90-dages risikofri prøveperiode i hjemmet ✅

Top 5 svampedræbende æteriske olier til hud, hovedbund og negle

Mange æteriske olier har svampedræbende egenskaber, hvilket betyder, at de fungerer som et naturligt fungicid. Dette gør æteriske olier til et kraftfuldt naturligt middel mod tilstande som ringorm, fodsvamp og tåneglesvamp.

Men hvilke er de bedste æteriske olier til behandling af svampesygdomme, og hvordan bruger du dem?

I denne artikel vil vi guide dig gennem fem af de mest kraftfulde svampedræbende æteriske olier, samt diskutere, hvordan hver af disse kan bruges på din hud, hovedbund og negle.

Indhold/Hurtiglinks

 • De 5 bedste svampedræbende æteriske olier
 • Tea tree æterisk olie
 • Oregano æterisk olie
 • Lavendel æterisk olie
 • Fed æterisk olie
 • Citrongræs æterisk olie
 • Svampedræbende æteriske olieopskrifter
 • Æterisk olie mod tåneglesvamp
 • Æterisk olie til ringorm
 • Æterisk olie til fodsvamp
 • Æterisk olie til hovedbundssvamp
 • Sammenfattende

De 5 bedste svampedræbende æteriske olier

1. Tea tree æterisk olie

Volant Tea tree æterisk olie

Tea tree olie ( Melaleuca alternifolia ) er en af de mest kendte og mest brugte svampedræbende æteriske olier. Det har en lang historie med brug i Australien til behandling af hudsygdomme og er nu populær over hele verden.

Tea tree olie er en almindelig ingrediens i shampoo, og årsagen til dette er, at hovedbundskløe og skæl ofte skyldes mindre svampeinfektioner i hovedbunden.

Tea tree olie indeholder terpinen-4-ol, hovedforbindelsen, der er ansvarlig for dens antifungale egenskaber. Det er effektivt mod en lang række svampe, herunder:

 • Candida albicans: den mest almindelige årsag til svampeinfektioner hos mennesker og forårsager i de fleste tilfælde gærinfektioner, trøske og systemiske candidiasis-infektioner
 • Trichophyton rubrum: koloniserer overfladiske døde hudceller og forårsager de fleste tilfælde af fodsvamp, tånegleinfektioner, hudkløe og ringorm
 • Aspergillus niger: den mest almindelige type sort skimmel, der findes på mad og i huset

En nylig gennemgang af undersøgelser viste, at tea tree olie var lige så effektiv som benzoylperoxid til at reducere symptomerne på acne. En anden undersøgelse viste, at kombinationen af tetræolie med aloe vera og propolis mindskede symptomerne på acne yderligere. Dette gør tea tree olie til en lovende behandling, når det kommer til acne.

Men fordelene ved tea tree æterisk olie stopper ikke der. En anden undersøgelse viste, at en 25-50% opløsning af tetræolie er mere effektiv end placebo til at helbrede fodsvamp. Faktisk blev 64% af tilfældene i undersøgelsen helbredt med tea tree olie sammenlignet med kun 31% med placebo. Dette demonstrerer effektiviteten af tea tree olie som et naturligt middel mod svampehudinfektioner som fodsvamp.

En anden gennemført undersøgelse viste, at tea tree-olie var lige så effektiv som en aktuel svampedræbende medicin til at løse tåneglesvamp, hvilket gør det til et sikkert og naturligt alternativ.

Tea tree olie kan bruges alene eller i kombination med andre æteriske olier. Det påføres bedst lokalt på det berørte område. Før du gør dette, skal du fortynde din tetræolie med en bæreolie for at reducere risikoen for hudirritation.

Økologisk Tea Tree Æterisk Olie
Økologisk Tea Tree Æterisk Olie
Økologisk Tea Tree Æterisk Olie
Økologisk Tea Tree Æterisk Olie
Økologisk Tea Tree Æterisk Olie

Økologisk Tea Tree Æterisk Olie

69 kr

2. Oregano æterisk olie

Mange mennesker sværger til olie af oregano til at behandle alle mulige immunitetsrelaterede problemer. Oreganoolie er en anden populær æterisk olie til behandling af svampesygdomme. Den indeholder både carvacrol og thymol, som har nogle imponerende svampedræbende og antibakterielle egenskaber.

En undersøgelse fra 2015 påviste, at thymol, en af forbindelserne i oreganoolie, er effektiv mod Candida-svampen. Dette gør oregano æterisk olie effektiv til behandling af gærinfektioner og kan hjælpe med nogle tilfælde af inficerede tånegle og fodsvamp.

For at bruge oreganoolie på en svampeinfektion, skal du blande et par dråber æterisk oreganoolie med en bæreolie og dup det på det berørte område. Men sørg for at starte i det små – thymol er meget stærk, og oregano æterisk olie er meget koncentreret og kan brænde eller irritere huden. Husk: lidt rækker langt!

Denne olie kan også kombineres med andre æteriske olier for at maksimere fordelene.

