90-dages risikofri prøveperiode i hjemmet ✅

Skab dit eget spa derhjemme

Uanset om du føler dig stresset, leder efter en opkvikker eller blot har brug for at slippe væk fra hverdagen, så kan en spa-dag være lige præcis det du har brug for.

En smule selvpleje og forkælelse kan være med til at forbedre dit mentale velbefindende og give dig mulighed for at slippe væk fra hverdagens stress og jag.

Du har måske ikke mulighed for at flygte til et rigtigt spa lige nu, men med vores tips kan du heldigvis skabe dit eget personlige spa derhjemme. Med vores hjælp kan du nu opleve et hudblødgørende bad, en revitaliserende ansigtsbehandling og et velgørende fodspa, alt sammen indenfor hjemmets fire vægge.

Læs videre for at læse vores guide til at skabe den ultimative spaoplevelse derhjemme, der kan få din stress til at smelte bort og give dig en følelse af velvære og afslapning.  

Indhold/Hurtiglinks

 • Diffusion af æteriske olier
 • Vælg din perfekte spa musik
 • Berolig dit sind
 • Forkæl din hud
 • Giv næring til dit hår
 • Opgrader dit bad
 • Opfrisk dine håndklæder
 • Lav et fodbad
 • Gør-det-selv ansigtsbehandling
 • Glem ikke fugtighedscremen
 • Opsummering

Diffusion af æteriske olier

Et af de mest karakteristiske kendetegn ved et spa er dets duft. Fra det øjeblik du træder ind ad døren i et spa, så vil du nemlig bemærke den beroligende duft, der producerer en dyb følelse af afslapning.

Æteriske olier gør det nu muligt at genskabe aromaerne fra et spa derhjemme. Du bør dog sørge for, at duften ikke er for overvældende; der skal nemlig være lige nok af aromaen til, at du kan mærke den, uden at den virker overvældende.

Hvilken type æterisk olie du vælger afhænger af den følelse, som du forsøger at opnå. Hvis du føler dig stresset eller en smule sensitiv, så er cedertræ og sandeltræ gode til at genskabe balance og klarhed. Eukalyptus kan forøge din følelse af dyb vejrtrækning, på samme måde som et dampbad kan gøre det. Hvis du har haft vanskeligt ved at sove om natten, så er lavendel perfekt til at hjælpe dig med at opnå en dybere søvn hurtigere. Hvis du blot er på udkig efter ren luksus, så kunne rosenolie være den helt perfekte duft for dig.

En elektrisk diffuser til æteriske olier er den nemmeste måde at diffundere dine æteriske olier på. Men hvis du ikke ejer en diffusor, så kan du også tilsætte et par dråber af din yndlings æteriske olie til den varme voks i et brændende stearinlys, og på denne måde skabe dit helt eget duftlys.  

Økologisk Eucalyptus Æterisk Olie
Økologisk Eucalyptus Æterisk Olie
Økologisk Eucalyptus Æterisk Olie
Økologisk Eucalyptus Æterisk Olie
Økologisk Eucalyptus Æterisk Olie

Økologisk Eucalyptus Æterisk Olie

65 kr

Vælg din perfekte spa musik

Baggrundsmusik er en vigtig del af enhver spaoplevelse. Den rigtige musik kan nemlig berolige dit sind og give dig mulighed for at slippe af med alle negative tanker. Hvis du bor sammen med andre, så kan musikken også være med til at overdøve alle forstyrrende huslyde, så du kan fokusere på din spaoplevelse derhjemme her og nu.

Vælg derfor musik, der får dig til at føle dig rolig. Nogle mennesker kan lide ambient musik med lyde fra havet eller hvaler, hvorimod andre foretrækker beroligende instrumentalmusik. Uanset hvilken musik du vælger, så skal du sørge for, at den ikke er for overvældende, da dette kan forringe din beroligende oplevelse.

Den rigtige beroligende musik vil hjælpe dig med at afstresse og få dig til at føle dig fjernt fra virkeligheden. Hvis du har svært ved at finde det perfekte soundtrack til din hjemmespa-oplevelse, så findes der heldigvis masser af playlister på YouTube og Spotify at vælge imellem.  

Berolig dit sind

Det kan til tider føles lettere sagt end gjort at få dit sind til at slappe af, men det er alligevel vigtigt at begynde din spaoplevelse derhjemme med at rydde dit sind for stress. Dette vil nemlig gøre det lettere at slappe helt af, så du kan nyde din spaoplevelse fuldt ud.

