90-dages risikofri prøveperiode i hjemmet ✅

Forkæl krop og sind med de bedste æteriske sommerolier

Sommeren er den perfekte årstid til at nulstille og forynge din krop, og æteriske olier er den perfekte måde at komme i gang med dette på. Hvis du vælger de rigtige æteriske sommerolier, så kan du komme i sommerstemning, og give dit humør og energiniveau et boost, så du kan få mest muligt ud af de lange sommerdage.

Dog kan det til tider føles en smule overvældende at finde de perfekte æteriske sommerolier. Der er dog ingen grund til panik: Vi har alle de oplysninger du har brug for til at finde de perfekte æteriske olier til sommeren, der kan give både dit sind og din krop det boost, som du er på udkig efter!

Indhold/Hurtiglinks

  • Bedste æteriske sommerolier
  • Sådan bruger du æteriske olier om sommeren
  • Opsummering

Bedste æteriske sommerolier

I sommermånederne har du brug for æteriske olier, der er i stand til at forynge, opfriske og give energi til både din krop og dit sind, såvel som dine sanser. Derfor har vi i det følgende sammensat en liste over de bedste æteriske sommerolier, som du kan have ved din side hele sommeren.

Geranium, grapefrugt, lavendel, appelsin og pebermynte er alle de aromaer, du har brug for i dit hjem og på din krop i denne sæson. Du vil opdage, at disse dufte udsender en naturlig og original friskhed til alle dem omkring dig, samtidig med at de inspirerer dig til at holde dig fuld af energi og motivation i sommervarmen.

Her er hvorfor disse er vores fem bedste æteriske sommerolier:

1.  Æterisk geraniumolie

Med geraniums søde blomsterduft er dette den helt essentielle sommerduft, som du har været på udkig efter, og det er uanset om du skal på ferierejse i udlandet eller blot planlægger at nyde en fredelig ferie derhjemme.

Grundet dens unikke alsidighed, så rækker et par dråber æterisk geraniumolie rigtigt langt og den kan bruges på mange forskellige måder. For eksempel er geraniumolie kendt for dens evne til at holde huden smuk og veltilpas i sommermånederne. Dette gør æterisk geraniumolie perfekt til at give fugt til solbrændt hud efter en lang dag med UV-stråler. Sørg dog for at blande den med en bæreolie, såsom f.eks. jojoba-olie, før du påfører den på din hud.

Hvis du leder efter en æterisk olie til at give dig en frisk aroma, mens du befinder dig på stranden, så kan du prøve at komme to dråber geraniumolie på dit strandhåndklæde for at få en frisk og opkvikkende aroma, der vil holde hele dagen. Du vil nu føle dig frisk hele dagen, selv med havbrisen i håret!

Økologisk Geranium Æterisk Olie
Økologisk Geranium Æterisk Olie
Økologisk Geranium Æterisk Olie
Økologisk Geranium Æterisk Olie
Økologisk Geranium Æterisk Olie

Økologisk Geranium Æterisk Olie

119 kr

2. Æterisk grapefrugtolie

For det ultimative energiboost, så er æterisk grapefrugtolie helt perfekt. Denne opløftende duft hjælper med at vække og skærpe dine sanser, og giver dig det sommer boost som du længes efter. Selv når solen ikke skinner, vil den opkvikkende grapefrugt duft opløfte dit sind til og få dig til at føle dig opkvikket og genopladet.

Hvis du blander denne praktiske olie med destilleret vand, så kan den nu sprayes overalt, hvor der er behov for et opkvikkende boost. Du kan vælge at bruge denne spray som det allerførste om morgenen for at forberede dit sind og din krop på den travle sommerdag, der venter forude, eller midt på eftermiddagen for at opfriske dig selv.

Med dens søde sommerduft er det vanskeligt ikke at føle sig energisk, glad og fuld af lys, når den velduftende grapefrugt duft fylder dit hjem, din arbejdsplads eller din feriebolig.

Økologisk Grapefruit Æterisk Olie
Økologisk Grapefruit Æterisk Olie
Økologisk Grapefruit Æterisk Olie
Økologisk Grapefruit Æterisk Olie
Økologisk Grapefruit Æterisk Olie

Økologisk Grapefruit Æterisk Olie

79 kr

3. Æterisk lavendelolie

Den æteriske lavendelolie er bedst kendt for dens beroligende og afslappende duft, og er den bedste olie til afslappende sommeraftener i haven. Så uanset om du læser din yndlingsbog, har venner på besøg eller blot nyder den friske aftenluft, så vil lavendelolie være den perfekte følgesvend.

