ud i solen.

Denne olie er også god at komme i en diffuser eller blandet med vand i en sprayflaske for at spraye blandingen rundt omkring i dit hjem for at skabe en beroligende stemning.  

Geraniumolie: Den perfekte følgesvend til meditation

Geraniumolie har en lys og blomsteragtig aroma, som er vanskelig ikke at syntes om. Den har en øjeblikkelig beroligende effekt og hjælper din krop med at afbalancere dens naturlige hormonniveauer, samtidig med at den fremmer større afslapning.
'
Nogle undersøgelser har endda antydet, at geraniumolie kan hjælpe med at reducere for højt blodtryk. 

Økologisk Geranium Æterisk Olie
Økologisk Geranium Æterisk Olie
Økologisk Geranium Æterisk Olie
Økologisk Geranium Æterisk Olie
Økologisk Geranium Æterisk Olie

Økologisk Geranium Æterisk Olie

Sådan bruger du geramiumolie til at reducere angst

Æterisk geraniumolie er perfekt til brug i en diffuser, mens du mediterer eller dyrker yoga. Du kan også prøve at tilsætte den i din shampoo eller balsam og massere den ind i dit hår.

Har du brug for hjælp til at vælge den rigtige æteriske olie til at hjælpe med at reducere din angst? Du kan altid kontakte en aromaekspert på support@volant.dk for at få gode råd og vejledning.

Er du nysgerrig på, hvad æteriske olier kan gøre for dig?

98,8%

oplever positive effekter inden for 30 dage efter at have købt æteriske olier og diffusere fra volant

TrustScore 4,7 | 800+ anmeldelser
"Jeg modtog min Terracotta Volant lige efter jul, og den har været brugt lige siden. Jeg elsker duften af olierne, og jeg har lært at balancere styrken, så den passer til min familie og mig. Jeg kan anbefale den til alle, der elsker æteriske olier." Robert S.
"Perfekt til meditation, især Geranium. Og Grapefruit til yoga." Cathy S.
"Let at skifte mellem abonnementsprodukter, har testet fem olier. Meget tilfreds." Mary H.
"Jeg elsker at modtage æteriske olier i min postkasse hver måned og skønne opskrifter i min indbakke." Johan J.
"Jeg har ledt efter æteriske olier til aromaterapi, disse olier giver mig et boost." Svetlana W.
"Jeg købte Volant diffuseren, og jeg er helt vild med den! Jeg bruger den hver dag, og jeg er supertilfreds. Fantastisk oplevelse." Agnieszka S.
"Jeg havde svært ved at falde i søvn før, men Sleep blandingen har ændret det." Chloe L.

Other blog posts