90-dages risikofri prøveperiode i hjemmet ✅

Hvordan laves æteriske olier?

Æteriske olier er koncentrerede ekstrakter, der er taget direkte fra planter. Hver eneste æteriske olie har dens egen unikke række af fordele og anvendelsesmuligheder, lige fra at forbedre humøret og lindre depressioner til at bekæmpe infektioner og dræbe bakterier. Dette gør æteriske olier til et værdifuldt redskab til at fremme naturlig sundhed og velvære. Men hvordan fremstilles æteriske olier egentlig?

I denne artikel vil vi fortælle dig, hvordan volant æteriske olier produceres, fra måden de udvindes af de rå plantematerialer på til hvordan de bruges af vores kunder.

Indhold/Hurtiglinks

  • Volant forskellen
  • Hvordan fremstilles æteriske olieråvarer?
  • Hvordan destilleres æteriske olier?
  • Hvad er hydrosoler?
  • Hvor kommer volants æteriske olier fra?
  • Hvad bruges æteriske olier til?
  • Sådan bruger du æteriske olier
  • Opsummering

Volant forskellen

Hos volant holder vi processen med at fremstille vores æteriske olier så enkel som overhovedet muligt. Dette er med til at minimere vores CO2-fodaftryk og give dig naturlige produkter, der er helt fri for skadelige gift- og tilsætningsstoffer.

Hvis en plante dyrkes under  de optimale forhold eller i et unaturligt klima, så kan dette gå ud over kvaliteten og aromaen på dens æteriske olier. Derfor anvender vi udelukkende planter, som er dyrket under de bedst mulige forhold og på en så naturlig måde som muligt. Hos volant kommer vores æteriske olier fra steder over hele verden for at sikre den fremragende kvalitet. Vores planter dyrkes på økologisk vis og gennemgår en omhyggelig destillationsproces, så vi kan udvinde deres naturlige æteriske olier uden at gå på kompromis med kvaliteten af slutproduktet.

Når vi så har høstet dine yndlings æteriske olier, så tapper vi dem nu på flaske og sender dem direkte til din dør. Vi er dog omhyggelige med altid at respektere planeten i alt, hvad vi gør. Derfor vælger vi altid kun de mest miljøvenlige emballagemuligheder, og anvender altid kun papiremballage og lyssikre glasflasker. For hvis vi passer på vores planet, så vil den også passe på os.

Når dine æteriske olier ankommer, så er der nu uendelige muligheder for, hvordan du kan bruge dem til at forbedre dit humør og revitalisere din krop. Uanset om du beslutter dig for at skabe din egen hydrosol eller bruger dine koncentrerede æteriske olier til at opfriske dit hjem og din krop med, så er vi sikre på, at du vil elske vores rene og økologiske æteriske olier.

Hvordan fremstilles æteriske olieråvarer?

Det er utroligt vigtigt for os, at vores æteriske olier er 100% rene og økologiske. Derfor sørger vi for at de planter som vores olier stammer fra, er dyrket under de bedste forhold uden risiko for forurening. Alle vores luksuriøse æteriske olier er produceret på økologisk vis, men hvad betyder dette egentlig?

Når noget er vegansk og økologisk, så er det udelukkende blevet fremstillet ved hjælp af naturlige planteprodukter i stedet for skadelige kemikalier og pesticider. Dette gør det muligt at skabe naturlige og tilsætningsstoffri produkter, som du med 100% sikkerhed ved er sikre for dig og hele din familie at bruge. Når du vælger volant æteriske olier, så kan du være sikker på, at alle vores produkter er økologiske, veganske, giftfrie, naturlige og 100 % rene, så du ved præcis, hvad der er i den flaske som du modtager.

Når du nærer eller behandler din krop, så skal du selvfølgelig vide at de olier som du bruger er sikre og effektive. Det er derfor det er så vigtigt, at du sørger for at vælge økologiske æteriske olier af høj kvalitet. På fuldstændigt samme måde som du ikke ville spise noget, som du ikke kender indholdet af, så skal du naturligvis også kunne stole på de aromaer, som du indånder og optager i din krop.

Hvordan destilleres æteriske olier?


Her hos volant anvender vi to destillationsmetoder for at sikre, at vi producerer æteriske olier af højeste kvalitet. Den anvendte metode afhænger af den plante, som olien stammer fra. De fleste af vores olier destilleres ved hjælp af dampdestillation, mens fire af vores olier er koldpressede. Lad os tage et kig på disse to destillationsmetoder.

Dampdestillation

Source: tonaquatic/iStock/GettyImages

Dampdestillation er en proces, der anvendes til at udvinde og isolere æteriske olier fra specifikke plantedele.