Hvis du ønsker at genoplive sidste års havemøbler, så kan du også prøve at spraye dine udendørs hynder med lavendelolie blandet med rensebenzin. Det vil være med til at omgive dit udendørsrum med en universelt tiltrækkende duft, som alle vil elske.

Har du ikke en have? Intet problem. Lavendelolie er også den perfekte måde at bringe naturen ind i din bolig på, så du kan fordybe dig i duften af naturen indenfor hjemmets fire vægge. Tilsæt blot 20-25 dråber lavendelolie i din diffuser og læn dig tilbage, mens din krop kobler af fra hverdagens travlhed og de lange sommerdage.

Økologisk Lavender Æterisk Olie
Økologisk Lavender Æterisk Olie
Økologisk Lavender Æterisk Olie
Økologisk Lavender Æterisk Olie
Økologisk Lavender Æterisk Olie

Økologisk Lavender Æterisk Olie

79 kr

4. Æterisk appelsinolie

Økologisk æterisk sød appelsinolie er fantastisk til både hud, muskler og led og hjælper dig med at smile indefra! Vi ved alle at motion er godt for os, men dette betyder dog ikke, at vores muskler ikke gør ondt og har kramper efter en god træningssession, især i sommervarmen.

Du kan hjælpe din krop med at holde sig i gang ved at give den den pleje, som den fortjener, ved at massere dine muskler og led hver aften. Du skal blot blande æterisk appelsinolie med din foretrukne bæreolie og massere blandingen ind på de ømme områder. På denne måde vil du føle dig genoplivet og klar til at måde den følgende dag med åben pande. For vi forstår godt, at sommeren kan være sprængfyldt med aktiviteter.

Appelsinolie vil ikke blot hjælpe med at lindre dine smerter, men den er også fantastisk til at udglatte huden, især når det kommer til de fedtede områder på huden. Appelsinolien vil hjælpe med at befri huden for de klæbrige rester fra din solcreme, som ofte kan efterlade huden med tilstoppede porer.

Da appelsinolie er lysfølsom, så er det bedst at høste alle dens fordele ved at anvende den om aftenen, så huden netop har tid til at absorbere olien fuldt ud, inden den næste dag igen udsættes for solens stråler. Den giver også din hud den perfekte behandling efter brusebadet inden du går ned til et lækkert aftensmåltid.

Økologisk Sweet Orange Æterisk Olie
Økologisk Sweet Orange Æterisk Olie
Økologisk Sweet Orange Æterisk Olie
Økologisk Sweet Orange Æterisk Olie
Økologisk Sweet Orange Æterisk Olie

Økologisk Sweet Orange Æterisk Olie

65 kr

5. Æterisk pebermynteolie

Pebermynte er meget mere end blot en juleduft - pebermynte er en dejlig aroma, som har vist sig  god til at forbedre vores fokus og koncentration, samt stimulere hjernen til at fungere optimalt. Med disse fascinerende kvaliteter er pebermynte den perfekte olie at bruge på dit hjemmekontor for at give dig inspiration til originale og opfindsomme idéer. Når dagene er lange og varme, så skaber pebermynte en afkølende og forfriskende fornemmelse, der hjælper dig med at arbejde bedst muligt i længere tid.

Pebermynte er også et populært valg til at opfriske din morgenbruserutine. Ved at komme 15 dråber i bunden af dit morgenbrusebad, så kan du bringe spaoplevelsen ind i dit hjem hver eneste dag og forberede dig på den kommende dag. Ikke nok med det, men når luftfugtigheden og temperaturerne er høje, så giver den genopbyggende pebermyntearoma en forfriskende åndedrætsoplevelse, så du kan trække vejret dybt og opnå en følelse af frihed.

Økologisk Peppermint Æterisk Olie
Økologisk Peppermint Æterisk Olie
Økologisk Peppermint Æterisk Olie
Økologisk Peppermint Æterisk Olie
Økologisk Peppermint Æterisk Olie

Økologisk Peppermint Æterisk Olie

79 kr

Sådan bruger du æteriske olier om sommeren

Der findes uendeligt mange måder at bruge æteriske olier om sommeren til at oplive både krop og sind. Her er blot nogle få af vores yndlingsmetoder til at holde dig frisk og fyldt med energi hele sommeren.

Opfrisk dit sind

Uanset hvilken sommerduft du har lyst til, så kan du tilsætte dine yndlings æteriske olier i din diffuser for at give dit rum en berigende og opløftende duft hele dagen. Du kan også prøve at komme et par dråber på dine strand- eller badehåndklæder, dit nyvaskede sengetøj eller tøj, hvilket vil give dig en kraftig sommerduft, som det er umuligt ikke at elske.

