90-dages risikofri prøveperiode i hjemmet ✅

Alt, hvad du har behov for at vide om aromaterapi massage

Hvis hverdagen har fået dig til at føle dig udbrændt, så kunne en aromaterapi massage være lige præcis det du har brug for, så du kan afstresse og genoplade dine batterier.


Uanset om du beslutter dig for at besøge et spa eller prøve aromaterapi massage derhjemme, så vil de terapeutiske æteriske olier med garanti give dig en følelse af at være afslappet, frisk og 100% fornyet.

Indhold/Hurtiglinks

  • Hvad er aromaterapi massage?
  • Hvad kan aromaterapi massage hjælpe med?
  • Hvad er fordelene ved aromaterapi massage? 
  • Fem af de bedste æteriske olier til aromaterapi massage
  • De bedste bæreolier til aromaterapi massage
  • Aromaterapi massage og sikkerhed
  • Opsummering

Hvad er aromaterapi massage?

Aromaterapi massage er en af de mest populære behandlinger på ethvert spas menukort og kombinerer kraften af æteriske olier med massageterapi, hvilket er til gavn for både krop og sind.

Under en aromaterapi massage påføres duftende æteriske olier på huden ved hjælp af en bæreolie, såsom f.eks. jojoba, sød mandel eller grapefrø. Æteriske olier er plantebaserede olier, som udvindes af urter, træer og blomster, og hver eneste olie har dens helt egne unikke egenskaber med dertilhørende terapeutiske fordele.

Æteriske olier trænger ind i din krop, når de absorberes gennem huden. Disse æteriske olier giver både dit sind og din krop en række fordele, herunder at forbedre dit humør, lindre smerter og afgifte din krop,  alt afhængigt af de anvendte olier.

Det er også almindelig praksis at sprede æteriske olier under en aromaterapi massage. Når du indånder duften af æteriske olier, så registreres den af sensorerne i din næse, der er direkte forbundet med hjernens limbiske system, som er ansvarlig for at regulere dine følelser. Dette betyder, at de aromaer som du indånder direkte kan påvirke dine følelser.  

Hvad kan aromaterapi massage hjælpe med?

Ud over at være fantastisk til at lindre ømme muskler og andre smerter, så kan aromaterapi massage også hjælpe med at lindre symptomerne på mange helbredsmæssige tilstande.

Når aromaterapi massage kombineres med afslappende æteriske olier såsom lavendel eller bergamotte, så kan den være gavnlig for sygdomme såsom angst, depression og søvnløshed. Da din lugtesans og dine følelser er så nært forbundet med hinanden, så kan aromaterapi påvirke dine følelser, hvilket har en direkte indvirkning på dit mentale velbefindende og fremmer en genoprettende søvn.

Undersøgelser har også vist, at aromaterapi massage kan være gavnligt for patienter, der behandles for kræft. Når kræftpatienter blev behandlet med to aromaterapi massager om ugen, så blev deres stress- og angstniveau reduceret, samtidigt med at deres immunsystem blev forbedret.

Aromaterapi massage har også vist sig at kunne reducere menstruationskramper. En undersøgelse fra 2015  viste, at sværhedsgraden af de rapporterede smerter var betydeligt lavere hos kvinder, der masserede sig selv med rosenolie den første dag i deres menstruationscyklus.

Hvilke typer massage kan kombineres med aromaterapi?


Næsten enhver form for massage kan kombineres med aromaterapi, og forskellige typer massage vil være mere velegnede til at behandle forskellige tilstande. Nogle af de mest kendte massagetyper, der anvendes sammen med æteriske olier, er svensk massage, dybvævsmassage og hot stenmassage.

De æteriske olier kan blandes med en bæreolie og bruges som en del af massagen, eller de kan tilsættes i en diffuser til inhalation under massagen.

Svensk massage med aromaterapi

Svensk massage, der også er kendt som klassisk massage, er en form for helkropsmassage. Terapeuterne bruger forskellige tryk og teknikker til at løsne spændinger i kroppen og fjerne knuder i musklerne. Svensk massage er en behagelig massageteknik, som ofte bruges til afslapning og stressreduktion. Denne type massage er perfekt til folk, der prøver massage for første gang.

Æteriske olier, der typisk anvendes under svensk massage, omfatter geranium, lavendel, sød appelsin, patchouli og cedertræ.  