Første led i denne proces er at fylde en stor beholder med det rå plantemateriale. Dernæst tilsættes der vanddamp, hvorefter plantens aromatiske molekyler frigøres som damp. Disse fordampede planteforbindelser transporteres derefter til en kondensator, hvor kondensatorrøret er omgivet af koldt vand. Dette får dampene til at kondensere sig tilbage til flydende form.

Den dannede aromatiske væske er derefter klar til at blive opsamlet. Den ledes nu ind i en separator, hvor olie og vand adskilles naturligt. Da olie og vand ikke blandes, flyder den æteriske olie ovenpå, og vandet synker til bunden af beholderen. Herfra kan den æteriske olie nu høstes og tappes på flaske.

Denne destillationsproces anvendes til en lang række æteriske olier, bl.a. cedertræ, eukalyptus, frankincense, geranium, lavendel, citrongræs, pebermynte, romersk kamille, rosmarin, gran, tea tree og ylang-ylang.

Koldpresning

Koldpresning anvendes hovedsagelig til citrusolier, herunder citron, appelsin, bergamotte og grapefrugt. Koldpresningsprocessen er ekstremt naturlig og involverer hverken varme eller kemikalier.

Citrusfrugter har æteriske oliesække, som befinder sig på undersiden af frugtens skal. Ved koldpresning punkteres disse sække for at frigøre den æteriske olie. Derefter presses frugten forsigtigt for at presse al olien og frugtsaften ud.

Den væske der opsamles under denne proces indeholder faste stykker fra frugten. Efter opsamlingen centrifugeres væsken ved høj hastighed for at adskille de faste stoffer fra væsken. Efter at de faste stoffer er blevet adskilt, så kan olien adskilles naturligt fra frugtsaften, hvorefter den kan høstes og tappes på flaske.

Hvad er hydrosoler?

Du har muligvis også hørt om hydrosoler med æteriske olier. Disse er en mindre koncentreret type æterisk olie, hvilket giver dem en blidere og mere diskret duft der er blidere mod huden. Hydrosoler anvendes ofte indenfor hudpleje og aromaterapi.

Den gode nyhed er, at du sagtens kan lave hydrosoler derhjemme: du behøver derfor ikke at købe hydrosoler sammen med dine æteriske olier.

Begynd med at tilsætte 6-10 dråber æteriske olier til en kop kogende destilleret vand i en skål, og dæk skålen med et låg eller en tallerken for at holde dampen inde. Lad skålen stå i ca. 30 minutter, før du hælder blandingen gennem et kaffefilter for at adskille olierne fra vandet. Hydro solen vil nu passere gennem filteret ned i beholderen, mens den rene olie ikke vil kunne passere igennem filteret.

Lad hydrosolen køle helt af, før du hælder den i en flaske og opbevarer den i køleskabet. En hydrosol der opbevares i køleskabet vil typisk holde i ca. 6 måneder. Men hvis du dog skulle bemærke ændringer i dens udseende eller duft, så bør du straks smide opløsningen ud.

Hydrosoler er en perfekt spray til at opfriske dine bløde møbler, håndklæder, sengetøj og tæpper, og efterlader dit hjem med en fantastisk duft hele året rundt. Du kan endda prøve at spraye din morgenkåbe og dit pudebetræk med en lavendel og kamille hydrosol for at hjælpe dig med at slappe af lige inden sengetid.

At spraye blandingen på huden er en anden god måde at bruge din hjemmelavede hydrosol på. Massér derefter en bæreolie ind i din hud for at hjælpe den æteriske olie med at trænge helt ind i huden, så den føles uimodståelig blød. Dette kan hjælpe med at genoprette din huds naturlige pH-værdi efter rensning, samtidig med at bakterievækst forhindres.

Hvor kommer volants æteriske olier fra?

Volant æteriske olier fremstilles af de fineste planter fra hele verden. Fra ylang-ylang dyrket på Madagaskar til eukalyptus dyrket i Indien, hver eneste af vores planter er dyrket i de allerbedste miljøer og under de bedste betingelser for at passe til deres individuelle vækstbehov. Vi har omhyggeligt udvalgt steder med det ideelle klima og jordforhold til hver eneste type plante. Dette betyder, at hver eneste af vores planter dyrkes økologisk og naturligt, i dens eget tempo og med den ideelle jordsammensætning, der beriger hver enkelt plante med dens sundhedsfremmende egenskaber. Når hver afgrøde høstes, så er den derfor sprængfyldt med æteriske olier, der er klar til at blive ekstraheret og aftappet af vores team. Lad os tage et kig på, hvor hver eneste af vores æteriske olier kommer fra.

