🇩🇰 Gratis fragt over 500 kr / Altid gratis retur

Sådan bruger du æteriske olier sikkert

Æteriske olier er kraftige og bør altid bruges med omtanke. Selvom de normalt er sikre at bruge, så kan nogle mennesker have en dårlig reaktion med visse olier.

Hvis du er gravid, bruger dem til et barn, har kæledyr eller lider af en helbredsmæssig tilstand, så anbefaler vi at du først rådfører dig med en læge før du anvender æteriske olier. Vi anbefaler også, at du laver en test på et mindre område for at kontrollere, om du reagerer negativt på olierne på nogen som helst måde.

Sådan laver du en hudtest med æteriske olier

Her er fem enkle trin, som du kan følge for at lave en hudtest på dig selv.

1. Fortynd den valgte æteriske olie med din foretrukne bæreolie.
2. Påfør en lille mængde fortyndet æterisk olie på indersiden af din albue.
3. Kom et plaster på området med olien.
4. Lad plasteret sidde uforstyrret i 48 timer.
5. Hvis der ikke opstår nogen negativ reaktion, så er du sandsynligvis ikke overfølsom eller allergisk overfor netop denne olie.

Hvis du oplever kløe, rødme eller andre tegn på allergi fra den lille portion olie på indersiden af din albue, så skal du bare prøve at forestille dig hvordan det ville føles, hvis du påførte den på større områder af din krop. Derfor anbefaler vi altid, at du udfører denne test, når du bruger en ny olie for første gang.

Hvis du allerede har brugt en bestemt æterisk olie i et stykke tid, så ved du sikkert allerede om du er allergisk overfor den eller ej. Vi anbefaler dog, at du ikke bruger nye typer æteriske olier uden at have lavet en hudtest i forvejen. Det gælder især, når du bruger dem på huden, men det er også en god idé at gøre dette, hvis du diffunderer olierne.

Indtagelse af æteriske olier

Hvis du ønsker at indtage æteriske olier (dvs. bruge dem i mad eller drikke), så anbefaler vi at du rådfører dig med en læge før du forsøger dette. Hvis du indtager en olie, så skal du gøre dette med stor forsigtighed. Sørg for at olien er 100% ren, og vær sikker på at du ikke er allergisk overfor den, og tag en snak med din læge.

Hvis du har spørgsmål om hvordan du bruger æteriske olier sikkert, så kan du enten kontakte en læge eller sende os en e-mail på support@volantaroma.com.

Curious of what essential oils can do for you?

98.8%

experience positive effects within 30 days of buying volant essential oils and diffusers.

TrustScore 4.7 | 300+ reviews
"I received my Terracotta Volant right after Christmas and it has been routinely used! I love the smell of the oils and have learned to balance to strength for me and my family. I recommend it to anyone who loves essential oils." Robert S.
"Perfect for meditation, especially Geranium. And Grapefruit for yoga." Cathy S.
"Easy to switch between subscription products, have tested 5 oils. Very satisfied" Mary H.
"I love getting essential oils in my post box every month, cool recipes by mail as well" Johan J.
"Been looking for essential oils for aromatherapy, these oils give me a boost" Svetlana W.
"I purchesed Volant diffuser, and I am obsessed with it! I am using it every day and I feel super satisfied. Excellent experience." Agnieszka S.
"Struggled to fall asleep before, the blend Sleep has changed that" Chloe L.

Other blog posts