Sæt dig ned i en halv time - eller hvor lang tid du nu måtte have brug for - uden din telefon eller anden teknologi, og lad din krop slappe helt af. Enkle vejrtrækningsøvelser kan hjælpe dig med at opnå dette. Tag en lang, langsom, dyb indånding, og hold vejret i et par sekunder. Ånd derefter langsomt ud, og lad eventuelle spændinger i din krop følge med. Gentag denne proces, indtil du føler dig helt rolig og afslappet. Du kan også prøve yoga eller meditation, hvis du har brug for en dybere afslapning.  

Forkæl din hud

Du kan også forkæle din krop med en aromaterapi massage indenfor hjemmets fire vægge. Aromaterapi massage er en af de mest populære behandlinger på ethvert spas menukort og kombinerer kraften af æteriske olier med massageterapi, hvilket er til gavn for både krop og sind.

Under en aromaterapi massage påføres en række velduftende æteriske olier på huden sammen med en bæreolie, såsom f.eks. jojoba, sød mandel eller grapefrø. Hver eneste æteriske olie har dens egne unikke terapeutiske egenskaber og et bred vifte af fordele.

Kombinér din aromaterapi massage med afslappende æteriske olier, såsom lavendel eller bergamotte for at opnå den ultimative afslapning. Da din lugtesans og dine følelser er tæt forbundet, så vil disse olier være i stand til at påvirke dine følelser, hvilket igen direkte påvirker dit mentale velbefindende og fremmer en genoprettende søvn.

Hvis du har en partner derhjemme, så kan du bede vedkommende massere dine yndlings æteriske olier ind i din hud ved hjælp af en bæreolie. Hvis du er alene, så kan du nemt gøre dette på egen hånd. Jo mere du øver dig, jo mere vil du begynde at lære, hvilke massagestrøg der er mest gavnlige for dig, og hvad du holder mest af.  

Økologisk Lavender Æterisk Olie
Økologisk Lavender Æterisk Olie
Økologisk Lavender Æterisk Olie
Økologisk Lavender Æterisk Olie
Økologisk Lavender Æterisk Olie

Økologisk Lavender Æterisk Olie

79 kr

Giv næring til dit hår

Dit hår er et område, som ofte bliver forsømt. Du kan kombinere nærende hårolier med en aromaterapeutisk hovedbundsmassage, så du får både silkeblødt hår og dyb afslapning.

Hovedbundsmassage er en fantastisk måde at forøge din afslapning på. Faktisk viste en undersøgelse fra 2016, at hovedbundsmassager også kan hjælpe med at sænke blodtrykket og reducere niveauet af stresshormonet kortisol.

Ved at kombinere en hovedbundsmassage med aromaterapi, så kan du også hjælpe med at stimulere hårvæksten, give næring til dit hår og lindre eventuelle hovedpiner og spændinger.

Bergamotte er en populær æterisk olie til at få sundere hår, samt til aromaterapeutiske hovedbundsmassager. Denne æteriske olie hjælper med at blødgøre og tæmme krøllet hår, så det efterlades silkeblødt og glat. Hvis du vil føle som om du lige er trådt ud af et spa, så er bergamotteolie en god metode til at opnå dette. Kombiner din bergamotteolie med jojoba olie for at få sundt og skinnende hår.

Du kan også bruge bergamotteolie i kombination med jojoba olie, kokosolie eller avocadoolie som en hårmaske. Massér blandingen ind i dit hår, og lad den sidde i mindst 15 minutter. Når du har skyllet dit hår, så vil du nu stå tilbage med lokker i spa-kvalitet.

Økologisk Bergamot Æterisk Olie
Økologisk Bergamot Æterisk Olie
Økologisk Bergamot Æterisk Olie
Økologisk Bergamot Æterisk Olie
Økologisk Bergamot Æterisk Olie

Økologisk Bergamot Æterisk Olie

105 kr

Opgrader dit bad

Enhver spaoplevelse derhjemme bør indeholde et langt og varmt aromaterapibad. Du kan enten vælge blot at sænke dig i vandet og lade tankerne hvile, eller du kan fordybe dig i din yndlingsbog.

Det er bevist, at bade sænker dit niveau af stresshormonet kortisol. Et karbad er også med til at stimulere frigivelsen af endorfiner, hvilket bidrager til at forbedre dit mentale velbefindende.

Ved at tilsætte æteriske olier kan du forvandle dit karbad til et spabad og forstærke badets effekter. Aromaer er et meget personligt valg, og du vil ofte blive tiltrukket af den duft, som din krop har mest brug for. Der er mange æteriske olier at vælge imellem, som hver især kommer med en lang række fordele.

Når du tilsætter æteriske olier til dit bad, så absorberes de gennem huden og begynder at trænge ind i din krop. Disse æteriske olier har en række fordele for både dit sind og din krop, herunder en forbedring af dit mentale velbefindende, lindring af smerter, afgiftning af din krop og mulighed for at synke ned i en dybere tilstand af ren afslapning.

