90-dages risikofri prøveperiode i hjemmet ✅

Liv, kunst og æteriske olier: Et interview med Yukiko Noritake

Hvad får man, hvis man blander en passion for kunst med kærlighed til æteriske olier? Vi mener at Yukiko Noritakes arbejde taler for sig selv. 

Yukiko er født i Japan i 1989 og har levet et fascinerende liv, som kulminerede med at hun besluttede sig for at forfølge hendes drøm om at blive en berømt kunstner og illustrator. Yukiko forelskede sig i den franske livsstil, mens hun studerede på designskolen Ecole de Condé i Paris, og besluttede sig efterfølgende for at blive i Paris, hvor hun siden har etableret sig som illustrator og akrylkunstner i verdensklasse.

Vi mødte Yukiko for at finde ud af, hvad der inspirerede hende til at forfølge sine drømme, og hvordan æteriske olier inspirerer hendes arbejde og forbedrer hendes velvære.

Indhold/Hurtiglinks

 • Hvorfor valgte du at blive kunstner?
 • Fortæl os lidt om din kunst
 • Hvad er dit yndlingsmaleri, som du selv har malet?
 • Hvordan synes om at bo i Frankrig? Er der noget, du savner fra Japan?
 • Fortæl os om nogle af de største højdepunkter i din karriere
 • Du har et utroligt smukt hjem. Hvilke stilarter kan du lide?
 • Hvem inspirerede dig til at begynde at bruge æteriske olier?
 • Hvordan bruger du æteriske olier i dit daglige liv?
 • Hvad er dine yndlings æteriske olier?
 • Hvor har du din volant diffuser stående?
 • Opsummering

Hvorfor valgte du at blive kunstner?

Da jeg var ung, så elskede jeg virkelig at tegne - blomster, prinsesser, modeskitser, dyr, landskaber... Jeg tegnede konstant. Faktisk tegnede jeg så meget, at min mor blev tvunget til at holde op med at købe tegneblokke, og hun begyndte i stedet at gemme hendes papirrester til mig. Hun brugte i denne forbindelse alt fra gamle kalendere, flyers, indpakningspapir - hvad som helst! Jeg tror stadig, at hun ligger inde med nogle af mine gamle tegninger den dag i dag.

Tegning blev hurtigt min passion, og har fulgt mig gennem hele livet. Efter at have arbejdet i flere år i en japansk virksomhed, så besluttede jeg mig for at forfølge en ny karriere indenfor kunstverdenen. Og naturligvis blev jeg illustrator!

Fortæl os lidt om din kunst

Jeg maler med akrylmaling. Jeg elsker at blande forskellige penselstrøg og skabe følelser via mine kunstværker. Jeg maler på 200-300g papir og scanner derefter mit arbejde for at retouchere farverne digitalt. Jeg maler både for mig selv og for kunder fordelt over hele verden, herunder magasiner, markedsføringskampagner og produkter. Jeg udgiver også børnebøger.

Hvad er dit yndlingsmaleri, som du selv har malet?

Det er super vanskeligt at vælge mit yndlings maleri, for der er så mange at vælge imellem! Netop fordi min stil og mine inspirationskilder har udviklet sig langsomt i løbet af årene, så skifter mine favoritter hele tiden. I øjeblikket er et af mine yndlingsmalerier et af de californiske landskaber, der er hentet fra filmen Marriage Story. Jeg syntes at landskabet var så episk og smukt, at jeg simpelthen blev nødt til at genskabe det.

En anden favorit er et portræt af min veninde, som jeg malede, da vi tilbragte noget tid sammen i et sommerhus i Sydfrankrig. Jeg tilføjede dog mit eget præg til maleriet; huset så nemlig helt anderledes ud end det jeg endte med at male, og havde en utroligt enkel indretning, og da min veninde var iført en smuk blomstret kjole, så jeg kunne ikke lade være med at tilføje nogle blomstermotiver omkring hende!

Hvordan synes om at bo i Frankrig? Er der noget, du savner fra Japan?

Maden er nok det jeg savner mest ved at bo i Japan! Jeg tager ofte nogle japanske krydderier og te med mig hjem til Frankrig, når jeg har mulighed for at rejse tilbage til Japan. Jeg bor i Paris, så heldigvis er det nemt at finde asiatisk mad at lave, men visse ingredienser er dog noget dyrere eller vanskelige at finde her. Min mor sender mig også af og til en pakke med japanske madvarer.

Jeg elsker fransk gastronomi, og jeg sætter stor pris på at kunne bo i dette land, men når jeg befinder mig derhjemme så vil jeg trods alt gerne kunne lave en god Miso-suppe eller grøntsager med dashi. Det er sådan jeg holder min krop sund, hvilket hjælper mig med at føle mig bedst muligt tilpas.

Alt de materialer jeg bruger til at skabe min kunst har jeg købt her i Frankrig. Jeg studerede jo netop kunst her i Paris, så alle de materialer som jeg kan finde i Frankrig er naturligvis velkendte for mig. Jeg mener dog, at mine evner indenfor japansk kalligrafi er med til at gøre min kunst mere elegant.

Fortæl os om nogle af de største højdepunkter i din karriere

Sidste vinter blev jeg ansat i to kreative bureauer. Det gav mig mange forskellige interessante muligheder for at lave visuelt materiale til forskellige typer kunder. Jeg er super glad for resultaterne, og set i bakspejlet synes jeg at det endte med at blive en stor milepæl i min karriere.