3. Lavendel æterisk olie

Den mest populære æteriske olie i verden, lavendel æterisk olie er kendt for sine afslappende egenskaber. Heldigvis er denne æteriske olie også effektiv til behandling af hudsygdomme, hvilket gør dit køb endnu mere værd! Dette skyldes, at lavendel æterisk olie indeholder linalool, som er ansvarlig for dets antifungale og antibakterielle egenskaber.

Lavendel æterisk olie har vist sig at være effektiv mod en række svampe, herunder dermatofytter (svampe, der vokser i hud, hår og negle) samt forskellige arter af Candida. Mere forskning skal udføres, men dette gør lavendel æterisk olie værd at prøve, når man leder efter sikre, naturlige alternativer til mange af de almindelige svampeinfektioner, der allerede er nævnt.

For at bruge lavendel æterisk olie til at behandle svampesygdomme, skal du blande et par dråber af den æteriske olie med en spiseskefuld bæerolie. Påfør derefter opløsningen på det berørte område.

Efter en lang, hård arbejdsdag iført svedige sko, eller efter en træning, vil en lavendel fodmassage ikke kun lindre stress, føles godt og hjælpe dig med at sove, den vil også hjælpe med at forebygge irriterende fodsvamp!

Du kan også tilføje denne løsning til dit badevand for en afslappende opblødning, der også reducerer risikoen for svampeinfektioner.

Økologisk Lavender Æterisk Olie
Økologisk Lavender Æterisk Olie
Økologisk Lavender Æterisk Olie
Økologisk Lavender Æterisk Olie
Økologisk Lavender Æterisk Olie

Økologisk Lavender Æterisk Olie

79 kr

4. Fed æterisk olie

Nellikeolie er en populær æterisk olie til behandling af tandsygdomme. Den indeholder eugenol, som er ansvarlig for dets antibakterielle egenskaber. Fedolie har dog også nogle imponerende svampedræbende egenskaber, hvilket betyder, at den er nyttig til behandling af en lang række svampetilstande.

Nellikeolie har vist sig at være effektiv mod en række svampe, herunder Microsporum audouinii , Epidermophyton floccosum , Trichophyton rubrum og Trichophyton mentagrophytes .

Af denne grund kan nellikeolie være et effektivt naturligt middel mod svampeinfektioner, herunder hudinfektioner, tåneglesvamp og fodsvamp.

Nellikeolie (såvel som olie af oregano) har også vist sig lovende i tilfælde af trøske og oral svampeinfektion forårsaget af Candida.

Ifølge en nylig undersøgelse kan spredningen af nellikeolie i luften også hjælpe med at forbedre din indendørs luftkvalitet ved at reducere væksten af miljøsvampe!

Nellikeolie kan bruges alene eller i kombination med andre æteriske olier. Den påføres bedst lokalt på det berørte område, men kan også bruges i en diffuser eller tilsættes dit badevand.

5. Citrongræs æterisk olie

Lys, citrusagtig, lykkefremkaldende æterisk citrongræsolie er også en populær æterisk olie til rengøring samt behandling af hudsygdomme. Den indeholder citral, som er ansvarlig for dens antifungale og antibakterielle egenskaber.

En undersøgelse i 1996 påviste, at en creme indeholdende mindst 2,5% citrongræs æterisk olie havde svampedræbende virkninger på en række svampe. For nylig har citrongræs vist svampedræbende aktivitet mod både Candida og Aspergillus niger .

Dette gør citrongræs æterisk olie til et lovende middel mod en række svampetilstande. Så hvis du allerede elsker citrongræs, kender du nu til endnu flere nyttige måder at bruge det på!

For at bruge citrongræs æterisk olie til en svampeinfektion, skal du blande 3 dråber af den æteriske olie med 1 spiseskefuld bæerolie. Påfør opløsningen topisk på det berørte område. Du kan også tilføje denne løsning til dit badevand eller sprede det i dit hjem.

Økologisk Lemongrass Æterisk Olie
Økologisk Lemongrass Æterisk Olie
Økologisk Lemongrass Æterisk Olie
Økologisk Lemongrass Æterisk Olie
Økologisk Lemongrass Æterisk Olie

Økologisk Lemongrass Æterisk Olie

69 kr

Opskrifter på svampedræbende æteriske olier

Æteriske olier er kraftfulde naturlige ekstrakter, og den kraft kan intensiveres yderligere ved at kombinere forskellige æteriske olier for at udnytte deres fordele. Her er nogle af vores foretrukne opskrifter på æteriske olier til forskellige svampetilstande.

Æterisk olie mod tåneglesvamp

Tåneglesvamp er en smertefuld tilstand, der hurtigt kan forværres, hvis den ikke behandles. Hvis du leder efter et naturligt middel mod tåneglesvamp, er æteriske olier en nem mulighed. Her er en af vores yndlingsopskrifter til behandling af tåneglesvamp:

Blend disse olier med 100 ml af din yndlingsbæreolie. Vi anbefaler jojobaolie eller sød mandelolie. Du kan derefter anvende denne blanding to gange om dagen på din tåneglesvamp.

Det er dog vigtigt, at du søger læge med hensyn til din tåneglesvamp, især hvis du bemærker, at symptomerne forværres, eller hvis du har nogen bekymringer over tilstanden.