Volants æteriske olieblanding Relax er et godt valg for dyb afslapning og ro. Hvis du leder efter balance og klarhed, så er sandeltræ eller cedertræ de helt perfekte valg. Hvis du har brug for hjælp til at sove, så er æteriske olier såsom frankincense, lavendel eller kamille gode valgmuligheder.

Før du tilsætter æteriske olier til dit bad, så bør du blande dem med en bæreolie eller en spiseskefuld sødmælk. Dette vil gøre det nemmere for olien at fordele sig i vandet, samt formindske risikoen for hudirritation.

Du behøver heldigvis ikke at gå glip af denne oplevelse, hvis du ikke har et karbad derhjemme. Inden du tager et brusebad kan du nemlig blot blande et par dråber æterisk olie med en bærolie og massere blandingen ind i huden på kroppen. Du kan også prøve at komme et par dråber af din yndlings æteriske olie i sæbeholderen i dit brusebad. Dampen fra brusebadet vil få aromaen til at fylde luften, og give dig din egen personlige sauna eller dampbad.  

Relax
Relax
Relax
Relax
Relax

Relax

129 kr

Opfrisk dine håndklæder

Der findes ikke noget bedre end at vikle sig ind i et blødt og lunt håndklæde, når du træder ud af dit afslappende bad og føler dig helt zen. Du kan forøge denne følelse ved at få dine håndklæder til at dufte som ren luksus.

Du skal blot komme et par dråber af dine yndlings æteriske olier i en ren sprayflaske og fylde den med vand. Spray derefter dine håndklæder med sprayen, og du vil nu virkelig føle som om dit hjem har forvandlet sig til et spa. Du kan også bruge denne spray til at opfriske din morgenkåbe og dit sengetøj for at få den ultimative spaoplevelse derhjemme.

Find den perfekte opskrift til at opfriske dine håndklæder her 

Lav et fodbad

Vores fødder er ofte den mest oversete del af vores krop. Fødderne arbejder hårdt hele dagen og bærer kroppens vægt rundt, men vi afsætter sjældent tid til at behandle vores fødder som de fortjener. Et fodbad derhjemme er den perfekte måde at behandle dine fødder på, så du kan slappe af og genoplade dine batterier efter en lang dag. Ved at tilsætte æteriske olier til dit fodbad kan du lindre stress og angst, og få hjælp til at slappe dybere af, samt forbedre dit mentale velbefindende.

Prøv at blande to spiseskefulde bæreolie med ti dråber af din yndlings æteriske olie i en stor skål eller spand. Fyld spanden op med varmt vand, og tilsæt derefter to kopper Epsom-salt. Bland alle ingredienser indtil de er helt opløst, og nedsænk så fødderne i blandingen og slap af. For at opnå et ægte strejf af luksus, så kan du også prøve at tilsætte tørrede blomster såsom lavendel, rose eller kamille.

Du kan finde flere opskrifter på fodbade her

Hvis du virkelig ønsker at forkæle dine fødder, så kunne du også prøve at lave din egen fodskrub. Du vil blive overrasket over, hvor nemt det faktisk er. Du skal blot blande 4-5 deciliter Epsom-salt, 2 deciliter kokosolie, ti dråber æterisk pebermynteolie og et par kviste hakket rosmarin.

Når du masserer din fodskrub ind i dine fødder, så vil du bemærke den kølende fornemmelse, der efterlader dine fødder opfriskede og afslappede. Pebermynteolien virker også som et smertestillende middel, der lindrer eventuelle ømheder og smerter og genopliver dine trætte fødder.

Når du er færdig med dit fodbad, så kan du massere dine fødder med en bæreolie kombineret med dine foretrukne æteriske olier. Vi anbefaler Volants økologiske æteriske olieblanding Spa med dens blødgørende og beroligende antibakterielle egenskaber. Brug et blidt tryk med tommelfingeren for at lindre eventuel ømhed og efterlade dine fødder opfriskede og afslappede.

Spa
Spa
Spa
Spa
Spa

Spa

139 kr

Gør-det-selv ansigtsbehandling

Ingen spaoplevelse er komplet uden en ansigtsbehandling. Begynd derfor med at forkæle dit ansigt med en ansigtssauna. Dette vil hjælpe med at afgifte din hud, åbne dine porer og fjerne eventuelle giftstoffer. Når dine porer er renset, så vil æteriske olier og andre ansigtsprodukter nu lettere kunne trænge ind og gavne din hud.