Dybvævsmassage med aromaterapi

Dybvævsmassage er en teknik, der primært anvendes ved høje niveauer af muskelspændinger eller problemer i bevægeapparatet, herunder skader eller overbelastninger såsom f.eks. tennisalbuer eller karpaltunnelsyndrom. Denne massageteknik fokuserer på de områder af kroppen, hvor du måske oplever af kraftige muskelspændinger eller smerter.

Æteriske olier, der typisk anvendes i kombination med dybvævsmassage for at reducere smerte, inflammationer eller hævelser, omfatter eukalyptus, kamille, rosmarin, pebermynte og merian.  

Varmstensmassage med aromaterapi

Varmstensmassage er designet til ultimativ afslapning. Denne massageteknik anvender varme lavasten, der placeres strategisk på kroppen for at forøge blodcirkulationen. Stenene skal være varme nok til at stimulere blodgennemstrømningen, men ikke så varme at de brænder. Denne type massage hjælper med at lindre ømhed og muskelkramper, samtidig med at den fremmer generelt velvære.

Ylang ylang-, palmarosa- og kamilleolier anvendes ofte under varmstensmassage for at fremme afslapning og søvn.  

Aromaterapi hovedbundsmassage

Hovedbundsmassager er fantastisk til afslapning. Faktisk viste en undersøgelse fra 2016, at hovedbundsmassage også kan hjælpe med at sænke blodtrykket og reducere niveauet af stresshormonet kortisol.

Men hvis du tilføjer aromaterapi, så kan dette også fremme hårvækst og hjælpe med at lindre spændingshovedpiner og migræner. Nogle af de mest populære æteriske olier til hovedbundsmassager med aromaterapi som giver disse fordele, omfatter lavendel, pebermynte og rosmarin.

Bergamotte er også en populær æterisk olie til hovedbundsmassager med aromaterapi. Denne æteriske olie hjælper med at blødgøre og tæmme krøllet hår, så det bliver silkeblødt og glat. Hvis du derfor ønsker at føle dig ,som om du lige har forladt et spa, så er bergamotteolie et fantastisk valg.

Hvad er fordelene ved aromaterapi massage? 

Aromaterapi massage kombinerer de terapeutiske fordele ved både æteriske olier og massageterapi. Udover at være beroligende og helbredende, så har aromaterapi massage også en positiv indvirkning på alle kroppens systemer, lige fra kredsløbs- og nervesystemet til lymfesystemet og bevægeapparatet. 

Aromaterapi massage for afslapning og følelsesmæssig velvære

Din lugtesans er tæt forbundet med hjernens limbiske system, som er ansvarlig for at kontrollere dine følelser. Denne tætte forbindelse gør det muligt for aromaterapi nemt at udnytte dine følelser og påvirke dit mentale velvære.

Indånding af æteriske olier såsom lavendel eller bergamotte under aromaterapi massage kan hjælpe med at berolige dit sind og dine følelser, hvilket fremmer din afslapning og hjælper dig med at afstresse.

At tilføje æteriske olier, såsom grapefrugt eller appelsin til en bæreolie eller diffuser under aromaterapi massage kan både berolige og opløfte dig, forøge din generelle følelse af velvære og fremme positiv følelsesmæssig sundhed.

Læs mere om, hvordan aromaterapi kan forbedre dit følelsesmæssige velvære her

Aromaterapi massage til smertelindring

Hvis de blandes med en bærolie, så kan mange æteriske olier hjælpe med at lindre smerter og betændelse, når de anvendes lokalt på huden. Disse massageolier kan hjælpe med at afslappe og berolige musklerne ,og samtidigt forbedre blodcirkulationen for at fremme en hurtigere heling.

Pebermynteolie er særlig effektiv til at reducere smerter og inflammationer, da den har opkvikkende og kølende egenskaber, som hjælper med at lindre dit ubehag.  

Aromaterapi massage til heling

Aromaterapi massage kan fremme en heling af både din krop og dit sind. Under en massage vil de bløde væv i din krop blive stimuleret via massageteknikkerne for at fremme en hurtigere heling ved at lindre smerter, reducere inflammationer, frigøre spændinger og forbedre blodcirkulationen. Ved at tilsætte æteriske olier forstærkes disse effekter blot yderligere.

