90-dages risikofri prøveperiode i hjemmet ✅

Aromaer til badeværelset

Alle boligejere ønsker sig naturligvis et friskt og velduftende badeværelse. Ingen ønsker trods alt at risikere, at deres gæster får et negativt indtryk af deres badeværelse!

Der findes mange luftfriskere på markedet i dag, som er specielt udviklet til brug i badeværelser, men mange af disse produkter indeholder kunstige duftstoffer og skrappe kemikalier. Hvis du er på udkig efter en mere naturlig måde at give duft til dit badeværelse på, så er æteriske olier et godt alternativ.

Læs videre her for at finde ud af mere om, hvordan du kan bruge æteriske olier i dit badeværelse.  

Indhold/Hurtiglinks

  • Hvad er æteriske olier? 
  • Hvorfor bør du bruge æteriske olier i dit badeværelse?
  • Hvilke æteriske olier er bedst til badeværelset? 
  • Hvordan kan du bruge æteriske olier i badeværelset?
  • Opsummering

Hvad er æteriske olier? 

Æteriske olier er koncentrerede forbindelser, der udvindes af blade, blomster, stængler og andre dele af en plante. De kan udvindes ved destillation eller ved mekaniske metoder, såsom f.eks. koldpresning.

Hver eneste æterisk olie kommer med dens helt egen række af fordele, der spænder mellem alt fra at fremme søvn og hjælpe til afslapning til at lindre smerter og inflammationer. Det er netop derfor, at æteriske olier i århundreder er blevet brugt til at behandle en lang række forskellige lidelser.  

Hvorfor bør du bruge æteriske olier i dit badeværelse?

Alle vil selvfølgelig gerne have et badeværelse, der dufter godt og samtidig giver gæsterne et indtryk af, at badeværelset er skinnende rent.

Der er ingen tvivl om, at æteriske olier dufter godt, så fordelene ved at bruge æteriske olier i badeværelset er indlysende. Men det stopper dog ikke her.

Æteriske olier har ikke kun en dejlig duft, men mange olier har desuden også stærkt desinficerende egenskaber. Dette betyder, at visse æteriske olier kan være med til at dræbe skadelige virusser, bakterier og svampe og samtidig forhindre dannelsen af skimmelsvamp i dit badeværelse.

Visse æteriske olier kan også bruges til at fremme afslapning, hvilket gør dem perfekte at brug, mens du slapper af i et varmt bad. Andre olier har i stedet opkvikkende egenskaber, og kan hjælpe dig med at vågne op i brusebadet om morgenen.

Hvis du derfor ønsker dig et badeværelse, der dufter friskt og samtidig giver bedre hygiejne, så er æteriske olier det helt perfekte valg.  

Hvilke æteriske olier er bedst til badeværelset? 

Der findes mange æteriske olier, som egner sig godt til brug i badeværelset. Nogle olier anvendes for deres friske duft, mens andre kan vælges på grund af deres antibakterielle egenskaber. I sidste ende vil dit valg af æterisk olie til dit badeværelse derfor afhænge af, hvad du håber på at opnå.

Her er nogle af vores yndlings æteriske olier til badeværelset.  

Antibakterielle æteriske olier til badeværelset

Undersøgelser har vist, at mange æteriske olier har antibakterielle, svampebekæmpende og antimikrobielle egenskaber. Æteriske olier, der er særligt effektive til at dræbe og forebygge bakterier, skimmelsvamp og mug omfatter citrongræs, eukalyptus, pebermynte og sød appelsin.

Disse olier er fantastiske at bruge i rengøringssprays, så badeværelset dufter frisk og samtidig har størst mulige hygiejne. Hvis du ønsker at minimere antallet af kemikalier du bruger i dit badeværelse, så kan du prøve disse æteriske olier.

Økologisk Lemongrass Æterisk Olie
Økologisk Lemongrass Æterisk Olie
Økologisk Lemongrass Æterisk Olie
Økologisk Lemongrass Æterisk Olie
Økologisk Lemongrass Æterisk Olie

Økologisk Lemongrass Æterisk Olie

69 kr

Æteriske olier, der vil få dit badeværelse til at dufte fantastisk

De æteriske olier, som du vælger til at give duft til dit badeværelse vil afhænge af din personlige smag.

