90-dages risikofri prøveperiode i hjemmet ✅

Spa-inspirerede Æteriske Olier - Tips til Fredfyldte Dufte

Der findes ikke noget der er mere beroligende end den duft der møder dig, når du træder indenfor i et spa. Lige fra første sekund du træder ind ad døren, så kan du mærke at stressen letter fra dine skuldre, dine bekymringer forsvinder og dit sind fyldes med ro. Ville du ikke elske at have den samme følelse i dit eget hjem?

I denne artikel vil vi fortælle dig om de bedste spa-inspirerede dufte til dit hjem, og hvordan du kan bruge æteriske olier i din daglige rutine for at få spa-følelsen hver eneste dag.

Indhold/Hurtiglinks

  • Få spa følelsen derhjemme
  • Sådan får du dit hjem til at dufte som et spa
  • Bedste æteriske spa olier om morgenen
  • Bedste æteriske spa olier om aftenen
  • Fordele ved spaoplevelsen derhjemme
  • Sådan får du et spa derhjemme
  • Spabehandlinger med æteriske olier
  • Opsummering

Få spa følelsen derhjemme

Æteriske olier er en af de bedste måder at forvandle dit hjem til et spa på. Der er tusindvis af forskellige æteriske olier at vælge imellem, så det er vigtigt at finde de aromaer, der virker bedst for dig. Mens nogle mennesker måske elsker den afslappende duft af lavendel, foretrækker andre måske den opløftende duft af grapefrugt. Det vigtigste er at finde det, der virker for dig.

Når du genskaber spaoplevelsen derhjemme, så kan du altid tilpasse oplevelsen til at matche dine behov, dit humør, tidspunktet på dagen og hvordan du har det. Uanset om du har haft en hård uge på arbejdet, om du er nedtrykt eller bare har lyst til at forkæle dig selv, så kan en spa-dag derhjemme være den helt perfekte løsning til at komme tilbage på rette spor.

Uanset hvad du er på udkig efter til din hjemme-spa-dag, så er vi her for at guide dig gennem processen med at finde den perfekte kombination af æteriske olier til at skabe den perfekte spaoplevelse indenfor hjemmets fire vægge.

Sådan får du dit hjem til at dufte som et spa

Duften er en af de første ting som du lægger mærke til, når du træder ind i et spa. Den er designet til hurtigt at få kroppen til at slappe af og samtidigt berolige dit sind, så du kan synke direkte ind i din spaoplevelse.

Heldigvis er det nemt at genskabe denne spa-inspirerede duft i dit hjem med Volants overdådige Spa blend med æteriske olier. Denne luksuriøse olieblanding er sammensat af eukalyptus, geranium og bergamotte - nogle af de mest populære æteriske olier i de fleste spaer.

Det er bevist, at Æterisk eukalyptusolie  renser luftvejene og fjerner blokeringer i dine bihuler, samtidig med at den giver dig mere ilt i dine lunger. Dette kan hjælpe med at forøge dit energiniveau og fremme mental klarhed. Ikke kun det, men indånding af eukalyptusolie kan også hjælpe med at reducere stress og samtidig lindre hovedpiner. Det er derfor ikke underligt, at eukalyptus er en så populær spa-olie!

Æterisk geraniumolie har en lækker blomsteraroma, som er perfekt til at transportere dit sind til et sted med fred og ro. Denne æteriske olie er ideel til at fremme afslapning og samtidig reducere stress og angst, hvilket gør den til den perfekte tilføjelse til enhver spa-dag.

Med dens opløftende citrusaroma, så hjælper æterisk bergamotteolie med at løfte dit humør og lindre følelser af både angst og depression. Den gør dette ved at signalere til hjernen om at frigive både dopamin og serotonin, hvilket har en kraftig effekt på dårligt humør og samtidig reducerer træthed.

Uanset om du tager et afslappende bad, dyrker yoga eller blot udfører din daglige rutine, så er Volants æteriske Spa olieblanding den perfekte måde at forvandle dit hjem til et spa og give dig den afslappede og beroligende følelse, som din krop længes efter.

Spa
Spa
Spa
Spa
Spa

Spa

139 kr

Bedste æteriske spa olier om morgenen

Du leder helt sikkert efter en energiindsprøjtning om morgenen, der er i stand til at kickstarte din dag og motivere dig.