Jeg er også glad for resultatet af min seneste børnebog: Forêt des frères. Jeg udgav oprindeligt bogen på fransk i 2020, og derefter blev den købt af forlag for at kunne blive udgivet på japansk, spansk samt en række andre sprog. Det varmer virkelig mit hjerte, at børn over hele kloden kan læse min bog på deres eget sprog! Det var helt klart et stolt øjeblik, og et øjeblik som jeg aldrig vil glemme.

Du har et utroligt smukt hjem. Hvilke stilarter kan du lide?

Tak! Jeg ser min boligindretning som et enkelt og raffineret design. Det er hovedsageligt en blanding af skandinavisk vintage kombineret med moderne design. Jeg elsker også at have masser af teksturer i mit hjem, såsom keramik. Jeg ville elske at lave et stort kunstværk til en af mine tomme vægge, men på grund af mit illustrationsarbejde, så har jeg uheldigvis vanskeligt ved at finde tiden til det lige nu!

Hvem inspirerede dig til at begynde at bruge æteriske olier?

Det var min mor, der i sin tid introducerede mig til æteriske olier. Jeg kan ikke huske hvor gammel jeg var, da jeg blev introduceret til æteriske olier, men jeg husker at jeg ofte så min mor bruge dem. Hun brugte sine æteriske olier i badet, i soveværelset, inden hun skulle sove, og når hun skulle slappe af og rense sit sind.

Det jeg dog kan huske er, at jeg elskede duften af hendes æteriske olier og  næsten ikke kunne vente med at begynde at bruge dem selv.

Hvordan bruger du æteriske olier i dit daglige liv?

Min yndlingsmåde at bruge æteriske olier på er til at slappe af. Jeg elsker at blande æteriske olier i mit karbad eller at diffundere dem i soveværelset eller stuen om aftenen. Æteriske olier er også gode til at kickstarte min kreativitet, hvilket er helt perfekt til de tidspunkter, hvor jeg føler mig helt blank rent inspirationsmæssigt.

Jeg elsker også at bruge æteriske olier til min rengøring. Æterisk Tea tree og eukalyptus olie er fantastiske til dette formål, fordi de desinficerer mit hjem og samtidigt forfrisker luften. Jeg synes, at den bedste måde at bevare en frisk duft i et rum, er ved at komme nogle få dråber æterisk olie på et lille stykke stof og placere det i en af mine skuffer. Duften spredes nu langsomt ud i rummet og efterlader det velduftende.

Økologisk Eucalyptus Æterisk Olie
Økologisk Eucalyptus Æterisk Olie
Økologisk Eucalyptus Æterisk Olie
Økologisk Eucalyptus Æterisk Olie
Økologisk Eucalyptus Æterisk Olie

Økologisk Eucalyptus Æterisk Olie

65 kr
Hvad er dine yndlings æteriske olier?

Min yndlings æteriske olie til min diffuser er en blanding af æterisk geranium og vetiver olie. Jeg synes bare at denne kombination er helt fantastisk til at reducere stress, og den hjælper mig derfor med at slappe af. Jeg sørger dog også for altid at have både tea tree- og eukalyptusolie i mit skab til rengøringen!

Økologisk Geranium Æterisk Olie
Økologisk Geranium Æterisk Olie
Økologisk Geranium Æterisk Olie
Økologisk Geranium Æterisk Olie
Økologisk Geranium Æterisk Olie

Økologisk Geranium Æterisk Olie

119 kr
Hvor har du din volant diffuser stående?

Du vil typisk finde min volant diffuser i stuen, hvor jeg diffunderer æteriske olier for at slappe af. Nogle gange stiller jeg den dog i mit atelier, når jeg har brug for et kreativitets boost, eller også placerer jeg den i mit soveværelse for at hjælpe mig med at sove. Jeg er også vild med volant diffuserens design, fordi det er så enkelt og elegant. Dette betyder at diffuseren passer perfekt til både min smag og indretning, og derfor også ethvert rum i min bolig.

Opsummering

Man kan tydeligt mærke at æteriske olier spiller en vigtig rolle i Yukikos daglige liv, idet de gør det muligt for hende at slappe af efter en lang og stresset dag, ligesom de styrker hendes kreativitet, når hun har allermest brug for det.

Vi håber at du har nydt at lære om Yukiko Noritakes kunst, liv og ikke mindst kærlighed til æteriske olier lige så meget som os. Hvis du nu er klar til at prøve Volants ultralyds diffuser, så kan du se hele vores udvalg her.

Er du nysgerrig på, hvad æteriske olier kan gøre for dig?

98,8%

oplever positive effekter inden for 30 dage efter at have købt æteriske olier og diffusere fra volant

TrustScore 4,7 | 800+ anmeldelser
"Jeg modtog min Terracotta Volant lige efter jul, og den har været brugt lige siden. Jeg elsker duften af olierne, og jeg har lært at balancere styrken, så den passer til min familie og mig. Jeg kan anbefale den til alle, der elsker æteriske olier." Robert S.
"Perfekt til meditation, især Geranium. Og Grapefruit til yoga." Cathy S.
"Let at skifte mellem abonnementsprodukter, har testet fem olier. Meget tilfreds." Mary H.
"Jeg elsker at modtage æteriske olier i min postkasse hver måned og skønne opskrifter i min indbakke." Johan J.
"Jeg har ledt efter æteriske olier til aromaterapi, disse olier giver mig et boost." Svetlana W.
"Jeg købte Volant diffuseren, og jeg er helt vild med den! Jeg bruger den hver dag, og jeg er supertilfreds. Fantastisk oplevelse." Agnieszka S.
"Jeg havde svært ved at falde i søvn før, men Sleep blandingen har ændret det." Chloe L.

Other blog posts