Hvordan fungerer æteriske oliediffusorer?

Hvordan fungerer æteriske oliediffusorer?

Æteriske olier har eksisteret i århundreder. De gamle civilisationer var klar over deres terapeutiske egenskaber og brugte dem ofte til afslapning og meditation.

 

   

 

Æteriske olier har ikke ændret sig meget gennem årtusinderne, men det har den måde, de anvendes på, til gengæld.

Processen med at sprede utroligt aromatiske olier som bergamot i omgivelserne har udviklet sig gennem århundreder fra simpel til sofistikeret. Man behøver ikke at have en uddannelse i kemi eller fysik for at forstå, hvordan aromaterapi-diffusorer fungerer.

Men det kan være nyttigt at vide, hvordan de forskellige typer af diffusorer til æteriske olier fungerer. Når du ved det, kan du vælge den rigtige diffusor til de omgivelser, du vil bruge den i.

 

Fordampningsdiffusorer

Selvom fordampningsdiffusorer til aromaterapi fungerer efter det samme fordampningsprincip, er de lidt mere teknologisk avancerede. I bunden af diffusoren er der et lille batteri eller en elektrisk ventilator. Blæseren genererer en blid brise inde i diffusoren, som blæser gennem en pude, du har gennemvædet med æterisk olie. Luftens bevægelse gennem puden får olien til at fordampe. Det er den største fordel ved en æterisk oliediffusor med fordampning.

 

Energi
Sale price16 € | 15 ml

Få ny energi

Hvis du har udskudt det og ladet din reed diffuser eller evaporative diffuser tørre ud, så prøv at genopfylde den med denne æteriske olie.

Når denne vidunderlige aroma cirkulerer i dit hjem eller på dit kontor, vil du snart føle dig mere vågen, mere effektiv og i stand til at udføre de dagligdags husholdningsopgaver, mens du synger det seneste nummer et hit.

 

Diffusorer i keramik

Den måde, disse æteriske oliediffusorer fungerer på, har ikke ændret sig meget siden de gamle egyptere og grækere, som brugte dem til at brænde Frankincense. Denne type diffusor er fremstillet af glaseret keramik og har et hult indre, hvor der kan sættes et stearinlys eller fyrfadslys ind. De har dekorative huller i kroppen, så luften kan cirkulere, og en lille fordybning på oversiden til at holde på vand og olie. Når lyset brænder, opvarmer det olien og frigiver sin duft. Den eneste ulempe ved denne gammeldags metode til at sprede aromaterapiolie er, at man ikke kan regulere mængden af varme, der når olien - for lidt, og der vil ikke være nogen dejlig aroma, eller for meget, og det vil skade oliens egenskaber.

 

Elektriske aromaterapi-diffusorer

Moderniteten begyndte at indhente æteriske olievarmediffusorer engang efter den praktiske opfindelse af elektricitet. Elektrisk drevne æteriske oliediffusorer indeholder en varmespole inde i et vandtæt hus. Kabinetterne kan enten være af holdbar plast eller keramik, men begge har en fordybning, hvor man kan placere sin foretrukne blanding af olie og vand eller bæreolie. En god ting ved, hvordan elektriske æteriske oliediffusorer fungerer, er, at spolens temperatur styres af en termostat for at forhindre overophedning. Mange modeller er også udstyret med timere, der automatisk slukker for opvarmningsprocessen efter et bestemt tidsrum.