Jojoba Bæreolie
Jojoba Bæreolie
Jojoba Bæreolie
Jojoba Bæreolie
Jojoba Bæreolie

Jojoba Bæreolie

99 kr
Økologisk Eucalyptus Æterisk Olie
Økologisk Eucalyptus Æterisk Olie
Økologisk Eucalyptus Æterisk Olie
Økologisk Eucalyptus Æterisk Olie
Økologisk Eucalyptus Æterisk Olie

Økologisk Eucalyptus Æterisk Olie

65 kr
Økologisk Rosemary Æterisk Olie
Økologisk Rosemary Æterisk Olie
Økologisk Rosemary Æterisk Olie
Økologisk Rosemary Æterisk Olie
Økologisk Rosemary Æterisk Olie

Økologisk Rosemary Æterisk Olie

79 kr

Æterisk olie til ringorm

Ringorm er en svampeinfektion, der forårsager et rødt, kløende udslæt. Hvis du leder efter et naturligt middel mod ringorm, så prøv æteriske olier. Her er en af vores yndlingsopskrifter:

Tilføj disse æteriske olier til 100 ml bæreolie, såsom jojobaolie eller sød mandelolie. Påfør denne blanding to gange om dagen på det berørte område.

Det er vigtigt at søge læge, hvis du har nogen bekymringer over din ringorminfektion

Økologisk Lavender Æterisk Olie
Økologisk Lavender Æterisk Olie
Økologisk Lavender Æterisk Olie
Økologisk Lavender Æterisk Olie
Økologisk Lavender Æterisk Olie

Økologisk Lavender Æterisk Olie

79 kr
Økologisk Tea Tree Æterisk Olie
Økologisk Tea Tree Æterisk Olie
Økologisk Tea Tree Æterisk Olie
Økologisk Tea Tree Æterisk Olie
Økologisk Tea Tree Æterisk Olie

Økologisk Tea Tree Æterisk Olie

69 kr

Æterisk olie til fodsvamp

Fodsvamp er en svampeinfektion, der rammer fødderne, mest huden mellem tæerne. Hvis du leder efter et naturligt middel mod fodsvamp, kan du prøve æteriske olier. Her er en af vores yndlingsopskrifter:

 • 15 dråber fed olie
 • 10 dråber lavendelolie
 • 10 dråber tea tree olie
 • 5 dråber oreganoolie

Tilføj disse æteriske olier til 100 ml bærerolie, såsom jojobaolie eller sød mandelolie. Påfør denne blanding to gange om dagen på det berørte område. Det er vigtigt at søge læge, hvis du har nogen form for bekymringer over din fodsvamp.

Æterisk olie til hovedbundssvamp

Hovedbundssvamp er en almindelig svampeinfektion, der kan forårsage skæl, kløe og hårtab. Hvis du leder efter et naturligt middel mod hovedbundssvamp, kan du prøve æteriske olier. Her er en af vores yndlingsopskrifter:

Tilsæt disse æteriske olier til en ren flaske sammen med 100 ml bæreolie, såsom jojobaolie eller sød mandelolie, og bland godt. Du kan derefter anvende denne blanding en eller endda to gange om dagen på det berørte område. Selvfølgelig skal du muligvis vaske det senere for at forhindre, at dit hår bliver for fedtet! Det er vigtigt at bemærke, at du bør søge læge, hvis du har nogen bekymringer over din hovedbundssvampeinfektion.

Økologisk Eucalyptus Æterisk Olie
Økologisk Eucalyptus Æterisk Olie
Økologisk Eucalyptus Æterisk Olie
Økologisk Eucalyptus Æterisk Olie
Økologisk Eucalyptus Æterisk Olie

Økologisk Eucalyptus Æterisk Olie

65 kr
Økologisk Peppermint Æterisk Olie
Økologisk Peppermint Æterisk Olie
Økologisk Peppermint Æterisk Olie
Økologisk Peppermint Æterisk Olie
Økologisk Peppermint Æterisk Olie

Økologisk Peppermint Æterisk Olie

79 kr

Sammenfattende

Hver af disse æteriske olier har kraftige svampedræbende egenskaber. De er blevet brugt i traditionel medicin og kan bruges til en række svampetilstande. De kan bruges alene eller i kombination med andre æteriske olier, alt efter dine behov.

De kan bruges både lokalt og i din diffuser, og de vil ikke kun gavne dig fysisk, men du vil også nyde deres dufte og de mentale effekter! Hvorfor ikke prøve at blande forskellige svampedræbende æteriske olier sammen for at skabe en blanding, der er skræddersyet til dine behov?

Mens æteriske olier er et kraftfuldt naturligt middel mod en række tilstande, er det vigtigt, at du søger lægehjælp, hvis du har nogen form for bekymringer, eller hvis dine symptomer forværres.

Er du nysgerrig på, hvad æteriske olier kan gøre for dig?

98,8%

oplever positive effekter inden for 30 dage efter at have købt æteriske olier og diffusere fra volant

TrustScore 4,7 | 800+ anmeldelser

Other blog posts