90-dages risikofri prøveperiode i hjemmet ✅

Hvordan "plantens essens" styrker kvinder - aromaterapeut fra Berlin afslører dos og don'ts

Christina Webers vej til aromaterapi begyndte med et skilt i Australien. I dag er hun ekspert i aromaterapi og urtemedicin, Reiki Master & Energetic Healing samt alternativ behandler inden for psykoterapi. Hun bruger sin viden til at hjælpe kvinder med at vække deres indre kraft og selvkærlighed.

I et interview med Volant forklarer hun, hvordan hun gør dette, og hvilke æteriske olier der er særligt velegnede til at styrke det feminine.

woman suffering from headache

Indhold/Hurtiglinks

 • Christinas "Vilde kvinder" og rejsen til selvkærlighed
 • Hvilke æteriske olier kan hjælpe kvinder
 • Dos and Don'ts - Hvordan kvinder får mest muligt ud af æteriske olier
 • Hvorfor æteriske olier er særligt gavnlige for kvinder
 • Ting du ikke børe gøre i forbindelse med aromaterapi
 • Om Christina

Christina Weber har altid haft en særlig forbindelse til naturen. Som barn blandede hun mælkebøttesalve, talte med træer og udviklede tidligt en fascination for naturen og energier.

Det var dog først langt senere, at hun lærte æteriske olier, "plantens essens", at kende og elske. I første omgang førte hendes vej hende til en stor tysk bank, hvor hun arbejdede i årevis, indtil hun næsten ikke kunne klare det mere.

Overskydende ferie og overarbejde gjorde det muligt for hende at tage et tre måneders sabbatår, som hun tilbragte i Australien og det sydlige Stillehav.

“Det var der, at jeg indså, at jeg ikke ville fortsætte sådan her. Dagen før jeg tog af sted, gik jeg rundt i Sydney og så et skilt for aromaterapi-massage. Denne helkropsmassage var virkelig en livsændrende oplevelse, som de siger. Jeg blev straks begejstret og tænkte: Jeg er nødt til at lære dette!”

Tilbage i Tyskland holdt Christina kun tre dage på sit job i banken, før hun sagde op. Seks måneder senere var hun tilbage i Australien og klar til at studere aromaterapi.

Christinas "Vilde kvinder" og rejsen til selvkærlighed

"Jeg har altid elsket dufte," siger Christina, "men det var først, da jeg begyndte at studere dem, at jeg lærte, at der er så meget mere i æteriske olier."

Efter fødslen af sin søn underviste hun på en naturlægeskole, men indså hurtigt, at hun ønskede at tilbyde sin egen praktiske uddannelse. I 2015 var tiden endelig inde.

Christina indså hurtigt, at hun kunne forstå og hjælpe kvinder bedre i sine konsultationer. Det sidste skub kom fra samarbejdet med hendes grafiske designer, fortæller Christina. Hendes mission var klar: "Jeg vil arbejde med aromaterapi, urter og kvinder. Det er derfra mit brand, Wilde Weiber, kom."

Hvem er disse Wilde Weiber, dvs. "vilde kvinder"? Hvad betyder femininitet?

For Christina er omsorg noget typisk feminint. Kvinder, siger aromaterapeuten, bærer det plejende og helbredende i sig. "Det betyder ikke, at mænd ikke kan gøre det", påpeger Christina, "men det er en overvejende feminin egenskab."

For hende betyder det at være kvinde også, at man fuldt ud accepterer sin krop med alle dens kurver og endnu bedre; at man elsker den. En kvinde skal føle sig godt tilpas i sin krop uden at skamme sig over den - Christina støtter dette i sine coachingsessioner og ved hjælp af æteriske olier.

“Jeg vil gerne vise kvinder, hvor smukke de er, uanset hvad verden omkring dem siger. Jeg ønsker at opmuntre kvinder til at stå op for sig selv, til at værdsætte og elske sig selv.

Vi kvinder har så meget potentiale i os, men vi tør ikke udleve det. Det gør mig trist, og samtidig motiverer det mig til at fortsætte og træne flere Wild Women”

Hvilke æteriske olier kan hjælpe kvinder

woman touching forehead with cluster headache

Som Christina har opdaget i sine 20 års erfaring, findes der helt specielle olier til kvinder. De er gode mod huden, dufter godt, og virker både afslappende og styrkende på nerverne. Ofte har de også en effekt på menstruationscyklus, og hver olie har et særligt dufttema.

Disse dufttemaer kan udløse indsigtsfulde reaktioner. "Hvis jeg ikke har løst et tema eller har det i min bevidsthed", forklarer Christina, "kan jeg afvise duften. På den anden side kan jeg især elske en olie, hvis den støtter mig i min proces."

