90-dages risikofri prøveperiode i hjemmet ✅

Slip af med stress og slap af med aromaterapi

Hvis du er stresset, så kan mindfulness, massage og yoga hjælpe dig. Undersøgelser viser også, at aromaterapi kan have en væsentlig påvirkning på dit velbefindende.

Aromaterapi: terapi via duft

Aromaterapi er en form for terapi, der anvender duftene fra æteriske olier. Duften opfanges af de sensorer i næsen, der er direkte forbundet med hjernens limbiske system (som styrer vores følelser og minder). Dette betyder, at lugtesansen er den sans, der er tættest forbundet med vores følelser og hukommelse.

3 måder at bruge aromaterapi til at afstresning på

Der er flere måder at bruge æteriske olier på. Her er de tre bedste måder du kan bruge dem til at sænke dine skuldre og slippe af med stress på.

Aroma diffuser i kombination med meditation eller yoga

Mindfulness er en af de mest effektive metoder til at slippe af med stress på. Aromaterapi forstærker bare denne effekt. Brug en ultralyds aroma diffuser med din yndlingsolie. Tænd for diffuseren, mens du mediterer eller dyrker yoga. Vi anbefaler Headspace som en god mindfulness-app.

Hvid Stendiffuser
Hvid Stendiffuser
Hvid Stendiffuser
Hvid Stendiffuser
Hvid Stendiffuser
Hvid Stendiffuser

Hvid Stendiffuser

799 kr

Aromaterapi massage

Aromaterapi massage er en behandlingsmetode med en utroligt lang historie. Aromaterapi massage bruges til afslapning, smertelindring og til at producere større velvære. Aromaterapi massage adskiller sig fra klassisk massage ved at anvende æteriske olier i selve massageolien. Massageolier kombineres her med æteriske olier, men kan også kombineres med en aroma diffuser for at forøge effekten. Læs vores blogindlæg med 6 nyttige tips til aromamassage her.

På huden og pulspunkter

Aromaterapi olier kan blandes med neutrale olier og påføres på pulspunkterne på håndleddene, nakken og tindingerne for at opnå en øjeblikkelig effekt. På samme måde som ved massage er det vigtigt, at man ikke bruger rene og ufortyndede æteriske olier direkte på huden. Du kan derfor fortynde olierne med vand eller en bæreolie i en 5 til 1 opløsning (læs mere om bæreolier her) for at anvende olien på en sikker måde.

4 effektive olier til afslapning og modvirkning af stress

Der findes adskillige æteriske olier, som er blevet testet og har vist sig at være effektive mod stress. Vi har håndplukket fire olier, som vi selv elsker at bruge, når vi skal koble og slappe af.

Du kan se en oversigt over de 20 bedste æteriske olier i dette blogindlæg.

Lavendel: den mest kendte æteriske olie

Lavendelolie er uden tvivl den mest kendte æteriske olie, og anvendes til at hjælpe os med at slappe af og sove bedre. I en undersøgelse  , der blev offentliggjort i Journal of Alternative and Complementary Medicine, blev testpersonerne udsat for en stressende begivenhed inden de skulle udføre en hukommelsesopgave. De der inhalerede en lavendelaroma før forsøget, klarede sig bedre end dem, der inhalerede en placeboaroma.

I en undersøgelse der blev offentliggjort i International Journal of Nursing Practice viste det sig, at aromaterapi i en spray med 3 % lavendelolie på tøjet var effektiv til at reducere arbejdsrelateret stress.

Konklusionen er derfor, at æterisk lavendelolie er en sikker vinder til at berolige både krop og sind.

Økologisk Lavender Æterisk Olie
Økologisk Lavender Æterisk Olie
Økologisk Lavender Æterisk Olie
Økologisk Lavender Æterisk Olie
Økologisk Lavender Æterisk Olie

Økologisk Lavender Æterisk Olie

79 kr
Økologisk Bergamot Æterisk Olie
Økologisk Bergamot Æterisk Olie
Økologisk Bergamot Æterisk Olie
Økologisk Bergamot Æterisk Olie
Økologisk Bergamot Æterisk Olie

Økologisk Bergamot Æterisk Olie

105 kr

Bergamotte: en citrusolie med beroligende effekter

Æterisk bergamotteolie er den olie som giver Earl Gray dens karakteristiske duft, og anvendes utroligt ofte indenfor aromaterapi. Olien udvindes fra skallen af en citrusfrugt, der går under navnet "Citrus bergamia".

