⭐⭐⭐⭐⭐ Mere end 100.000 glade kunder

Aromaterapi massage

Aromaterapi massage er en behandlingsmetode med en lang historie. Den anvendes til afslapning, smertelindring og til at opnå et større velvære.

I denne artikel vil du lære 6 nyttige ting om aromaterapi massage.

1. Hvad er aromaterapi massage?

Aromaterapi massage adskiller sig fra klassisk massage ved at anvende æteriske olier. Æteriske olier er plantebaserede olier fra urter, træer og blomster. De er meget koncentrerede og oftest fortyndet, og anvendes derfor ofte i fugtighedscremer, cremer og mildere olier under massagebehandlinger. Læs mere om æteriske olier i dette indlæg. Aromaterapi bruges af massageterapeuter som en ekstra service. Massageterapeuterne bruger oliedråberne i massageolier eller cremer, der herefter påføres direkte på huden. Det er også almindeligt at bruge æteriske olier i diffusere under massagen. Formålet med aromaterapi er at forbedre dit fysiske og mentale velbefindende.

2. De forskellige former for aromaterapi massage

Selve udførelsen af massagen kan foregå på flere forskellige måder. Nogle af de mest kendte massagemetoder er svensk massage, dybvævsmassage og varmstensmassage. Æteriske olier kan anvendes i kombination med alle disse typer massager.

Svensk massage, også kaldet klassisk massage, er en massageform målrettet hele kroppen. Terapeuterne bruger en række af forskellige tryk og teknikker til at løsne spændinger i kroppen og reducere muskelknuder. Svensk massage er en behagelig massageteknik og bruges også til afslapning og stressreduktion.

Dybvævsmassage er en behandlingsform, der hovedsageligt bruges til problemer i bevægeapparatet. Denne form for massage bruges ofte til behandling af overbelastninger og sportsskader. Der fokuseres ofte på at massere bestemte områder, hvor der er store muskelspændinger eller smerter. Svensk massage og dybvævsmassage har en hel del til fælles. En af de vigtigste forskelle er dog, at dybvævsmassage anvender mere kraftige massageteknikker end svensk massage.

Ved varmstensmassage anvendes der varme lavasten under behandlingen. Stenene er varme, men ikke tilstrækkeligt varme til at brænde. Disse sten placeres forskellige steder på kroppen og er beregnet til at forøge blodcirkulationen. Sammenlignet med klassisk massage, så er der tale om endnu mere afslappende massageteknikker end hos svensk massage. 

3. Udvis forsigtighed

Generelt er der kun få farer forbundet med aromaterapi massage. Nogle mennesker har dog en lidt mere følsom hud, der til tider vil reagere på æteriske olier. Du bør derfor altid blande olien før du påfører den på huden. Hvis du er usikker på en bestemt olies bivirkninger, så kan du bruge en diffuser til at sprede olien i rummet i stedet for at påføre den direkte på huden. Hvis du er gravid, så kan visse æteriske olier ifølge NHI, såsom rosmarin, salvie og enebær være skadelige i for store mængder.

4. The benefits of aromatherapy massage

Hvis man har taget de nødvendige forholdsregler, så kan aromaterapi massage have flere positive effekter. Forskere indenfor aromaterapi er dog stadig uenige om de specifikke sundhedsmæssige effekter af behandlingen. Alligevel vil selve massageoplevelsen producere et øget velvære. En undersøgelse fra National Cancer Institute (NCI) viste de opfattede sundhedseffekter af aromaterapi. Undersøgelsen viste, at aromaterapimassage havde en positiv effekt på:
- angst
- depression
- søvnløshed
- kvalme
- smerter

5. Tips til aromaterapi massage

For at få mest muligt ud af massagebehandlingen, så anbefales det at overveje de følgende tips.

Aromaterapi massage bruges til forskellige formål. Derfor bør man altid vælge en æterisk olie ud fra ens behov og ønsker. Brug citrusolier til at forbedre dit humør, lavendel til afslapning eller eukalyptus til smertebehandling.

5 anbefalede æteriske olier til aromaterapi massage: 

  • Bergamot: Slip af med stress + et humør boost
  • Tea Tree: Rens huden og sindet
  • Eucalyptus: Rens kroppen
  • Geranium: Til afslapning
  • Lavender: Sov bedre og slap fuldstændigt af

    Læs mere om egenskaberne ved de 5 bedste æteriske olier her;
Økologisk Geranium Æterisk Olie
Økologisk Geranium Æterisk Olie
Økologisk Geranium Æterisk Olie
Økologisk Geranium Æterisk Olie
Økologisk Geranium Æterisk Olie

Økologisk Geranium Æterisk Olie

2. Vælg om du ønsker at bruge olierne i en diffuser, direkte på huden eller måske begge dele under massagen. Hvis du har følsom hud, så skal du dog holde dig fra visse olier. Test olien i en diffuser, før du anvender den direkte på huden, og test olien på et lille og diskret område på huden, før du anvender den på større områder.

3. Massageterapeuter er en god kilde til at opnå større viden om aromaterapi. Det kan derfor være en god idé at bede om deres anbefalinger. De vil nemlig kunne anbefale netop de æteriske olier, produkter og massageteknikker, der passer til lige præcis dine behov. Kommuniker derfor med din massageterapeut under massagen, og lad ham/hende det vide, hvis noget føles ubehageligt.

Aromaterapi udføres typisk bedst i et roligt miljø, og massageterapeuterne ønsker derfor ikke at forstyrre dig unødigt. Det er derfor vigtigt, at du selv tager ansvar for at stille spørgsmål under selve sessionen.

6. Anvendelse derhjemme

Hvis du skulle have opnået tilstrækkelig med erfaring indenfor aromaterapi massage, så er det bestemt muligt at udføre denne type massage på egen hånd derhjemme. Du kan også udføre aromaterapi massage på dine venner og familie. Du kan finde en række forskellige diffusere og æteriske olier på volants hjemmeside til netop dette formål.

Økologisk Geranium Æterisk Olie
Økologisk Geranium Æterisk Olie
Økologisk Geranium Æterisk Olie
Økologisk Geranium Æterisk Olie
Økologisk Geranium Æterisk Olie

Økologisk Geranium Æterisk Olie

94 kr

Curious of what essential oils can do for you?

98.8%

experience positive effects within 30 days of buying volant essential oils and diffusers.

TrustScore 4.7 | 300+ reviews
"I received my Terracotta Volant right after Christmas and it has been routinely used! I love the smell of the oils and have learned to balance to strength for me and my family. I recommend it to anyone who loves essential oils." Robert S.
"Perfect for meditation, especially Geranium. And Grapefruit for yoga." Cathy S.
"Easy to switch between subscription products, have tested 5 oils. Very satisfied" Mary H.
"I love getting essential oils in my post box every month, cool recipes by mail as well" Johan J.
"Been looking for essential oils for aromatherapy, these oils give me a boost" Svetlana W.
"I purchesed Volant diffuser, and I am obsessed with it! I am using it every day and I feel super satisfied. Excellent experience." Agnieszka S.
"Struggled to fall asleep before, the blend Sleep has changed that" Chloe L.