Den hurtigste og mest effektive måde at gøre dette på er at diffundere Volants Energy æterisk olieblanding.  Denne klassiske spa-blanding med energigivende æteriske olier kombinerer nuancer af grapefrugt, bergamotte, lime og amyris for at stimulere og oplive sanserne. Disse aromaer kan gøre selv en natteravn til en morgenhane, og er ideelle til at diffundere om morgenen.

Frugtagtige aromaer er kendt for deres humørfremmende egenskaber og skaber en opløftende og inspirerende atmosfære, samtidig med at de opfrisker luften i dit hjem. En god måde at ændre din sædvanlige æteriske olieblanding på, er ved at tilføje et par dråber citronolie i din diffuser, hvilket vil give dig den samme følelse af frihed, som du kender fra det friske udendørsliv. Rul ud af sengen, tænd for din diffuser og lad de søde aromaer vække både din krop og sind.

Energy
Energy
Energy
Energy
Energy

Energy

129 kr

Bedste æteriske spa olier om aftenen

Efter en lang og trættende dag er der ikke noget, du har mere brug for end at læne dig tilbage og slappe af. En af de bedste måder at gøre dette på er at nedsænke kroppen i et behageligt varmt bad, hvor al dagens stress kan forsvinde som dug for solen.

For at forkæle dig selv med lidt beroligende badebehandling, så kan du blande et par dråber af Volants Spa olieblanding med en bæreolie og tilsætte den til dit bad. Du vil hurtigt bemærke, at eukalyptus, geranium og bergamotte duften nu fylder luften. Du skal blot læne dig tilbage i det dejlige vand og forestille dig, at du ligger på en strand på Bali, mens varmen og aromaerne gør alt det hårde arbejde for dig.

Hvis du foretrækker at slappe af i sofaen om aftenen, så er volants Unwind olieblanding det perfekte valg. Duften af bergamotte, romersk kamille og clary salvie er perfekt til at slappe af efter en lang arbejdsdag, så du kan rense dine tanker og slappe helt af. Kom blot et par dråber i din diffuser for at skabe en beroligende og afslappende atmosfære, der vil berolige dit sind og få hele din krop til at slappe af.

For at afslutte din spa-aften og forbedre din nattesøvn, så kan du også komme et par dråber lavender æterisk olie i en sprayflaske, og spraye dit lagen og din pude inden du går i seng. Dette er kendt for at hjælpe dig med at falde hurtigt og nemt i søvn og hjælper dig med at forbedre din generelle søvnkvalitet. Du vil nu let være i stand til at falde i søvn med visheden om, at du vil vågne op om morgenen og føle dig i absolut topform.

Unwind
Unwind
Unwind
Unwind
Unwind

Unwind

129 kr

Fordele ved spaoplevelsen derhjemme

Du undrer dig måske over, hvorfor du egentlig skal tage dit spa med dig hjem, når du i stedet blot kan aflægge et besøg hos et spa? Selv om vi ikke benægter, at vi alle fortjener en spa-dag en gang imellem, så er der dog utallige fordele forbundet med at forvandle dit hjem til et spa.

For det første er der ikke noget bedre sted at koble af og slappe helt af end i dit eget hjems trygge rammer. Dit hjem er et sted, hvor du kan være helt dig selv, uden at du behøver at bekymre dig om andre omkring dig. Denne stressfrie oplevelse vil give dit helbred og velvære et boost og uden tvivl transportere dit sind og din krop til en velfortjent zen-tilstand.

Men dette er ikke det hele. Ved at blive derhjemme, så giver du også dig selv ultimativ fleksibilitet. Har du kun en time om morgenen før arbejde eller en halv time før sengetid for at lette stressen fra hele dagen? Intet problem. Ved at have et udvalg af æteriske spa-olier klar derhjemme, så kan du hurtigt og nemt skabe en spaoplevelse i hjemmet, når du har brug for det, og uden at skulle skynde dig - for ikke at nævne, at du kan spare dine hårdt optjente sparepenge til andre forkælelser, som du ikke kan realisere i dit eget hjem!

Du får også det højest mulige niveau af personlig tilpasning lige ved hånden, når du skaber din egen spaoplevelse derhjemme. Uanset om du kan lide at lytte til musik eller nyde fuldstændig stilhed, så er alt fuldstændig skræddersyet til din unikke smag, lige fra de lyde du hører til de aromaer du indånder.