Hvis du kan lide en lys citrusduft, så kan du prøve at blande citrongræs-, bergamotte-, appelsin- og grapefrugtolie. Hvis du foretrækker en ren og frisk duft, så er pebermynte, lavendel, eukalyptus og citrongræs en god kombination af æteriske olier. Prøv at eksperimentere med forskellige mængder af hver olie, indtil du finder din helt unikke personlige duft til badeværelset.

Hvis du foretrækker en færdig blanding af æteriske olier til at skabe en beroligende og forfriskende atmosfære i dit badeværelse, så vil du elske Volants Spa olieblanding. Spa olieblandingen kombinerer eukalyptus, geranium, bergamotte og lime og har antibakterielle egenskaber med en opkvikkende aroma.  

Spa
Spa
Spa
Spa
Spa

Spa

139 kr

Afslappende æteriske olier til badeværelset

Badeværelset er også et sted hvor man kan slappe af, og mange mennesker ser frem til at tage et varmt bad, når der virkelig skal slappes af.

Der er mange æteriske olier at vælge imellem, når du ønsker at slappe af i dit badeværelse. Lavendel, den mest almindelige af alle æteriske olier, er kendt for dens afslappende og stressreducerende egenskaber. Det er også bevist, at æterisk lavendelolie fremmer bedre søvn, så du kan se frem til en afslappende nats søvn.

En anden æterisk olieblanding, som er fantastisk til at fremme afslapning og hjælpe dig med at slippe af med ophobet stress, er kombinationen af de æteriske olier rosmarin og eukalyptus. Hvis du kommer disse opløftende æteriske olier i dit bad eller spreder dem i badeværelset, så kan de hjælpe dig med at slappe af efter en hård dag og løfte dit humør, når du har allermest brug for det. Udover at være gode til at lindre stress, så har disse olier også antibakterielle og svampedræbende egenskaber, hvilket gør dem ideelle til brug i badeværelset.

Få mere at vide om hvilke æteriske olier, der kan hjælpe dig med at slappe af her.
 

Økologisk Lavender Æterisk Olie
Økologisk Lavender Æterisk Olie
Økologisk Lavender Æterisk Olie
Økologisk Lavender Æterisk Olie
Økologisk Lavender Æterisk Olie

Økologisk Lavender Æterisk Olie

79 kr

Hvordan kan du bruge æteriske olier i badeværelset?

Der findes mange forskellige måder at bruge æteriske olier på i badeværelset, lige fra at tilsætte dem i rengøringssprays, til at lave en rumspray og til at slappe af i badekarret.

Her er nogle af vores yndlings måder at bruge æteriske olier på i badeværelset.  

At bruge en diffuser med æteriske olier i dit badeværelse

En aromaterapi diffuser er en fremragende måde at holde duften i  badeværelset frisk på. Du kan f.eks. bruge en reed diffuser med duftpinde og fylde den op med æteriske olier alt efter behov, eller også kan du vælge at bruge en elektrisk diffuser, når du ønsker en ekstra frisk duft. Dette er især handy, når du har gæster på besøg.

Det siger sig selv, at du skal være ekstra forsigtig med at bruge en elektrisk diffuser på badeværelset. Elektricitet kan udgøre en fare i nærheden af vand, så sørg for at holde din diffuser i god afstand fra vasken, og fjern den fra rummet før du tager et bad eller brusebad.

Få mere at vide om diffusere til æteriske olier her

Æteriske olier til dit badekar

Når du tilføjer æteriske olier til dit bad, så får du nu lidt ekstra luksus og hjælper samtidig med at fremme din afslapning. Før du tilsætter æteriske olier i dit bad, så skal du blande dem med en bæreolie. Bland et par dråber af din valgte æteriske olieblanding med en bæreolie, såsom f.eks. jojoba-, sød mandel- eller kokosolie. Tilsæt blandingen i dit bad lige før du træder ind i badekarret.

For at få en luksus badeoplevelse, så kan du også massere din olieblanding ind i din hud før du træder ind i badekarret. På denne måde kan olien nemlig trænge ind i huden for maksimal effekt.

