5 gode grunde til at bruge æteriske olier til afslapning og mental sundhed

Brugen af aromaer til at opnå ændrede bevidsthedstilstande er en videnskabeligt bevist tilgang til forbedring af ens mentale sundhed. Det skyldes, at aromaer er resultatet af luftbårne molekyler, der trænger ind i ens næsepassager. Molekylerne stopper ikke der: De absorberes i blodbanen, cirkulerer rundt i kroppen og krydser til sidst blod-hjerne-barrieren, hvor de har forskellige virkninger på hjernen. Men vi er nødt til at vælge vores aromaer med omhu for at sikre, at vi opnår det rigtige resultat. Hver type æterisk olie vil have en anden effekt, fordi hver olie er lavet af forskellige typer molekyler med unikke egenskaber.

5 gode grunde til at bruge æteriske olier til afslapning og mental sundhed

Som et eksempel sælger førende detailforretninger i Kuala Lumpur, Malaysia, ofte de to æteriske olier jasmin og lavendel, hvor de står på hylden side om side som salt- og peberbøsser. Man skal passe på med at købe dem sammen på grund af deres komplementære forhold (som yin og yang), hvor for meget af den ene vil gøre dig for stimuleret til at sove, mens den anden kan gøre dig sløv. Det er almindeligt, at turister køber den ene og senere vender tilbage for at købe den anden efter at have opdaget denne effekt ved et rent tilfælde. For meget jasmin vil gøre dig overstimuleret, mens for meget lavendel vil gøre dig uproduktiv.

Udtrykket 'æterisk olie' er afledt af det latinske udtryk "quinta essentia som kan oversættes til engelsk som "det femte element. Ifølge alkymien er en æterisk olie derfor plantens ånd eller livskraft, indfanget og opbevaret i en flaske. I lighed med alkoholisk spiritus fremstilles de ved destillation og har egenskaber, der har fanget folks fantasi i næsten tusind år, siden teknologien blev udviklet i det 13. århundrede af arabiske pionerer.

Når man køber æteriske olier til brug i aromaterapi, enten i forbindelse med massage eller anden form for terapi, skal man sikre sig, at olien er ægte. Undgå helt billige produkter, for det er umuligt for dem at blive markedsført under en bestemt pris. Billige produkter er blandet med bæreolier, eller endnu værre, de kan være blandet med uønskede biprodukter fra industrien, hvilket gør dem potentielt dårlige for ens helbred. Sørg derfor for at købe fra en velrenommeret leverandør, før du putter dem på eller i din krop.

 

#Trustpilot nr. 1 wellness-brand