For at forberede dit sind på den kommende dag, så kan du tilføje 15 dråber af din yndlings æteriske olie i bunden af dit brusebad. Dette vil skabe en spaoplevelse i hjemmet, der vil give dig masser af energi og vil kickstarte din dag for maksimal produktivitet.

Giv næring til din hud

Sommeren er den perfekte tid til at tilbringe lidt kvalitetstid udendørs sammen med familie og venner, til at besøge en eksotisk strand eller nyde en is i den lokale park. Men al denne ekstra soleksponering betyder, at vi er nødt til at give vores hud mere kærlighed, pleje og opmærksomhed end om vinteren.

Man kan nemt komme til at tage det roligt og lade huden blive tør, men det er faktisk endnu nemmere at udvikle en enkel og økologisk hudplejerutine, så du kan føle dig bedst muligt tilpas, selv når ferien er forbi!

Æterisk geraniumolie er fantastisk til at efterlade din hud smuk og silkeblød, selv om sommeren. Du skal blot tilsætte et par dråber til en bæreolie og massere blandingen ind i huden for at give hele din krop en genstart, der vil efterlade din hud lige så blød som en nyfødt babys.

Hvis du regelmæssigt bruger æteriske olier på din hud, så kan dette også hjælpe med at reducere fine linjer og urenheder. Ikke nok med dette, men din hud vil samtidigt også efterlades med en fantastisk aroma, der vil vare hele dagen - hvad mere kan man ønske sig?

Forkæl dit hår

Det er dejligt at kunne nyde solens stråler om sommeren, men det er dog vigtigt ikke at glemme vores hår når vi gør det, så man ikke risikerer at få varige skader eller uønsket farvning. Det er heldigvis ikke så svært som du måske tror, at passe på dit hår om sommeren.

Vidste du, at du kan lave en luksus DIY strandhårspray med æteriske olier, så du nemt kan bevare kontrollen over din hårplejerutine, mens du nyder solen?

Du skal blot blande 5 dråber æterisk rosmarinolie med to spiseskefulde af din yndlings hårbalsam og lidt varmt vand i en sprayflaske. Spray derefter blandingen grundigt i hele håret, især inden du går i svømmebassinet, for at give dit hår bedre beskyttelse mod solen og de hårde kemikalier i bassinet.

Denne hårspray med æterisk olie beskytter dit dyrebare hår mod klor, saltvand og UV-stråler, og kommer samtidig med mange fordele, herunder at den har en udglattende effekt, giver dig smukke strandlokker, fugter dit hår og ikke mindst giver dit hår en dejlig aroma.

Opsummering

Æteriske olier er din nye bedste ven denne sommer, og vil holde både dit sind og din krop revitaliseret og fyldt med energi. Prøv f.eks. at blande nogle af dine egne æteriske olieblandinger med bæreolier for at behandle dit hår og din krop denne sommer. Ikke nok med det, men du kan også give dit hjem og din have et aroma boost, så du kan nyde sommerens dufte, når som helst og hvor som helst.

Når du vælger æteriske olier fra Volant, så kan du nyde godt af at kombinere forskellige aromaer for at finde din helt egen originale sommerduft, der passer til netop din smag. Du kan være sikker på at når du vælger Volant, så bruger du udelukkende veganske, rene, certificerede økologiske og 100% naturlige olier, som du ved er sikre for dig, dine omgivelser og ikke mindst miljøet at bruge.

Er du nysgerrig på, hvad æteriske olier kan gøre for dig?

98,8%

oplever positive effekter inden for 30 dage efter at have købt æteriske olier og diffusere fra volant

TrustScore 4,7 | 800+ anmeldelser
"Jeg modtog min Terracotta Volant lige efter jul, og den har været brugt lige siden. Jeg elsker duften af olierne, og jeg har lært at balancere styrken, så den passer til min familie og mig. Jeg kan anbefale den til alle, der elsker æteriske olier." Robert S.
"Perfekt til meditation, især Geranium. Og Grapefruit til yoga." Cathy S.
"Let at skifte mellem abonnementsprodukter, har testet fem olier. Meget tilfreds." Mary H.
"Jeg elsker at modtage æteriske olier i min postkasse hver måned og skønne opskrifter i min indbakke." Johan J.
"Jeg har ledt efter æteriske olier til aromaterapi, disse olier giver mig et boost." Svetlana W.
"Jeg købte Volant diffuseren, og jeg er helt vild med den! Jeg bruger den hver dag, og jeg er supertilfreds. Fantastisk oplevelse." Agnieszka S.
"Jeg havde svært ved at falde i søvn før, men Sleep blandingen har ændret det." Chloe L.

Other blog posts