90-dages risikofri prøveperiode i hjemmet ✅

TikTok hævder at rosmarinvand er hemmeligheden bag god hårvækst — Men er det nu også rigtigt?

At bruge rosmarinvand eller “te” for at øge hårvæksten er en af de seneste trends på Instagram og TikTok - og af en god grund. Dette hårvækst-produkt indeholder let tilgængelige og helt igennem naturlige ingredienser, det er nemt at lave, dufter fantastisk og egner sig til alle hårtyper

rosemary water in tiktok

Hvad er ikke at elske?

I de seneste par måneder har adskillige SoMe-influencere leveret den ene snart den anden vilde historie om, hvordan de har fået længere, stærkere og sundere hår på grund af te lavet på denne populære og meget aromatiske urt.

Her er tale om en trend, som alle kan støtte op om, og når du ser på fakta og statistik, så forstår du hvorfor!

Indhold/Hurtiglinks

  • Rosmarin-te går viralt
  • Hvor populær er rosmarin-trenden?
  • Hvad siger videnskaben om rosmarinvand?
  • Rosmarin-olie sammenlignet med en hårvækst-behandling
  • Rosmarin til at fremme hårvæksten
  • Rosmarin til daglig brug
  • Virker rosmarinvand overhovedet?
  • Sådan laver du din egen rosmarinvand
  • En hårkur-trend som fortjener opmærksomhed

Rosmarin-te går viralt

rosemary tea in a cup

Fra Instagram til TikTok, “Rosemary Tea” til håret er ved at overtage sociale medier. 

@kaligirly’s TikTok kanal er blot et eksempel på hvor meget opmærksomhed, der er på denne trend i øjeblikket. På kanalen deler @kaligirly en video om, hvordan du laver en nem Rosmarin-te til hårvækst. Videoen er nu blevet set over 4 millioner gange - og nye kommer hele tiden til.

I videoen skaber @kaligirly en rosmarin-hårspray ved at koge urten i vand, hvorefter kun lader den trække i en times tid. Hun hælder det derefter igennem en si og kommer det siden i en sprayflaske og propper det i køleskabet, hvor det ifølge hende kan holde sig i cirka en uge.

TikTok-brugeren har også delt før og efter billeder  af sit hår efter at have brugt Rosmarin-hårspray i et år. Hun følger billederne op med udsagnet “det her får virkelig dit hår til at gro!” 

Disse videoer, samt mange andre, har vækket hele verdens nysgerrighed efter rosmarin som middel til øget hårvækst. Søgeord relateret til “rosmarin” og “hårvækst” er eksploderet i de seneste måneder. En stadig stigende del af influencere har fået øjnene op for fænomenet og deler nu indhold, hvor de hævder, at rosmarinvand er det helt nye indenfor hårpleje. 

Hvor populær er rosmarin-trenden?

Det bliver ganske enkelt mere og mere populært for hver dag, der går!

Data fra Google Trends viser, at ordet rosmarin er steget voldsomt som søgeord, og at det nu har opnået en interesse-score på 94 ud af 100 mellem 28. August og 23. September 2022. Søgninger efter ord der er relateret til rosmarin, heriblandt “håroile” og “menneskelig hårvækst” er i skrivende stund også steget henholdsvist 110% og 90%. 

Ifølge Google Trends er søgninger på ord som “rosmarin til hårvækst” også steget eksponentielt over de seneste par måneder. Google Trends data viser en interesse-score på 81 ud af 100 på emnet mellem den 17. August og den 21. August 2022 samt en score på 100 mellem den 28. August og den 3. September 2022. 

Hvad siger videnskaben om rosmarinvand?

TikTokkere sværger, at det virker, og der er tydeligvis en kæmpe interesse i denne hårtrend. Men hvad siger videnskaben om rosmarinvand? Den siger faktisk en hel del!

Der er en hel del tilgængeligt belæg for at æterisk rosmarin-olie og rosmarinvand er effektive midler i behandlingen af forskellige sygdomme og tilstande forbundet med hårtab.

Hos mænd har rosmarin vist sig at kunne reducere for tidligt hårtab og skaldethed med samme effekt som andre populære medikamenter mod hårtab, men med færre bivirkninger.

Det synes også at være gavnligt i behandlingen af aldersrelateret hårtab hos både mænd og kvinder, hvor det mindsker hårtabet og stimulerer ny hårvækst ved at give næring til antioxidanterne i hårrødderne og hovedbunden.

Dette bakkes op af nedenstående undersøgelser og artikler:

Rosmarin-olie sammenlignet med en hårvækst-behandling

Et studie fra 2015 påviste, at rosmarin-olie og populære hårvækst-kure som minoxidil (også kendt som Rogaine) stort set gav de samme resultater hos mennesker, der led af for tidligt hårtab eller hårtab forårsaget af for højt androgen niveau. Den ene gruppe brugte rosmarin-olie, mens den anden brugte minoxidil. I slutningen af den 6 måneder lange undersøgelse havde begge grupper oplevet en betydelig øget hårvækst. 