Sød merian er en særlig effektiv æterisk olie til at fremme hurtigere heling i både din krop og dit sind. Den fungerer også som et antispasmodisk middel til at berolige dine muskler, og egner sig også glimrende til afslapning.  

Aromaterapi massage som hjælp til at sove

Aromaterapi massage kan være gavnligt for personer, der kæmper med søvnproblemer. Æteriske olier såsom f.eks. lavendel kan fremme afslapning og promovere søvn.

En undersøgelse fra 2017 målte de effekter som aromaterapi massage havde på sygeplejersker, der arbejdede i skiftehold. Gruppen der modtog aromaterapi massage rapporterede om forbedret søvnkvalitet og reducerede forstyrrelser mens de sov.

Fem af de bedste æteriske olier til aromaterapi massage

Det afhænger naturligvis af selve formålet med massagen hvilke æteriske olier du vælger, da visse olier er bedre til at behandle forskellige tilstande end andre. F.eks. vil en æterisk olie baseret på citrusfrugter være fantastisk til at forbedre dit humør, hvorimod lavendel er ideel til afslapning, og eukalyptus har smertelindrende egenskaber.

Vi har i det følgende håndplukket fem af vores yndlings æteriske olier til aromaterapi massage. 

Lavender: for ultimativ afslapning

Lavendel er kendt for dens beroligende virkning og dens evne til at hjælpe til både afslapning og søvn. Mange undersøgelser har vist, at lavendelolie også er velegnet at bruge som hjælp mod depression, angst og søvnløshed.

For at finde indre zen, så kan du kombinere lavendelolie med aromaterapi massage af hele kroppen, såsom f.eks. svensk massage eller dybvævsmassage. Du kan også prøve at anvende lavendelolie i en diffuser under en varmstensmassage for at lade din krop synke ned i en endnu dybere tilstand af ren afslapning.  

Økologisk Lavender Æterisk Olie
Økologisk Lavender Æterisk Olie
Økologisk Lavender Æterisk Olie
Økologisk Lavender Æterisk Olie
Økologisk Lavender Æterisk Olie

Økologisk Lavender Æterisk Olie

79 kr

Bergamotte: giv dit humør et boost og afstress 

Denne citrusduftende olie er kendt for dens beroligende aroma, og er perfekt til at reducere dit stressniveau og forbedre dit humør. Fordelene ved æterisk bergamotteolie slutter dog ikke her.

Bergamotteolie er også kendt for dens antibakterielle og antiinflammatoriske kvaliteter, hvilket gør den til en helbredende olie med smertelindrende egenskaber. Af denne grund anvendes bergamotteolie ofte indenfor dybvævsmassage.

Denne olie er også kendt for dens evne til at blødgøre og tæmme krøllet hår. Dette gør bergamotteolie ideel til brug indenfor aromaterapeutisk hovedbundsmassage, så håret efterlades silkeblødt og glat.  

Økologisk Bergamot Æterisk Olie
Økologisk Bergamot Æterisk Olie
Økologisk Bergamot Æterisk Olie
Økologisk Bergamot Æterisk Olie
Økologisk Bergamot Æterisk Olie

Økologisk Bergamot Æterisk Olie

105 kr

Eukalyptus: antibakteriel og antiinflammatorisk

Eukalyptusolie har antibakterielle egenskaber og indgår i mange behandlinger mod hoste og forkølelse, herunder inhalationsmidler og halsbolcher. Udover at hjælpe med at bekæmpe infektioner, så fungerer eukalyptusolie som et dekongestionsmiddel til at løsne slim og lindrer tilstoppelse.

Eukalyptus er også blevet brugt i mange århundreder til at behandle smerter og ømhed. Faktisk indeholder mange håndkøbscremer, der anvendes til at lindre smerter i forbindelse med sygdomme som slidgigt og leddegigt, lige netop eukalyptusolie, fordi olien er i stand til at reducere både hævelser og smerter.

Æterisk eukalyptusolie er perfekt til brug i kombination med en dybvævsmassage, og giver dig en følelse af helt åbne lunger og hjælper med at lindre din ømhed og smerter, samtidig med at den reducerer dine hævelser.

