Gratis fragt over 500 kr / Altid gratis retur

Bæreolier til æteriske olier

Den helbredende duft fra æteriske olier kan hurtigt fordampe. Hvis du kombinerer dine æteriske olier med en bæreolie kan dette dog undgås.

Bæreolier stammer normalt fra den fede del af planten, og hjælper duften af en æterisk olie til at holde i lang tid.

En meget populær måde at bruge æteriske olier på er ved at påføre dem på huden. Som nævnt i afsnittet om sikkerhed, så skal du altid lave en test på et mindre område før du bruger nogen af de opskrifter, der er nævnt i det følgende.

Brug altid en bæreolie eller fortynd de æteriske olier i vand med en emulgator, såsom f.eks. vodka, før du påfører dem på huden. Æteriske olier er utroligt potente, og hvis du anvender dem direkte på huden, så øges risikoen for allergiske reaktioner markant. Den helbredende duft fra æterisk olie kan dog fordampe hurtigt. Men hvis den æteriske olie kombineres med en bæreolie, så kan dette heldigvis undgås. Bærerolier kommer normalt fra den fede del af planten og hjælper duften af en æterisk olie til at vare i lang tid.

Kokosolie

Kokosolie er den mest populære bæreolie til æteriske olier, og det er der faktisk god grund til. Kokosolie, der udvindes af kokosnøddetræets frugt, er en superolie fuld af naturlige antioxidanter og er i sig selv en fremragende svampedræbende, antiinflammatorisk og antibakteriel olie. Den giver desuden også næring til hår, negle og hud. 50% af dens indhold består af laurinsyre, hvilket betyder at kokosolie har en lang holdbarhed, der oven i købet forbedrer kolesterolniveauet. Kokosolie er også velegnet til tør hud og andre hudproblemer, da den har naturlige fugtgivende egenskaber.

Når du køber kokosolie, så skal du kigge efter uraffineret kokosolie, da den ikke er blevet udvundet ved hjælp af kemiske udvindingsmetoder. Du kan købe kokosolie, der dufter godt og har en fast konsistens ved stuetemperatur, og som fungerer glimrende til at lave hjemmelavede salver og cremer. Et alternativ kunne også være fraktioneret kokosolie, der er flydende ved stuetemperatur og næsten helt uden aroma. Fraktioneret kokosolie er et godt bærestof for æteriske olier i forbindelse med massageformål.

Olivenolie

Olivenolie udvindes af frugten fra oliventræet og har mange sundhedsmæssige fordele. Med 75% oliesyre er dette en populær madolie. Den er god for hjertet og det kardiovaskulære system, og er faktisk i stand til at sænke højt (LDL) kolesterol og forøge det gode (HDL) kolesterol. Den er også antiinflammatorisk og hjælper med at reducere insulinresistens.

Olivenolie er en let olie med en frugtagtig aroma, som dog ikke er overvældende. Den fungerer godt som en blandingsolie med de fleste æteriske olier. Du kan bruge den til næsten alle hud- og hårtyper, da den ikke tilstopper hudens porer eller får håret til at se fedtet ud. Den modvirker også skæl, kruset hår og tør hud.

Sørg dog altid for, at du ikke køber de billigste mærker, da disse er raffinerede og blandet med andre olier i løbet af produktionsprocessen. Uraffineret ekstra jomfruolivenolie er det bedste valg, da der ikke anvendes varme eller kemikalier i udvindingsprocessen. Den indeholder også mest oliesyre.

Jojoba olie

Jojoba olie er kendt for at være den bæreolie, der kommer tættest på at efterligne den naturlige olieudskillelse i den menneskelige hud. Dette gør den til en fremragende fugtighedscreme til brug i ansigtet og på halsen, som ellers kan risikere at blive fedtet med andre bæreolier.

Olien udvindes af frøene fra jojoba træet og har en let nøddeagtig aroma. Jojoba olie er et naturligt svampedræbende middel og fungerer godt i kombination med æteriske olier, der også har en række svampedræbende egenskaber og kan bruges til at behandle lokale svampeinfektioner.

Med dens evne til at modstå oxidering, så har jojoba olie en lang holdbarhed. Dens høje absorptionshastighed gør den også til en af de bedste bæreolier.