For at lave en ansigtssauna derhjemme skal du blot fylde en stor skål med kogende vand. Tilsæt et par dråber med æteriske olier efter eget valg, placer dit ansigt over skålen og kom derefter et håndklæde over hovedet og slap af.

Det afhænger af din hudtype, hvilken type æterisk olie du vælger. Til tør og følsom hud er kamille- eller lavendelolie et godt valg. Hvis du har fedtet hud, så skal du vælge geranium-, eukalyptus- eller cypresolie. Frankincense, patchouli og rosenolie er ideelle til moden hud.

Din gør-det-selv-ansigtssauna bør vare i 5-10 minutter. Vær altid forsigtig med kogende vand og fjern dit ansigt, hvis det begynder at blive for varmt.

Ved at massere dit ansigt kan du fremme gendannelsen af hudceller, hvilket hjælper med at modvirke tegnene på aldring. En blid ansigtsmassage vil forbedre blodcirkulationen til din hud, hvilket vil give dig en sund og ungdommelig glød. Den rigtige teknik vil også være med til at fremme lymfestrømmen, som hjælper med at fjerne giftstoffer.

På samme måde som med ansigtssaunaen, så afhænger den æteriske olie du vælger, af din hudtype. Uanset hvilken æterisk olie du vælger, så skal du altid blande den med en bæreolie før du påfører den på dit ansigt.

Jojoba olie er fantastisk til hud med tendens til akne, da olien hjælper med at afbalancere produktionen af overskydende olie på din hud, så dine porer altid efterlades rene og uden blokeringer. Grapefrøolie er en kraftig antiinflammatorisk olie med exceptionelle evner, når det kommer til at tone og opstramme din hud. Sød mandelolie er perfekt til brug på følsom hud og beroliger og fugter selv den mest tørre hud. Sørg dog for at undgå sød mandelolie, hvis du lider af en nøddeallergi.

Begynd din ansigtsbehandling med at rense dit ansigt, og påfør derefter en lille mængde af din behandlingsblanding på fingerspidserne og fordel den jævnt over huden. Sørg for at undgå øjenområdet. Begynd midt på brynene og bevæg dine hænder mod ørerne og ned mod halsen. Fortsæt med at massere dit ansigt, mens du arbejder i udadgående bevægelser. Påfør mere af din behandlingsblanding efter behov, indtil din massage er overstået.

Glem ikke fugtighedscremen

Enhver god spa-session bør efterlade dig med en blød og hydreret hud, så sørg for at afslutte din hjemmespa med en fugtgivende behandling. Du kan tilsætte et par dråber æteriske olier til din yndlings bodylotion eller vælge at kombinere olierne med en bæreolie, såsom f.eks. sød mandel- eller jojoba olie.

For at få en god nats søvn, så kan du prøve Volants økologiske Sleep olieblanding, som indeholder de æteriske olier lavendel, bergamotte, frankincense og kamille. Dette vil hjælpe dig med at falde i en dyb og afslappet søvn, så du vågner frisk og forynget op.  

Sleep
Sleep
Sleep
Sleep
Sleep

Sleep

149 kr

Opsummering

Hvis hverdagen har fået dig til at føle dig stresset og udbrændt, så kan en spaoplevelse derhjemme være lige præcis det du har brug for. En lille smule forkælelse kan nemlig være med til at forbedre dit mentale velbefindende og give dig det frirum fra hverdagens stress, som du går og drømmer om.

Hvis du har brug for tips, hjælp eller støtte, så kan du kontakte en aromaterapi ekspert her: support@volant.dk.

Er du nysgerrig på, hvad æteriske olier kan gøre for dig?

98,8%

oplever positive effekter inden for 30 dage efter at have købt æteriske olier og diffusere fra volant

TrustScore 4,7 | 800+ anmeldelser
"Jeg modtog min Terracotta Volant lige efter jul, og den har været brugt lige siden. Jeg elsker duften af olierne, og jeg har lært at balancere styrken, så den passer til min familie og mig. Jeg kan anbefale den til alle, der elsker æteriske olier." Robert S.
"Perfekt til meditation, især Geranium. Og Grapefruit til yoga." Cathy S.
"Let at skifte mellem abonnementsprodukter, har testet fem olier. Meget tilfreds." Mary H.
"Jeg elsker at modtage æteriske olier i min postkasse hver måned og skønne opskrifter i min indbakke." Johan J.
"Jeg har ledt efter æteriske olier til aromaterapi, disse olier giver mig et boost." Svetlana W.
"Jeg købte Volant diffuseren, og jeg er helt vild med den! Jeg bruger den hver dag, og jeg er supertilfreds. Fantastisk oplevelse." Agnieszka S.
"Jeg havde svært ved at falde i søvn før, men Sleep blandingen har ændret det." Chloe L.

Other blog posts