Æterisk Olie Land Plante
Bergamotte Italien Citrus bergamia 
Cedertræ Indien Juniperus virginiana 
Eukalyptus Indien Eucalyptus globulus 80% 
Frankincense Indien Boswellia carterii 
Geranium Egypten Pelargonium graveolens 
Grapefrugt USA Citrus paradisi 
Lavendel Bulgarien Lavandula angustifolia 
Citron Italien Citrus limon 
Citrongræs Indien Cymbopogon flexuosus 
Pebermynte Indien Mentha piperita 
Romersk Kamille Ungarn Anthemis nobilis 
Rosemarin Spanien Rosmarinus officinalis 
Gran Canada Picea abies 
Sød Appelsin Brasilien Citrus sinensis 
Tea-tree Australien Melaleuca alternifolia 
Ylang-ylang Madagaskar Cananga odorata 
Hvad bruges æteriske olier til?

Æteriske olier har været anvendt i mange århundreder. Faktisk opstod den første kendte anvendelse af æteriske olier hos de gamle egyptere i 4.500 f.Kr., hvor æteriske olier blev brugt for deres helbredende egenskaber samt til kosmetik.

I dag anvendes æteriske olier til en lang række formål. Æteriske olier dufter ikke blot dejligt, men de kan også bidrage til at forbedre en persons mentale og fysiske velvære, forbedre søvnkvaliteten og endda til at gøre hjemmet rent.

Nogle af fordelene ved æteriske olier omfatter bl.a.:
●   Reduktion af stress, depression og angst
●   Reduktion af kvalme, smerter og hovedpine
●   Forbedring af søvnkvaliteten
●   Større afslapning
●   Mindsker inflammationer
●   Bekæmpelse af bakterier
●   Næring til hud og hår

Dette er blot nogle få eksempler på nogle af de fordele, som aromaterapi kan give dig. Den gode nyhed er, at æteriske olier er en sikker og effektiv måde at fremme både dit mentale og fysiske velvære på, takket være deres naturlige og giftfri sammensætning.

Duftreceptorerne i næsen er i stand til at sende beskeder videre til hjernen. Det er derfor, at æteriske olier formår på effektiv vis at målrette sig mod specifikke områder af hjernen. Dette omfatter det limbiske system, som er med til at kontrollere dit humør og dine følelser. Visse æteriske olier kan også være med til at tilskynde hypothalamus til at frigive humørfremmende hormoner, såsom serotonin for at give dig et humør  boost på en naturlig og effektiv måde.

Sådan bruger du æteriske olier

Der findes uendelige muligheder for at bruge æteriske olier, så det handler om at finde ud af, hvad der fungerer bedst for dig i hverdagen. Det er derfor vigtigt at spørge dig selv, hvad du helt præcist ønsker at få ud af at bruge dine æteriske olier, da dette vil hjælpe dig med at guide dig til at finde den bedste måde at bruge dem på.

Lad os tage et kig på nogle af de forskellige måder, hvorpå æteriske olier kan bruges til gavn for både krop og sind.

Æteriske olier til søvn

Hvis du ønsker en afslappende nats søvn, så er de æteriske olier lavendel, kamille og ylang-ylang perfekte til at berolige dit sind og få din krop til at falde i søvn og falde til ro. Som alternativ er Volants Sleep æteriske olieblanding også ideel, og kan tilbyde dig en nem og færdiglavet løsning.

Prøv at diffundere disse olier i soveværelset ca. en time før du går i seng, hvilket vil hjælpe dig med at slappe af og falde hurtigt i søvn. Du kan også prøve at spraye dit sengelinned og pudebetræk med en hydrosol, der indeholder disse æteriske olier, så du kan nyde deres beroligende duft hele natten og få en uforstyrret og opfriskende søvn.

Lær mere om at bruge æteriske olier til søvn her

Sleep
Sleep
Sleep
Sleep
Sleep

Sleep

149 kr

Æteriske olier for energi

Hvis du har brug for inspiration og fokus før en vigtig arbejdsdag, så kan du virkelig hjælpe dit sind med at komme i gang ved at diffundere en energigivende æterisk olie, mens du gør dig klar.

Æterisk pebermynteolie er kendt for at skærpe sanserne og vække sindet, og vil hjælpe dig med at fokusere på de udfordringer, der måtte ligge foran dig. Volants Energy æteriske olieblanding er også en god mulighed, da den indeholder en energigivende blanding af lime, grapefrugt, bergamotte og amyris, som kan kickstarte din dag og stimulere dine sanser.