Det er svært at benægte appellen ved en spa-dag derhjemme, men lad os ikke glemme den ekstra tryghed du får ved at vide, at alle de produkter som du bruger, er veganske, autoriseret økologiske, 100 % rene, naturlige, giftfri og fri for syntetiske materialer. Bare så du kan slappe endnu mere af uden ekstra bekymringer.

Sådan får du et spa derhjemme

Hvis du føler dig inspireret til at prøve at omdanne dit hjem til et spa, så er der et par indledende ting du skal gøre for at forberede dig bedst muligt. Dette vil nemlig hjælpe dig med at gøre din spaoplevelse så afslappende som muligt uden at skulle stresse over at gøre alting klar.

Hvis du planlægger at begynde din spa-dag om morgenen, så er det en god idé at gøre alting klar i rummet aftenen før. Dette vil gøre det muligt at have en stressfri morgen til at fordybe dig helt i atmosfæren.

Lav en playliste med din yndlings afslappende musik, og gør din badekåbe og dine håndklæder klar ved at spraye dem med dine yndlings æteriske olier til afslapning. Saml de æteriske spa-olier, som du planlægger at bruge, og beslut dig for, hvilke behandlinger du vil forkæle dig selv med.

Brug et øjeblik på at komme i kontakt med din krop og forstå, hvad den har brug for fra spa-dagen, og brug dette til at træffe dine valg. Har din krop brug for en energigivende genstart, eller trænger den til en dag med ro og afslapning? Hjemmespaer er perfekte til at kunne tilpasses til netop dine behov.

Spabehandlinger med æteriske olier

Hvis du virkelig vil nyde godt af fordelene ved at have en spa-dag derhjemme, så er det værd at rydde din kalender hele den pågældende dag. Dette vil hjælpe dig med at sikre, at intet kommer mellem dig og din tiltrængte afslapningstid.

Eliminer eventuelle distraktioner ved at lægge telefonen fra dig, og i stedet tage din yndlingsbog frem, så du kan genoptage kontakten med dig selv og dine tanker. Diffunder dine yndlings æteriske spa-olier for at frigøre dit sind, og afspil den musik du finder mest afslappende, uanset om det drejer sig om smooth jazz, klassisk musik eller lyden af naturen.

Når dine tanker så er blevet transporteret væk fra hverdagens stress, og du begynder at føle dig godt tilpas, så kan du vælge at prøve et par behandlinger derhjemme, f.eks. en aromaterapi massage, et nærende bad, et fodbad eller en ansigtsmist.

Giv næring til din hud

At forvandle dit hjem til et spa betyder heldigvis ikke, at du er nødt til at gå glip af alle dine yndlingsbehandlinger. Det betyder faktisk blot, at du kan tilpasse dem helt efter dine ønsker og behov.

Hvis du ønsker at opnå en strålende, blød og hydreret hud, så kan du lave din egen lavendel bodyskrub til at forynge din krop og rense tilstoppede porer. Du skal blot blande en halv kop Epsom-salt med 2 spiseskefulde olivenolie og 10 dråber æterisk lavendelolie. Påfør din bodyskrub med æterisk olie med cirkulære bevægelser fordelt ud over hele kroppen, inden du skyller huden med varmt vand. Din hud vil efter blot én påføring øjeblikkeligt føles mærkbart blødere og glattere, og du vil opdage at fordelene nu varer i adskillige dage.

Når du er færdig med din scrub-behandling, så er det nu tid til at give din hud noget hårdt tiltrængt fugt. Tilsæt et par dråber af din yndlings æteriske olie til en bæreolie, såsom f.eks. jojoba-olie, og massér blandingen ind i huden. Du vil nu få en silkeblød hud, og samtidig forlænge den dejlige spa-duft til at vare resten af dagen.

Økologisk Lavender Æterisk Olie
Økologisk Lavender Æterisk Olie
Økologisk Lavender Æterisk Olie
Økologisk Lavender Æterisk Olie
Økologisk Lavender Æterisk Olie

Økologisk Lavender Æterisk Olie

79 kr
Forkæl dine fødder

Når du har stået på dine fødder hele dagen, så har de helt sikkert brug for lidt ekstra forkælelse. Der findes ikke meget der er bedre end at komme dine ømme fødder i et beroligende fodbad. Dette er en fantastisk måde at lindre de eventuelle muskelspændinger eller ømme fødder, der har ophobet sig i løbet af dagen.

