90-dages risikofri prøveperiode i hjemmet ✅

Hvordan virker æteriske oliediffusere?

Æteriske olier har eksisteret i århundreder. De ældste civilisationer var helt klar over deres terapeutiske egenskaber, og brugte dem ofte i forbindelse med afslapning og meditation.

Æteriske olier har stort set ikke ændret sig i løbet af årtusinderne, men det har den måde de spredes på til gengæld.

Processen med at sprede utroligt aromatiske olier som Bergamotte i miljøet har gennem århundreder udviklet sig fra at være enkel til sofistikeret. Du behøver heldigvis ikke at have en doktorgrad i kemi eller fysik for at forstå, hvordan aromaterapi diffusere fungerer.

Det vil dog alligevel være nyttigt for dig at vide, hvordan de forskellige typer af diffusere til æteriske olier rent faktisk fungerer. Ved at gøre dette, så vil du nu være i stand til at vælge den rigtige diffuser til de omgivelser, som du ønsker at bruge den i.

Indhold/Hurtiglinks

  • 1. Fordampning
  • 2. Varmefordampning
  • 3. Forstøvning
  • 4. Ultralyd

Hvordan forskellige diffuser typer til æteriske olier fungerer

1. Fordampning

Fordampning sker, når varmen i atmosfæren forvandler fugt til damp. Dette er en for det meste en usynlig proces, der finder sted i alt fra vandpytter efter en regnbyge til vandet i havet, når de opvarmes af solen. Simple diffusere til æteriske olier fungerer på fuldstændigt samme måde - nemlig gennem fordampning.

Reed diffusere

En såkaldt Reed diffuser er et almindeligt eksempel på en diffuser, der fungerer ved fordampning. Du har utvivlsomt set dem ved siden af dåser med luftfriskere på hylden i din lokale butik - masser af tynde pinde i porøst træ i en lille glasbeholder med æterisk olie. Placer pindene i olien, og de vil nu begynde at suge olien op. Varmen i rummet får den olie, der er sivet op til toppen af pindene, til at fordampe og parfumere luften.

Som du måske har gættet, så er den måde en Reed diffuser fungerer på ikke udpræget til at kontrollere. For jo varmere rummet er, jo hurtigere fordamper olien. Og hvis du har din centralvarme på fuld skrue, så vil du lynhurtigt opdage, at der ikke er andet tilbage end tørre kviste og en tom flaske, der samler støv, fordi den ikke længere dufter, og du har glemt, at den overhovedet er der.

Fordampnings diffusere

Selvom fordampnings aromaterapi diffusere fungerer efter det samme fordampningsprincip, så er de dog en smule mere teknologisk avancerede. I bunden af diffuseren findes der et lille batteri eller en elektrisk blæser. Ventilatoren producerer en mild brise inde i diffuseren, der blæser gennem en pude, som du fugter med æterisk olie. Luftens bevægelse gennem puden får hernæst olien til at fordampe. Den største fordel ved en fordampnings diffuser til æterisk olier i forhold til en Reed diffuser er, at du kan tænde og slukke for den, når som helst du ønsker.

Energy
Energy
Energy
Energy
Energy

Energy

Få mere energi

Hvis du har udskudt og efterladt din Reed diffuser eller fordampnings diffuser indtil den udtørrede, så skal du bare prøve at fylde den igen med denne æteriske olie.

Ved at sprede denne vidunderlige aroma enten derhjemme eller på kontoret, så vil du snart begynde at føle dig mere vågen, mere effektiv og i stand til at udføre de kedelige husholdningsopgaver, mens du synger det seneste radiohit.

2. Varmefordampning 

Varme er en af de ældste anvendte metoder til at sprede æteriske oliers aroma. Ja, de æteriske olier fordamper stadig, men fordampningen skyldes varmen fra en åben flamme eller varmekilde snarere end miljøet og luften.

Keramiske diffusere

Den måde som disse essentielle olie diffusere fungerer på, har ikke ændret sig meget siden de gamle egyptere og grækere, der brugte dem til at brænde Frankincense. Denne type diffuser er lavet i glaseret keramik, der er hule indvendigt med plads til enten et stearinlys eller fyrfadslys. De har dekorative huller i kroppen, der tillader luften at cirkulere og en lille brøndformet fordybning på den øverste overflade til at holde på vand og olie. Når stearinlyset brænder, så varmes olien nu op og frigiver dens aroma. Den eneste ulempe ved denne forældede metode til diffusion af aromaterapi olie er, at du ikke kan regulere den mængde varme der når olien - for lidt varme, og der vil ikke være nogen dejlig aroma; eller for meget varme, hvilket vil ødelægge oliens egenskaber.