På trods af at forskningen i forbindelse med effekterne af æterisk bergamotteolie på nuværende tidspunkt stadig er begrænset, så viser undersøgelser alligevel, at olien kan reducere stress og fremme større afslapning.

En undersøgelse fra 2017, der blev offentliggjort i Phytotherapy Research, konkluderede at testpersonernes positive følelser blev forbedret ved eksponering for bergamotteolie, mens de ventede i venteværelset på et center for mental sundhed.  

Æterisk bergamotteolie er desuden også i stand til at reducere negative tanker såvel som træthed. I en undersøgelse fra 2015  blev der nemlig målt et lavere kortisol-niveau i deltagernes spyt (et hormon, der ofte kaldes for kroppens stresshormon).

Citrongræs: angstreduktion

For at få en naturlig reduktion af deres angst, så anvender mange mennesker æterisk citrongræsolie - en olie der er udvundet af citrongræsurten ("Cymbopogon citratus"). At indånde oliens aroma (eller ved at påføre et par dråber af den på huden efter at have blandet olien med en bæreolie) menes at fremme større afslapning og reducere symptomer på angst.

Selvom der på nuværende tidspunkt kun eksisterer begrænset forskning om effektiviteten af æterisk citrongræsolie, så viste en undersøgelse , der blev offentliggjort i Journal of Alternative and Complementary Medicine i 2015, at de deltagere, der blev udsat for citrongræsolie oplevede en øjeblikkelig reduktion af deres angst og indre spændinger, og kom sig hurtigere efter en angstfremkaldende situation sammenlignet med dem, der inhalerede en kontrolaroma eller et placebo.

Økologisk Lemongrass Æterisk Olie
Økologisk Lemongrass Æterisk Olie
Økologisk Lemongrass Æterisk Olie
Økologisk Lemongrass Æterisk Olie
Økologisk Lemongrass Æterisk Olie

Økologisk Lemongrass Æterisk Olie

69 kr

Neroli: et sødt, men krydret alternativ

Neroli er en æterisk olie med en sød og krydret aroma. Denne olie bruges undertiden til at reducere angst. Det hævdes nemlig, at indånding af duften fra denne æteriske olie (som er fremstillet af blomsterne fra appelsintræer) er i stand til at fremmer ro.

Forskningen om æterisk neroli olies effekter er dog i skrivende stund begrænset. I en undersøgelse , der blev offentliggjort i Hepato-Gastroenterology inhalerede deltagerne enten neroli-olie eller en kontrololie, før de gennemgik en koloskopi kikkertundersøgelse. De deltagere der havde inhaleret neroli olie havde et lavere blodtryk, hvorimod der ikke var nogen ændringer at spore i rapporteret angst eller smerte.

Har du spørgsmål angående at bruge æteriske olier til afslapning? Så kan du altid kontakte en aromaekspert på support@volant.dk for at få tips, svar på spørgsmål eller tilbagemeldinger :-)

Er du nysgerrig på, hvad æteriske olier kan gøre for dig?

98,8%

oplever positive effekter inden for 30 dage efter at have købt æteriske olier og diffusere fra volant

TrustScore 4,7 | 800+ anmeldelser
"Jeg modtog min Terracotta Volant lige efter jul, og den har været brugt lige siden. Jeg elsker duften af olierne, og jeg har lært at balancere styrken, så den passer til min familie og mig. Jeg kan anbefale den til alle, der elsker æteriske olier." Robert S.
"Perfekt til meditation, især Geranium. Og Grapefruit til yoga." Cathy S.
"Let at skifte mellem abonnementsprodukter, har testet fem olier. Meget tilfreds." Mary H.
"Jeg elsker at modtage æteriske olier i min postkasse hver måned og skønne opskrifter i min indbakke." Johan J.
"Jeg har ledt efter æteriske olier til aromaterapi, disse olier giver mig et boost." Svetlana W.
"Jeg købte Volant diffuseren, og jeg er helt vild med den! Jeg bruger den hver dag, og jeg er supertilfreds. Fantastisk oplevelse." Agnieszka S.
"Jeg havde svært ved at falde i søvn før, men Sleep blandingen har ændret det." Chloe L.

Other blog posts