De mest almindelige æteriske olier at tilsætte i badet er lavendel, kamille, eukalyptus og ylang ylang. Hvis du er på udkig efter en færdigblandet aromaterapi blanding, så er Volants Relax olieblanding det perfekte valg. Den kombinerer de beroligende dufte fra palmarosa, ylang ylang, eukalyptus og grapefrugt for at give dig ultimativ afslapning. 

Relax
Relax
Relax
Relax
Relax

Relax

129 kr

Opkvikkende brusespray


Hvis du nu ikke er en karbadsfanatiker, hvorfor så ikke prøve at inkludere æteriske olier i dit morgenbrusebad for at hjælpe dig med at vågne op og give dig energi til den kommende dag?

Kom ca. 1 deciliter vand i en ren og tom sprayflaske, og tilsæt derefter et par dråber af dine yndlings æteriske olier. Vi er vilde med de opkvikkende aromaer fra Volants Energy æteriske olieblanding. Den indeholder en blanding af appelsin, grapefrugt, lime og bergamotte for at give dig den kickstart, som du har brug for til at begynde din dag.

Du kan også prøve at tilsætte et strejf æterisk olie fra eukalyptus, pebermynte eller tea tree for at nyde godt af de ekstra antibakterielle egenskaber, så dit brusebad altid vil dufte frisk og rent.  

Energy
Energy
Energy
Energy
Energy

Energy

129 kr

Lav din egen rengøringsspray med æteriske olier

De fleste rengøringsmidler til badeværelset indeholder skrappe kemikalier, som kommer med deres egne risici. Du kan dog nemt erstatte disse med en hjemmelavet rengøringsspray med æteriske olier for at rengøre dit badeværelse på en mere miljøvenlig og mindre giftig måde.

Det er nemt at lave en naturlig rengøringsspray til badeværelset. Du skal først bruge en ren og tom sprayflaske. Bland nu blot en deciliter vand, en deciliter lagereddike og ti dråber æterisk olie sammen i flasken, og ryst flasken grundigt.

Tea tree, lime, appelsin og citron er ideelle æteriske olier til din rengøringsspray. Disse æteriske olier har nemlig antibakterielle egenskaber, hvilket gør dem effektive til rengøring. Prøv at kombinere forskellige olier for at finde din perfekte duft.  

Få styr på din toiletlugt

Ingen ønsker, at deres toilet skal lugte urent. Prøv derfor at tilføje en dråbe eukalyptus eller tea tree olie i toiletkummen efter hvert skyl - eller før du modtager gæster i dit hjem.

Den næste person der bruger toilettet, vil blive glædeligt overrasket over dets lugtabsorberende egenskaber, og dit badeværelse vil fortsat dufte frisk og rent.  

Økologisk Eucalyptus Æterisk Olie
Økologisk Eucalyptus Æterisk Olie
Økologisk Eucalyptus Æterisk Olie
Økologisk Eucalyptus Æterisk Olie
Økologisk Eucalyptus Æterisk Olie

Økologisk Eucalyptus Æterisk Olie

65 kr

Få en skjult luftfrisker

Der findes typisk ikke mange steder i badeværelset at skjule en luftfrisker, så den vil sandsynligvis være synlig, uanset hvor du placerer den. Men vi har løsningen.

Prøv at tilføje en dråbe af din yndlings æteriske olie på indersiden af din toiletrulle. Ingen vil nu vide at den er der, men duften vil alligevel langsomt sprede sig i hele dit badeværelse og give det en frisk og behagelig duft.

Det er selvfølgelig altid et personligt valg, hvilken æterisk olie du vælger til dette formål. Vi kan dog særligt godt lide at bruge citrusbaserede olier, såsom lime, grapefrugt eller sød appelsin.  

Hjemmelavet badeværelsesspray

Der findes mange luftfriskningssprays til badeværelset på markedet i dag. De fleste af dem indeholder dog skrappe og giftige kemikalier, som kan være skadelige for både dit helbred og miljøet.