Økologisk Eucalyptus Æterisk Olie
Økologisk Eucalyptus Æterisk Olie
Økologisk Eucalyptus Æterisk Olie
Økologisk Eucalyptus Æterisk Olie
Økologisk Eucalyptus Æterisk Olie

Økologisk Eucalyptus Æterisk Olie

65 kr

Pebermynte: for større klarhed og koncentration

Fordelene ved æterisk pebermynteolie er uendelige. Fra lindring af hovedpiner til forbedring af koncentrationsevnen og alt derimellem, så er pebermynteolie således særdeles velegnet til aromaterapi massage.

Pebermynteolie kan også fremme hårvæksten og hjælpe med at lindre smerter i forbindelse med hovedpiner og migræner, hvilket gør den perfekt til brug under hovedbundsmassager med aromaterapi.

Økologisk Peppermint Æterisk Olie
Økologisk Peppermint Æterisk Olie
Økologisk Peppermint Æterisk Olie
Økologisk Peppermint Æterisk Olie
Økologisk Peppermint Æterisk Olie

Økologisk Peppermint Æterisk Olie

79 kr

Grapefrugt: energigivende og opkvikkende

Æterisk grapefrugtolie kan hjælpe med at forbedre dit humør, så du føler dig langt mere energisk og opkvikket. Denne olie er fantastisk til at reducere stress og forøge energiniveauet, og den hævdes også at kunne stimulere blodcirkulationen samt forbedre fordøjelsen.

Grapefrugtolie er perfekt sammen med svensk massage, enten tilsat i en diffuser eller i kombination med en bæreolie og anvendt på huden.

Økologisk Grapefruit Æterisk Olie
Økologisk Grapefruit Æterisk Olie
Økologisk Grapefruit Æterisk Olie
Økologisk Grapefruit Æterisk Olie
Økologisk Grapefruit Æterisk Olie

Økologisk Grapefruit Æterisk Olie

79 kr

De bedste bæreolier til aromaterapi massage

Æteriske olier bør aldrig anvendes i ren tilstand (dvs. på huden uden en bæreolie), da de kan forårsage hudirritationer. For at gøre æteriske olier sikre til lokal brug, så skal du først kombinere den æteriske olie med en bæreolie.

En bæreolie er en type plantebaseret olie, som er fremstillet af den fede del af en plante, f.eks. plantens frø eller nødder. Der findes mange typer bæreolier, der hver især kommer med en række helt specifikke helbredsmæssige fordele og terapeutiske egenskaber.

Hvilken type bæreolie du vælger afhænger i høj grad af din personlige smag, samt de eventuelle allergier eller følsomheder du måtte lide af.

Forskellige bæreolier har desuden også forskellige holdbarheder, fra så lidt som seks måneder for sød mandelolie og op til fem år for jojoba-olie. Bærerolier nedbrydes hurtigere, hvis de udsættes for varme og lys, så du bør altid opbevare din bæreolie et køligt og mørkt sted for at maksimere dens holdbarhed.

Vi har i det følgende håndplukket nogle af vores yndlings bæreolier, som du nu kan prøve.  

Avocadoolie: hydrér og forny

Avocadoolie er sprængfyldt med essentielle mineraler og spormineraler, der er klar til at fugte og genoplive lige netop din hudtype. Hvis du påfører avocadoolie på din hud regelmæssigt, så vil dette reducere porestørrelsen samt fjerne urenheder.

Avocadoolie er perfekt til personer, der lider af tør hud på grund af f.eks. eksem eller psoriasis. Denne olie har en holdbarhed på omkring 1 år.  

Kokosolie: for silkeblød hud

Kokosolie har en fremragende holdbarhed på op til fire år, og bliver ofte hyldet for dens mange helbredsmæssige fordele. Hvis du masserer kokosolie ind i din hud, så kan dette f.eks. hjælpe med at reducere inflammationer og fremme hurtigere heling.

Denne olie har også foryngende egenskaber, idet den stimulerer produktionen af kollagen, hvilket hjælper huden med at bevare dens elasticitet. Den er også fyldt med E-vitamin, hvilket hjælper med at beskytte huden mod solskader. 

Grapefrøolie: let men kraftig

Grapefrøolie er en kraftig antiinflammatorisk olie. Dette betyder, at grapefrøolie kan hjælpe mod akne og reducere rødme i huden.