Rose Geranium for mere selvkærlighed

For eksempel er Rose Geranium en fantastisk olie til selvkærlighed og selvomsorg. Mange kvinder kan lide duften og bruger den til at øge deres selvkærlighed.

Christinas tip: Gør noget for dig selv som et udtryk for selvkærlighed, f.eks. læs en god bog eller meditér, og tilsæt rosengeranium til din diffusor.

Hvid Stendiffuser
Hvid Stendiffuser
Hvid Stendiffuser
Hvid Stendiffuser
Hvid Stendiffuser
Hvid Stendiffuser

Hvid Stendiffuser

799 kr

Ylang Ylang for en bedre kropsfornemmelse

woman suffering from migraine

Ylang Ylang er en forførende duft. Det er ikke alle, der kan lide den, fordi dufttemaet er kærlighed til ens egen krop.

For kvinder er Ylang Ylang en afslappende og afrodisiakum olie. Den fremmer kropsbevidsthed og får os til at føle os godt tilpas i vores krop.

Økologisk Ylang Ylang Æterisk Olie
Økologisk Ylang Ylang Æterisk Olie
Økologisk Ylang Ylang Æterisk Olie
Økologisk Ylang Ylang Æterisk Olie
Økologisk Ylang Ylang Æterisk Olie

Økologisk Ylang Ylang Æterisk Olie

89 kr

Vanilje og kanel for hjertet og libido.

Vanilje er en af de mest populære dufte i verden. Når det gælder smag, er vaniljeis også i top 3. Hvorfor er det sådan? For Christina er det let at forklare: Vanilje har en beroligende og omsluttende effekt, så den giver en følelse af tryghed.

Kanel er dejligt varmende. "Kanel er afrodisiakum og varmer hjertet, når man har oplevet for meget modgang i livet."

Lavendel til mænd og kvinder

volant lavender essential oil

Og hvad med den måske mest populære olie, som er værdsat over hele verden for sine mange egenskaber? Christina værdsætter også lavendelolie højt.

Det er en absolut allrounder og bør ikke mangle i nogen husholdning, men det er ikke en særlig kvindeolie, siger aromaeksperten. Vær dog opmærksom på, at lavendel sænker blodtrykket.

Økologisk Lavender Æterisk Olie
Økologisk Lavender Æterisk Olie
Økologisk Lavender Æterisk Olie
Økologisk Lavender Æterisk Olie
Økologisk Lavender Æterisk Olie

Økologisk Lavender Æterisk Olie

79 kr

Dos and Don'ts - Hvordan kvinder får mest muligt ud af æteriske olier

Hvor har Christina fået denne utrolige viden om plantens essens fra? Hendes omfattende uddannelse lagde grunden. "Men i de sidste ti år har jeg udviklet mine duftprofiler," forklarer hun. "Jeg er gået dybere og har studeret olierne intensivt. Jeg har lært en masse og opdaget sammenhænge, som altid bekræftes i praksis."

Denne viden giver hun videre til sine elever. I et interview med Volant afslører hun sine bedste eksperttips om, hvordan begyndere og aromaprofessionelle kan bruge æteriske olier til deres fordel.

For begyndere: Fokusér på en olie og et fodbad.

volant peppermint essential oil

Christina råder dem, der begynder at opdage aromaterapi, til at tage det langsomt. Vælg en olie og tag den med dig hele dagen, enten blandet med en bærolie på huden eller i en diffuser.

Hvis du ønsker mere selvpleje, kan du også stoppe op et øjeblik og trække dybt vejret i duften. "Se, hvad der sker, og hvad olien gør for dig."

Det er vigtigt ikke at overdosere, siger hun. "En dråbe er ofte nok," råder aromaterapeuten. Æteriske olier er trods alt højt doseret, og effekten kan være overvældende. For eksempel rapporterede en studerende, at hun tilføjede 10 dråber japansk mynteolie til et koldt bad... Hun frøs i tre dage. Mynte er en kraftig kølende olie.

Aromatisk fodbad

volant eucalyptus essential oil

Især når det er koldt, eller du er stresset, kan fodbad gøre underværker. Olien gennemsyrer hele kroppen og får den til at hvile. Du vil også indånde duften, når du sætter dig ned.

Aromaterapi-fodbad

◉ Fyld en skål med varmt vand.
◉ Tilsæt 1-2 dråber i skålen.
◉ Læg dine fødder i blød i mindst 15 minutter.

Varmende olier til fodbade

◉  Æterisk olie lavendel
◉  Æterisk olie Cedertræ
◉  Æterisk olie timian CT Linalool
◉  Æterisk olie Ingefær

Mindre velegnede til et aromatisk fodbad er citrusolier, da de er topnoter, eller kølende olier.