Du kan heldigvis lave din egen badeværelsesspray for en brøkdel af prisen, der oven i købet kun indeholder helt naturlige ingredienser. Du skal blot fylde en ren og tom sprayflaske med vand og tilsætte ti dråber af dine foretrukne æteriske olier. Vi anbefaler grapefrugt, bergamotte og lime for en frugtagtig duft.

Du kan altid tilpasse mængden af æteriske olier til at opnå lige præcis den styrke du ønsker dig. Prøv at eksperimentere med forskellige kombinationer for at finde din perfekte badeværelsesduft.  

Lav din egen toiletrens med æteriske olier

De fleste toiletrensemidler indeholder ingredienser såsom saltsyre og klor. Disse kemikalier er måske gode til at rengøre og desinficere toilettet, men de har dog en stærk og unaturlig duft. Men hvad nu hvis der fandtes en løsning, der både kunne rengøre dit toilet effektivt og samtidig dufte godt?

Du kan lave din egen toiletrens med æterisk olie ved at kombinere lagereddike og bagepulver med en æterisk olie, såsom f.eks. citron- eller tea tree-olie. På denne måde vil dit toilet komme til at dufte frisk og naturligt, samtidig med at du undgår de skrappe og giftige kemikalier, der typisk findes i toiletrens fra butikkerne.  

Økologisk Tea Tree Æterisk Olie
Økologisk Tea Tree Æterisk Olie
Økologisk Tea Tree Æterisk Olie
Økologisk Tea Tree Æterisk Olie
Økologisk Tea Tree Æterisk Olie

Økologisk Tea Tree Æterisk Olie

69 kr

Lav din egen håndsæbe

Du kan også lave din egen personlige håndsæbe ved hjælp af dine yndlings æteriske olier. Dette vil ikke blot fylde dit badeværelse med en behagelig duft, hver eneste gang du vasker hænder, men vil også få dine hænder til at dufte dejligt.

Du skal blot tage noget flydende Castile sæbe, blande noget vand i og tilføje et par dråber af din yndlings æteriske olie. Vi elsker at bruge lavendelolie til dette formål, da den skaber en mild og blid duft, der giver en afslappende følelse, hver eneste gang du vasker hænder. Du kan eksperimentere med at blande forskellige olier sammen for at give din sæbe den helt perfekte aroma.  

Opsummering

Der findes mange æteriske olier, som bare venter på at forskønne dit badeværelse. Fra æteriske olier med antibakterielle egenskaber, såsom f.eks. eukalyptus og tea tree til æteriske olier, der vil holde dit badeværelse frisk hele dagen. Mulighederne er uendelige.

Prøv at eksperimentere med forskellige kombinationer, indtil du finder din perfekte badeværelsesduft. Du vil nu være sikker på at imponere dine gæster næste gang de kommer på besøg!

Hvis du har spørgsmål angående brugen af æteriske olier på badeværelset eller ønsker tips om aromaterapi, så kan du altid kontakte en aromaekspert på: support@volantaroma.com.

Er du nysgerrig på, hvad æteriske olier kan gøre for dig?

98,8%

oplever positive effekter inden for 30 dage efter at have købt æteriske olier og diffusere fra volant

TrustScore 4,7 | 800+ anmeldelser
"Jeg modtog min Terracotta Volant lige efter jul, og den har været brugt lige siden. Jeg elsker duften af olierne, og jeg har lært at balancere styrken, så den passer til min familie og mig. Jeg kan anbefale den til alle, der elsker æteriske olier." Robert S.
"Perfekt til meditation, især Geranium. Og Grapefruit til yoga." Cathy S.
"Let at skifte mellem abonnementsprodukter, har testet fem olier. Meget tilfreds." Mary H.
"Jeg elsker at modtage æteriske olier i min postkasse hver måned og skønne opskrifter i min indbakke." Johan J.
"Jeg har ledt efter æteriske olier til aromaterapi, disse olier giver mig et boost." Svetlana W.
"Jeg købte Volant diffuseren, og jeg er helt vild med den! Jeg bruger den hver dag, og jeg er supertilfreds. Fantastisk oplevelse." Agnieszka S.
"Jeg havde svært ved at falde i søvn før, men Sleep blandingen har ændret det." Chloe L.

Other blog posts