Mandelolie

Mandelolie har et højt indhold af E-vitamin, og er en fremragende naturlig antioxidant. Mandelolie udvindes af de tørrede nødder fra mandeltræet. Det høje indhold af E-vitamin gør den til et ideelt valg til at nære huden, gendanne nye hudceller og fastholde fugten i huden. Dette gør den til et godt valg for folk med tør hud.

Den har også naturlige antioxidant egenskaber, der beskytter mod solens skadelige virkninger, og indeholder høje koncentrationer af både oliesyre og linolsyre, der hjælper med at lindre inflammationer og berolige irriteret hud.

Da mandelolie ikke er fedtet og er allergivenlig, så er den en fremragende massageolie (især til spædbørn), og det store indhold af E-vitamin kan hjælpe med at reparere skader i hudens kollagen lag, hvilket gør ansigtshuden glat og smidig og mindsker rynker. Sød mandelolie er på vores liste over en af de bedste olier, som du kan vælge til at pleje din hud, hår og negle.

Argan olie

Denne olie er bedst kendt for dens anti-aging egenskaber, samt dens evne til at fremme hårvækst og reparere hårskader. Hvis du ikke har hørt om eller endnu ikke har brugt argan olie, så er du gået glip af en bæreolie sprængfyldt med rige og nærende egenskaber og helbredende fordele. Det er derfor ikke underligt, at mange førende kosmetikvirksomheder bruger den i deres high-end formler.

Argan olie udvindes af frugten fra det marokkanske argan træ. Argan olie er rig på antioxidanter, A- og E-vitamin, oliesyre, linolsyre og fedtsyrer. Den er især god til at modvirke inflammationer og solskader. Den reducerer synligheden af strækmærker og ar, og fremmer sunde neglebånd og negle.

Det er en af de bedste olier at bruge til at gendanne hudceller, hvilket gør den til et fremragende valg til anti-aging salver og cremer.

Advokadoolje som bæreolje. Frukten til avokadotreet er nesten en tredjedel olje og er en av de tykkeste, mest luksuriøse oljene på listen vår.

Avocado olie

Avocado træets frugt består af næsten en tredjedel olie. Den er en af de fedeste og mest luksuriøse olier på vores liste. Avocado olie er også en god olie at bruge mod tegn på aldring, da den indeholder en type fedtsyre, som findes naturligt i menneskets fedtvæv lige under huden. Da avocado olie minder om dette fedtstof, så absorberes den let af huden. Dette giver fremragende næring til ældre hud, der er blevet tyndere med alderen.

Avocado olie indeholder høje koncentrationer af oleo- og linoliefedtsyrer, hvilket gør den til et potent antiinflammatorisk middel, men indeholder også andre naturlige næringsstoffer og antioxidanter såsom A-, D- og E-vitamin. Denne bæreolie er perfekt til folk med irritable hudtyper, såsom dem der lider af psoriasis og eksem.

På grund af dens tykke konsistens tørrer avocadoolie langsomt, hvilket gør den til en god bæreolie til massage. For at gøre den mere flydende kan den blandes med en anden bæreolie, såsom f.eks. olivenolie eller mandelolie.

Curious of what essential oils can do for you?

98.8%

experience positive effects within 30 days of buying volant essential oils and diffusers.

TrustScore 4.7 | 300+ reviews
"I received my Terracotta Volant right after Christmas and it has been routinely used! I love the smell of the oils and have learned to balance to strength for me and my family. I recommend it to anyone who loves essential oils." Robert S.
"Perfect for meditation, especially Geranium. And Grapefruit for yoga." Cathy S.
"Easy to switch between subscription products, have tested 5 oils. Very satisfied" Mary H.
"I love getting essential oils in my post box every month, cool recipes by mail as well" Johan J.
"Been looking for essential oils for aromatherapy, these oils give me a boost" Svetlana W.
"I purchesed Volant diffuser, and I am obsessed with it! I am using it every day and I feel super satisfied. Excellent experience." Agnieszka S.
"Struggled to fall asleep before, the blend Sleep has changed that" Chloe L.

Other blog posts