Ved at bruge grapefrøolie i din aromaterapi massage kan du hjælpe med at tone og opstramme din hud, samtidig med at du mindsker rynker, urenheder og strækmærker.

Grapefrøolie har typisk en holdbarhed på blot tre måneder. Men hvis du opbevarer din grapefrøolie i køleskabet, så kan du faktisk firedoble dens holdbarhed, så den nu kan bruges i op til et år. Du skal blot tage olien ud af køleskabet en time før brug, så den kan vende tilbage til stuetemperatur.  

Sød mandelolie: blødgørende og fugtgivende

Sød mandelolie er perfekt til brug på følsom hud, og hjælper med at berolige tør og irriteret hud. Denne olie trænger dybt ind i huden med dens blødgørende egenskaber for at fugte og gendanne beskadigede hudceller.

Med en holdbarhed på omkring seks måneder er sød mandelolie ideel til brug på tør og akne-ramt hud. Sørg dog for at undgå denne olie, hvis du lider af en nøddeallergi.

Jojoba-olie: detox og genopfriskning

Denne lette fugtgivende olie hjælper med at fjerne urenheder fra din hud. Jojoba-olie efterligner konsistensen af kroppens naturlige olier, hvilket gør den ideel til brug på akne-ramt hud.

Ved at bruge jojoba-olie kan du hjælpe med at afbalancere produktionen af overskydende olie på din hud, så dine porer forbliver rene og klare. Takket være dens imponerende holdbarhed på fem år, så er denne olie også perfekt til dem, der kun bruger bæreolier lejlighedsvis.

Du kan læse mere om at vælge den rigtige bæreolie her.

Aromaterapi massage og sikkerhed

Selvom mange mennesker nyder godt af fordelene ved aromaterapi massage, så kan visse olier dog forårsage hudirritationer eller allergisk reaktioner hos nogle mennesker. Hvis du bemærker tegn på irritation under din aromaterapi massage, så skal du øjeblikkeligt stoppe massagen og vaske din hud grundigt. Kontakt din læge, hvis symptomerne fortsætter.

Hvis du lider af en specifik helbredsmæssig tilstand, eller hvis du er gravid, så anbefales det at kontakte din læge før du begynder din aromaterapi massage for at sikre dig, at aromaterapi nu også er sikkert for dig.

Opsummering

Aromaterapi massage er populær blandt mennesker over hele verden, som alle nyder godt af de unikke sundhedseffekter forbundet med æteriske olier og massageterapi. Fra varmstensmassage med afslappende lavendel- og bergamottedufte til dybvævsmassage med opkvikkende eukalyptus og pebermynte - kombinationsmulighederne og fordelene er uendelige.

Hvis du lider af en specifik helbredsmæssig tilstand, eller hvis du er gravid, så anbefales det at kontakte din læge før du begynder din aromaterapi massage for at sikre dig, at aromaterapi nu også er sikkert for dig.

For yderligere oplysninger om æteriske olier til aromaterapi massage, så kan du altid kontakte en aromaterapi ekspert på: support@volant.dk.

Er du nysgerrig på, hvad æteriske olier kan gøre for dig?

98,8%

oplever positive effekter inden for 30 dage efter at have købt æteriske olier og diffusere fra volant

TrustScore 4,7 | 800+ anmeldelser
"Jeg modtog min Terracotta Volant lige efter jul, og den har været brugt lige siden. Jeg elsker duften af olierne, og jeg har lært at balancere styrken, så den passer til min familie og mig. Jeg kan anbefale den til alle, der elsker æteriske olier." Robert S.
"Perfekt til meditation, især Geranium. Og Grapefruit til yoga." Cathy S.
"Let at skifte mellem abonnementsprodukter, har testet fem olier. Meget tilfreds." Mary H.
"Jeg elsker at modtage æteriske olier i min postkasse hver måned og skønne opskrifter i min indbakke." Johan J.
"Jeg har ledt efter æteriske olier til aromaterapi, disse olier giver mig et boost." Svetlana W.
"Jeg købte Volant diffuseren, og jeg er helt vild med den! Jeg bruger den hver dag, og jeg er supertilfreds. Fantastisk oplevelse." Agnieszka S.
"Jeg havde svært ved at falde i søvn før, men Sleep blandingen har ændret det." Chloe L.