For at få et fodbad i spa-kvalitet skal du fylde en beholder med varmt vand og tilsætte en halv kop Epsom-salt og 5 til 10 dråber æterisk pebermynteolie. Pebermynte indeholder mentol, som har en naturlig kølende virkning på musklerne. Dette hjælper med at reducere inflammationer, smerter og diverse lidelser, som kan være årsag til ubehag i dine fødder. Mens du har dine fødder i fodbadet, så kan du benytte lejligheden til at lægge hovedet på en pude og læse et par sider i en mindfulness-bog, så du kan lade tankerne flygte fra virkeligheden.

Efter dit fodbad er det nu tid til at forkæle dine fødder med en fodmassage. Bland et par dråber æterisk lavendelolie med en bæreolie såsom f.eks. jojoba-olie, og massér derefter blandingen ind i dine fødder. Den beroligende lavendelduft er den perfekte måde at afslutte din fodbehandling på, og vil efterlade dine fødder afslappede og godt tilpas. 

Økologisk Peppermint Æterisk Olie
Økologisk Peppermint Æterisk Olie
Økologisk Peppermint Æterisk Olie
Økologisk Peppermint Æterisk Olie
Økologisk Peppermint Æterisk Olie

Økologisk Peppermint Æterisk Olie

79 kr
Forkæl dit ansigt

Hvis du drømmer om at få en hud, der føles både næret og renset, så  skal du endelig ikke glemme at give dit ansigt en dampbehandling, når du nyder din afslappende spa-dag derhjemme. Tilsæt blot 3-5 dråber af din yndlings æteriske olie til en skål eller kande med kogende vand, og placer forsigtigt et varmt håndklæde over både dit hoved og skålen. Nyd at tage nogle dybe indåndinger over skålen i ca. 3 minutter, så dine sanser kan frigøres og din hud kan ånde.

Begge æteriske eukalyptus og tea-tree olier er gode valg til dybderens, samt til at hjælpe med at rense problematisk hud med tendens til akne. Hvis du lider af fedtet hud, så har rosmarin imponerende beroligende egenskaber, der vil berolige porerne i din hud såvel som dit sind.

Opsummering

Alle har brug for lidt spa-behandling i ny og næ. Dette giver dig nemlig mulighed for at rense dit sind, slappe af i kroppen og genfinde det, der virkelig er vigtigt for dig. Heldigvis behøver du ikke at besøge et spa for at få denne oplevelse - det er nemlig muligt at opleve den samme afslapning, som du kender fra dit yndlings spa derhjemme, og altid når det passer ind i dit skema.

Din spa-dag derhjemme bør altid tilpasses dine individuelle ønsker og behov, og ikke mindst forkæle både din krop og dit sind. Ved at vælge og kombinere æteriske spa olier til at genoplade og genoprette din krop, så gør du det nu muligt for den at fortsætte med at arbejde bedst muligt, samtidig med at du vil opleve en følelse af positivitet og ro.

Ved at fordybe dig selv i ægte fred og lykke i dit eget hjem, så vil du afslutte dagen med at føle dig ny og forynget, klar til at møde livet med åben pande, uanset hvad det måtte præsentere dig for. Og ikke nok med det; du vil skabe et hjem og et liv, som du ikke føler behov for at tage på ferie fra.

Er du nysgerrig på, hvad æteriske olier kan gøre for dig?

98,8%

oplever positive effekter inden for 30 dage efter at have købt æteriske olier og diffusere fra volant

TrustScore 4,7 | 800+ anmeldelser
"Jeg modtog min Terracotta Volant lige efter jul, og den har været brugt lige siden. Jeg elsker duften af olierne, og jeg har lært at balancere styrken, så den passer til min familie og mig. Jeg kan anbefale den til alle, der elsker æteriske olier." Robert S.
"Perfekt til meditation, især Geranium. Og Grapefruit til yoga." Cathy S.
"Let at skifte mellem abonnementsprodukter, har testet fem olier. Meget tilfreds." Mary H.
"Jeg elsker at modtage æteriske olier i min postkasse hver måned og skønne opskrifter i min indbakke." Johan J.
"Jeg har ledt efter æteriske olier til aromaterapi, disse olier giver mig et boost." Svetlana W.
"Jeg købte Volant diffuseren, og jeg er helt vild med den! Jeg bruger den hver dag, og jeg er supertilfreds. Fantastisk oplevelse." Agnieszka S.
"Jeg havde svært ved at falde i søvn før, men Sleep blandingen har ændret det." Chloe L.

Other blog posts