Rosmarin til at fremme hårvæksten

Dr. James Y. Wang, M.D., hudlæge og stifter af Metropolis Dermatology Center understreger, at æterisk rosmarin-olie kan bruges til at fremme hårvæksten hos visse personer, især hos mennesker der lider af aldersrelateret hårtab og hårtab forårsaget af for højt androgen niveau.

Dr. Wang slog fast, at det endnu ikke ligger helt klart, hvordan rosmarin-olie fungerer, men man mener, at det kan blokere DHT, et hormon som får hårsækkene til at skrumpe og som derved hindrer hårvæksten.

Rosmarin til daglig brug

Den certificerede hudlæge, Dr. Marisa Garshick, M.D., slår fast, at det er ganske ufarligt at bruge rosmarinvand på daglig basis, sålænge du ikke oplever hudirritation, kløen eller øget hudfølsomhed.

Hvis du først lige er begyndt, så anbefaler Dr. Garshick, at man bruger teen to til tre gange om ugen for at øge tolerancen og minimere risikoen for bivirkninger - selvom de ofte er utroligt sjældne.

Virker rosmarinvand overhovedet?

Ja, og selv videnskaben siger det!

Men hvordan virker det?

Rosmarin fremmer som udgangspunkt sundheden i din hovedbund. En sund hovedbund er nøglen til at booste din hårvækst og til at få sundt, skinnende hår. Rosmarin hæmmer de hormonelle forandringer, som kan lede til hårtab og forbedrer blodcirkulationen i hårsækkene. Det sænker også risikoen for inflammation i hovedbunden og fungerer som en antioxidant. Rosmarin hjælper altså med at skabe et sundt og godt miljø, som dit hår kan gro i.

Vores komplette guide til rosmarinvand dykker dybere ned i emnet. Derudover har vores research på området vist, at rosmarin er både effektivt og blidt uanset hvilken hårtype man har. Alle kan derfor nyde godt af dets mange fordele.

Sådan laver du din egen rosmarinvand

Det er utroligt nemt at lave sit eget rosmarinvand derhjemme. Du kan enten bruge en frisk eller tørret urt eller en 100% ren, økologisk, æterisk rosmarin-olie som for eksempel Volants Økologiske æteriske Rosemary Olie.

Så snart du har ingredienserne klar, skal du bringe urterne eller den æteriske olie og destilleret vand i kog. Herefter skal du slukke for blusset og give blandingen en times tid at trække i, før du sir den.

Hvis du vælger at bruge højkvalitets æterisk rosmarin-olie i stedet for den fysiske urt, så skal du bruge 10-15 dråber olier sammen med 2 til 3 kopper vand for at lave din te.

Slutproduktet kan smøres direkte ind i din hovedbund og hår og du kan gemme det overskydende te i køleskabet for at forlænge dets holdbarhed. 

Økologisk Rosemary Æterisk Olie
Økologisk Rosemary Æterisk Olie
Økologisk Rosemary Æterisk Olie
Økologisk Rosemary Æterisk Olie
Økologisk Rosemary Æterisk Olie

Økologisk Rosemary Æterisk Olie

79 kr

En hårkur-trend som fortjener opmærksomhed

woman spraying rosemary water in her hair

Hvem vil ikke gerne have et sundt, tykt hår? Og når kuren til at genvinde en smuk manke er så simpel, så er det jo blot endnu bedre!

Hvis du er ivrig efter at prøve trenden af, som lige nu tager alle sociale medier med storm, så anbefaler vi at du bruger en ren, sikker og økologisk æterisk rosmarin-olie til dit hår og din hovedbund. Volant levererer udelukkende 100% ren, naturlig økologisk, æterisk rosmarin-olie, som er blottet for uønskede kemikalier og som kun er udvundet af de fineste, økologiske plantematerialer.

Vælg vores æteriske olie for at give dit hår det boost af vitalitet, som det har brug for. En skinnende og god hårpragt er altid på mode - uanset om det så trender på TikTok eller ej.

Er du nysgerrig på, hvad æteriske olier kan gøre for dig?

98,8%

oplever positive effekter inden for 30 dage efter at have købt æteriske olier og diffusere fra volant

TrustScore 4,7 | 800+ anmeldelser
"Jeg modtog min Terracotta Volant lige efter jul, og den har været brugt lige siden. Jeg elsker duften af olierne, og jeg har lært at balancere styrken, så den passer til min familie og mig. Jeg kan anbefale den til alle, der elsker æteriske olier." Robert S.
"Perfekt til meditation, især Geranium. Og Grapefruit til yoga." Cathy S.
"Let at skifte mellem abonnementsprodukter, har testet fem olier. Meget tilfreds." Mary H.
"Jeg elsker at modtage æteriske olier i min postkasse hver måned og skønne opskrifter i min indbakke." Johan J.
"Jeg har ledt efter æteriske olier til aromaterapi, disse olier giver mig et boost." Svetlana W.
"Jeg købte Volant diffuseren, og jeg er helt vild med den! Jeg bruger den hver dag, og jeg er supertilfreds. Fantastisk oplevelse." Agnieszka S.
"Jeg havde svært ved at falde i søvn før, men Sleep blandingen har ændret det." Chloe L.

Other blog posts