Energy
Energy
Energy
Energy
Energy

Energy

129 kr

Æteriske olier mod sygdom

Hvis du vågner op med en stoppet næse eller blot føler dig utilpas, så har vi den perfekte løsning. Æterisk eukalyptusolie er et naturligt dekongestionsmiddel, der naturligt løsner slim og åbner luftvejene.

Du kan lave en ansigtsdamp ved at tilsætte et par dråber eukalyptusolie til noget kogende vand, placere et håndklæde over både dit hoved og skålen og hernæst indånde dampen. Indånd langsomt dampen og mærk, hvordan dine luftveje åbner sig igen, mens den beroligende duft af eukalyptus frigør dine næsebor og renser dine bihuler.

Lær mere om hvilke æteriske olier, der hjælper dig med at bekæmpe vintersygdomme her

Økologisk Eucalyptus Æterisk Olie
Økologisk Eucalyptus Æterisk Olie
Økologisk Eucalyptus Æterisk Olie
Økologisk Eucalyptus Æterisk Olie
Økologisk Eucalyptus Æterisk Olie

Økologisk Eucalyptus Æterisk Olie

65 kr

Æteriske olier til huden

Æteriske olier er en fantastisk måde at forkæle din hud på. Hvis du lider af tør hud, så er nærende æteriske olier såsom lavendel, kamille og sandeltræ perfekte til at give fugt til tør hud og reducere inflammationer. Til fedtet hud med tendens til akne, så er salvie, rosmarin og geranium en god måde at afbalancere hudens olier og kontrollere akne på.

Der findes et par forskellige måder, hvorpå du kan bruge æteriske olier til din hud. Vores yndlings hudplejerutine med æteriske olier starter med et bad for at afslappe kroppen og berolige musklerne. Volants Spa æteriske olieblanding er perfekt at tilsætte til dit bad - bland blot et par dråber af den med en bæreolie, og tilsæt derefter blandingen til vandet for at slappe af i sindet og berolige din krop.

Efter et langt bad kan du blande et par dråber af din yndlings æteriske olie til hudpleje med en bæreolie, såsom f.eks. jojoba- eller sød mandelolie og masser blandingen ind i huden. Denne hudplejerutine vil give din hud næring og samtidig give dig et humør boost.

Hvis du gerne vil have flere idéer til, hvordan du kan bruge de forskellige æteriske olier i vores sortiment, så skal du sørge for at tjekke afsnittet "bedste anvendelsesmuligheder" under hvert produkt på vores hjemmeside. Dette vil uden tvivl inspirere dig til at finde nye måder at berige din selvplejerutine på.

Spa
Spa
Spa
Spa
Spa

Spa

139 kr

Opsummering

Vi tror på naturens kraft. Derfor er hver eneste af volants æteriske olier skabt på den mest naturlige måde, hvor planterne dyrkes i deres eget tempo under deres ideelle forhold og steder, helt uden brug af pesticider og kemikalier. Ved at vælge æteriske olier, der er produceret på den mest økologiske og rene måde, så kan du være sikker på, at du behandler både din krop og planeten på bedst tænkelige vis.

Der findes mange forskellige måder at bruge dine æteriske olier på, og den bedste kombination af olier vil altid afhænge af dine unikke behov. Prøv at skabe nogle forskellige blandinger og hydrosoler, indtil du finder din perfekte kombination, eller du kan også vælge en af volants færdige blandinger, som er skabt af professionelle specielt til dig.

Er du nysgerrig på, hvad æteriske olier kan gøre for dig?

98,8%

oplever positive effekter inden for 30 dage efter at have købt æteriske olier og diffusere fra volant

TrustScore 4,7 | 800+ anmeldelser
"Jeg modtog min Terracotta Volant lige efter jul, og den har været brugt lige siden. Jeg elsker duften af olierne, og jeg har lært at balancere styrken, så den passer til min familie og mig. Jeg kan anbefale den til alle, der elsker æteriske olier." Robert S.
"Perfekt til meditation, især Geranium. Og Grapefruit til yoga." Cathy S.
"Let at skifte mellem abonnementsprodukter, har testet fem olier. Meget tilfreds." Mary H.
"Jeg elsker at modtage æteriske olier i min postkasse hver måned og skønne opskrifter i min indbakke." Johan J.
"Jeg har ledt efter æteriske olier til aromaterapi, disse olier giver mig et boost." Svetlana W.
"Jeg købte Volant diffuseren, og jeg er helt vild med den! Jeg bruger den hver dag, og jeg er supertilfreds. Fantastisk oplevelse." Agnieszka S.
"Jeg havde svært ved at falde i søvn før, men Sleep blandingen har ændret det." Chloe L.

Other blog posts