For aroma-professionelle: Varm indpakning mod smerter

Til dem, der har brugt aromaterapi i et stykke tid, har Christina et særligt tip: Ved kramper eller smerter anbefaler hun en indpakning eller anvendelse med en varm, fugtig klud. Indpakninger er særligt intense, fordi den fugtige varme trænger dybere ind i vævet.

Sådan laver du en aromaterapiindpakning eller -omslag:

◉ Fyld en skål med så meget varmt vand som muligt.
◉ Tilsæt 1-2 dråber æterisk olie.
◉ Læg en gaze-ble eller en klud i vandet.
◉ Vrid den godt op, og læg den straks på det smertefulde område.
◉ Dæk det til med et håndklæde og læg en anden varmtvandsflaske ovenpå.
◉ Dæk nu til og slap af.

Hvorfor æteriske olier er særligt gavnlige for kvinder

volant eucalyptus essential oil

De æteriske oliers kraft er virkelig bemærkelsesværdig. Men hvordan kan de have en så kraftig virkning selv i små doser?

I lighed med feromoner påvirker æteriske olier vores hormoner og virker derfor ikke kun på det fysiske niveau, men også på det følelsesmæssige niveau. Afhængigt af anvendelsen kommer oliernes små partikler ind i det limbiske system gennem næsen eller gennem huden ind i vores blodbane, hvor de udøver deres virkning.

Aromaterapi tilbyder en bred vifte af anvendelsesmuligheder i forbindelse med stress, søvnforstyrrelser, angst og udmattelse og er derfor lige velegnet til både mænd og kvinder. Kvinder har dog især gavn af aromaterapi ved menstruationskramper.

I vores guide til æteriske olier og kvinders sundhed fremhæver vi, hvilke olier der er særligt nyttige.

Æteriske olier kan også forbedre kropsbevidstheden. Christina ser dette gang på gang i sine træninger og coaching-sessioner.

“Mange mennesker kan ikke længere mærke deres krop. Ved hjælp af visse øvelser og æteriske olier kan vi lære at føle os selv igen, f.eks. ved at gnide dem ind i huden og røre ved os selv.

Et fodbad med æteriske olier er også vidunderligt. Det giver mig mulighed for at mærke, hvordan jeg har det, at slappe af og genoplade mine batterier. Først når jeg har genvundet mine kræfter, kan jeg tage mig af alting.”

Ting du ikke børe gøre i forbindelse med aromaterapi

volant eucalyptus essential oil

Selv om æteriske olier er fantastiske, er der nogle få ting, man skal huske på. Alle, der bruger æteriske olier, bør være opmærksomme på kontraindikationer og bivirkninger. Især bør brugen under graviditet eller med babyer være i professionelle hænder.

Grundlæggende gælder følgende altid: Pas på dosis. Æteriske olier anses for at være plantens essens.

"Denne essens er koncentreret plantekraft og bør efter min mening bruges med omtanke. Jeg har især i de senere år bemærket, at æteriske olier ofte bruges uforsigtigt. Olierne er så kraftfulde, at en enkelt dråbe kan have en enorm virkning.

Når jeg tænker på, hvor meget plantemateriale der skal bruges til en dråbe, får det mig til at føle ærefrygt og påskønnelse for planterne og får mig til at bruge æteriske olier med omtanke.”


Christina indgyder også denne respekt i sine klasser. Under uddannelsen til aromakonsulent lærer deltagerne det grundlæggende, f.eks. dosering og de mange anvendelsesmuligheder, der rækker langt ud over diffusere og roll-ons. Ud over komponenterne i et medicinskab til behandling af mange almindelige lidelser med aromaterapi, lægges der særlig vægt på kvinders problemer som menstruationskramper, graviditet og amning.

I AromaExpert-uddannelsen går Christina endelig ind på det energetiske område, behandler emnerne pleje ved livets afslutning og sårbehandling og udvider deltagernes repertoire med yderligere duftprofiler. De, der ønsker at gå ind i coaching, kan stadig gennemføre AromaCoach-uddannelsen.

Og for dem, der bare vil ‘snuse’ lidt til aromaterapi? Hun tilbyder aromaaftener som en introduktion. For som Christina selv har oplevet det: Rejsen ind i aromaterapiens verden begynder altid med et første lille skridt.

volant eucalyptus essential oil

Om Christina

Christina Weber er ekspert i aromaterapi og urtemedicin, Reiki Master & Energetic Healing, alternativ behandler i psykoterapi. I sin praksis i Berlin giver hun kurser, workshops og introducerer folk til aromaterapi. Hun har specialiseret sig i kvinder og hjælper dem med at finde deres indre kraft og balance.

Website: https://www.christinaweber.berlin/ueber-mich

Instagram: https://www.instagram.com/wilde_kraeuterfee_berlin/

#1 Trustpilot wellness brand

SHOP NOW

Other blog posts