Elektriske aromaterapi diffusere

Den moderne tidsalder begyndte efterhånden at indhente de traditionelle varme-diffusere til æterisk olie efter den praktiske opfindelse af elektriciteten. Elektrisk betjente essentielle olie diffusere indeholder en varmespole omhyllet af et vandtæt kabinet. Kabinetterne kan enten være i robust plast eller keramiske, men begge har en fordybning, der er beregnet til at placere din foretrukne blanding af olie og vand eller bæreolie. En god ting ved den måde som elektriske essentielle oliespredere fungerer på, er at spoletemperaturen reguleres af en termostat for at forhindre overophedning. Mange modeller er også udstyret med timere, der automatisk vil slukke for opvarmningsprocessen efter en vis tidsperiode.

3. Forstøvning

En enkel måde at forklare hvad forstøvning går ud på, er ved at beskrive den som en proces, der forvandler væsker til mikroskopiske dråber ved at kombinere dem med luft under tryk. De første forstøvere blev oprindeligt fremstillet som hjælp til medicinsk behandling af visse lungesygdomme, men anvendes nu til mange andre formål.

Aromaterapi forstøvere

En forstøver til æteriske olier fungerer på samme måde som en aerosol spraydåse, men helt uden de samme ozonskadelige CFC'er, der anvendes i spraydåser. Ja, der er stadig varme involveret i processen, men ikke på samme måde som med varmefordampning, som du læste om tidligere. Aromaterapi forstøvere opvarmer ikke olien; de opvarmer luften i bunden af diffuseren med et lys eller en spole. Dette producerer et tryk, der får luften til at stige og som samtidigt samler den æteriske olie op undervejs og forvandler den til en fin tåge, som nu udstødes med høj hastighed gennem diffuser dysen. Da aromaterapi forstøveres diffusere fungerer uden vand eller bæreolier, så er den æteriske olie der sendes ud i atmosfæren også ufortyndet. Ja, dette betyder en markant mere koncentreret aroma, men betyder også at dit lager af æteriske olier hurtigere vil blive opbrugt, hvis du bruger din diffuser ofte.

4. Ultralyd

Ultralyd lyder som noget taget direkte fra en science fiction film, ikke sandt? Ultralyd, eller den energi, der produceres af ultralydsvibrationer, har nogle ret komplekse anvendelsesmuligheder. Du kan hverken se eller høre dem, men disse fantastiske højfrekvente lydbølger kan faktisk levere et billede af en ufødt baby, opløse bakterier eller sende en lydløs kommando til din hund - og dette er blot nogle få af et par hundrede andre anvendelsesmuligheder. Flagermus og delfiner bruger også ultralyd til at finde vej. Men har alt dette egentlig noget at gøre med, hvordan en ultralyds aromaterapi diffuser fungerer? Ja, det gør har, og vi vil nu hemmeligheden med dig.

Ultralyds diffusere

Ultralyds diffusere til æteriske olier, herunder de unikke og håndlavede diffusere fra Volant, anvender ultralyds lydbølger. Hvordan? En elektrisk drevet vibrerende plade i bunden af diffuseren skaber en kontinuerlig serie af lydløse svingninger. Disse lydløse bølger bevæger sig nu op gennem det olieimprægnerede vand og forstøver det til en fint duftende damp, inden den spredes ud i atmosfæren. De er en elegant, effektiv og økologisk metode at nyde fordelene ved aromaterapi på enten derhjemme eller på arbejdet. Vi elsker vores ultralyds diffusere, og det er vi sikre på at du også vil gøre.

Er du nysgerrig på, hvad æteriske olier kan gøre for dig?

98,8%

oplever positive effekter inden for 30 dage efter at have købt æteriske olier og diffusere fra volant

TrustScore 4,7 | 800+ anmeldelser
"Jeg modtog min Terracotta Volant lige efter jul, og den har været brugt lige siden. Jeg elsker duften af olierne, og jeg har lært at balancere styrken, så den passer til min familie og mig. Jeg kan anbefale den til alle, der elsker æteriske olier." Robert S.
"Perfekt til meditation, især Geranium. Og Grapefruit til yoga." Cathy S.
"Let at skifte mellem abonnementsprodukter, har testet fem olier. Meget tilfreds." Mary H.
"Jeg elsker at modtage æteriske olier i min postkasse hver måned og skønne opskrifter i min indbakke." Johan J.
"Jeg har ledt efter æteriske olier til aromaterapi, disse olier giver mig et boost." Svetlana W.
"Jeg købte Volant diffuseren, og jeg er helt vild med den! Jeg bruger den hver dag, og jeg er supertilfreds. Fantastisk oplevelse." Agnieszka S.
"Jeg havde svært ved at falde i søvn før, men Sleep blandingen har ændret det." Chloe L.

Other blog posts