90-dages risikofri prøveperiode i hjemmet ✅

Min rejse med æteriske olier

Mit navn er Emilie Nyman og jeg arbejder som osteopat og yogalærer i Oslo. Jeg arrangerer og underviser også yoga-retreats i hele Norge.

I løbet af de sidste ti år har jeg udforsket og oplevet mange dele af verden. Natur, mennesker og kultur er store inspirationskilder for mig. Jeg er især fascineret af samfund, der bruger lokale og naturlige ressourcer til at leve i overensstemmelse med ældgamle traditioner. 

Indhold/Hurtiglinks

  • Insektspray à la Fiji
  • Min baggrund
  • Europæerne er bange for det holistiske
  • Ritualer med nogle få særlige olier
  • Få følelsen af at befinde dig på et yoga-retreat derhjemme i stuen
  • Jeg lærte en masse på Bali
  • Et smart trick til at reducere jetlag?

Insektspray à la Fiji

Jeg blev introduceret til æteriske olier kort tid efter jeg påbegyndte mine rejser. I 2010 rejste jeg til Fiji. Et paradis? Ja. Desværre blev jeg ædt op af myg, på trods af at jeg brugte konventionel insektspray fra Europa og USA - smækfyldt med DEET og gift. En receptionist på hotellet gav mig en spray som hun selv havde lavet, hvilket var en opskrift som hendes familie havde brugt i årevis. Den lugtede af citron, af min mors køkken og lidt af træer. Jeg forstod senere, at det var en blanding af æteriske olier fra citronella, pebermynte, tea tree og rosmarin. Jeg fik nu ikke flere myggestik og havde adskillige flasker med mig på mine rejser gennem Australien, Sydamerika og Asien.

Min baggrund

Som osteopat og yogalærer har jeg én fod i to verdener: en verden med fokus på anatomi, fysiologi og moderne videnskab og en anden verden defineret af østlig filosofi, ældgamle traditioner og et holistisk verdenssyn. Når dette så er sagt, så har disse to verdener rigtigt meget til fælles, da de begge mener at forbindelsen mellem det fysiske og åndelige liv ikke kan adskilles. Kroppens sundhed påvirker sjælens og åndens sundhed, og åndens og sjælens sundhed påvirker omvendt kroppen. Vi bruger vores fysiske kroppe på forskellige måder i hverdagen, også selvom vores indre stemme måske ikke er enig i alle disse måder.

Europæerne er bange for det holistiske

Vi europæere er en smule bange for alt, hvad der er holistisk. Jeg hører ofte, at jeg ikke ligner en yogalærer, en veganer eller en person, der dagligt mediterer. Vi har en tendens til at stigmatisere det "alternative" og det holistiske, fordi bevægelsen har modtaget uberettiget negativitet og modgang i medierne. Jeg oplever det samme, når jeg fortæller mine nærmeste at jeg bruger æteriske olier i min hverdag, også selvom jeg viser dem den ene forskningsartikel efter den anden, der viser, hvordan aromaterapi kan påvirke både krop og sind. Historien viser også, hvordan naturmedicin har været og stadig bruges med succes. Ikke desto mindre eksisterer der stor stadigvæk megen skepsis i det moderne vestlige samfund.

Ritualer med nogle få særlige olier

I både hverdagen og i min yogapraksis har jeg bemærket, at ved at bruge nogle få nøje udvalgte æteriske olier, så bliver jeg både inspireret og beroliget. Jeg har en hellig spray derhjemme, som jeg bruger til alting: Bergamotte og Lavendel med vand. Jeg sprayer blandingen på mit sengetøj hver eneste aften, på yogamåtten før stille øvelser eller når jeg mediterer, på sofapuderne, håndklæderne - virkelig alting. Det giver mit hjem en behagelig balanceret atmosfære. Det giver mig en følelse af at være på en Eco Lodge på Bali omgivet af palmer og rismarker, på trods af at jeg bor midt i Oslo. Dog bør jeg for en god ordens skyld nævne, at jeg har nogle genstande fra Bali derhjemme - det var også her jeg i sin tid blev introduceret til den spændende verden af æteriske olier og aromaterapi for første gang.

Få følelsen af at befinde dig på et yoga-retreat derhjemme i stuen

Når jeg underviser i yoga på mine retreats og camps, så har jeg ofte to overordnede mål: at skabe et autentisk frirum her og nu, men samtidig også give deltagerne en række værktøjer, som de kan tage med sig hjem. Tærsklen man kan sidde på yogamåtten alene hjemme i stuen er ofte større end på en camp, især efter en retreat-oplevelse, hvor man befinder sig blandt ligesindede, fantastiske omgivelser og inspirerende undervisere. Det kan derfor være lige så vigtigt at bruge æteriske olier til at fremkalde dejlige minder om ro og pause. Jeg var så heldig at kunne dele min yndlingsolie fra volant, Bergamot, med mine kursusdeltagere denne sommer. Og for at være ærlig, så har jeg fået tilbagemeldinger fra adskillige deltagere om, at de bedre kan lide at bruge den æteriske olie Bergamot i hverdagen end i yoga, og det synes jeg er helt fint.

Jeg lærte en masse på Bali

Som ung og nysgerrig backpacker tog jeg ud i verden på samme måde som så mange andre - og som mange andre før mig blev jeg forelsket i Bali. Jeg blev inspireret til at leve et renere liv. Jeg prøvede æterisk patchouli olie på øen, og jeg bemærkede, hvordan alle urenheder i mit ansigt og stress bare forsvandt. Efter at have boet i Australien er både tea tree olie og eukalyptus blevet fast inventar i mit badeværelse. Duften, friskheden og renheden, som disse olier producerer, er helt unik. Det er vanskeligt at få fingrene i friske blade til at hænge i brusebadet, men gode, rene olier gør et mere end tilstrækkeligt stykke arbejde.

Et smart trick til at reducere jetlag?

Før 2020 ændrede den måde som vi rejser på, for altid, så arbejdede jeg som freelance-rejseforfatter. Sidste år bragte dette fantastiske job mig til Sydkorea. Jeg forventede et kraftigt jetlag, idet tidsforskellen er stor, og jeg havde en stram deadline til at producere 4 artikler på blot en uge om to forskellige byer, Seoul og Busan. Jeg havde heldigvis min magiske flaske med bergamotte og lavendel med mig, og jeg brugte begge flittigt både under flyveturen såvel som på hotellet. Om det var min magiske flaske, der gjorde mit jetlag ikke-eksisterende eller ren spænding og udmattelse på grund af nye oplevelser, fantastiske mennesker og et super fedt land, ved jeg ikke... Jeg vælger at tro, at det var bergamotteolien.

At bruge nogle få, men nøje udvalgte olier i min hverdag giver mig en lille følelse af luksus og nærvær. Det inspirerer mig på yogamåtten, det giver mig mulighed for at slappe af derhjemme og det kan transportere mig ned ad memory lane til dejlige øjeblikke på den anden side af planeten.

Er du interesseret i at lære mere om mig? Send mig en mail på hei@emilienyman.no, besøg min hjemmeside på emilienyman.no OG følg mig på Instagram for spændende yogaeventyr og gode råd på @emilienyman.


 

Er du nysgerrig på, hvad æteriske olier kan gøre for dig?

98,8%

oplever positive effekter inden for 30 dage efter at have købt æteriske olier og diffusere fra volant

TrustScore 4,7 | 800+ anmeldelser
"Jeg modtog min Terracotta Volant lige efter jul, og den har været brugt lige siden. Jeg elsker duften af olierne, og jeg har lært at balancere styrken, så den passer til min familie og mig. Jeg kan anbefale den til alle, der elsker æteriske olier." Robert S.
"Perfekt til meditation, især Geranium. Og Grapefruit til yoga." Cathy S.
"Let at skifte mellem abonnementsprodukter, har testet fem olier. Meget tilfreds." Mary H.
"Jeg elsker at modtage æteriske olier i min postkasse hver måned og skønne opskrifter i min indbakke." Johan J.
"Jeg har ledt efter æteriske olier til aromaterapi, disse olier giver mig et boost." Svetlana W.
"Jeg købte Volant diffuseren, og jeg er helt vild med den! Jeg bruger den hver dag, og jeg er supertilfreds. Fantastisk oplevelse." Agnieszka S.
"Jeg havde svært ved at falde i søvn før, men Sleep blandingen har ændret det." Chloe L.