90-dages risikofri prøveperiode i hjemmet ✅

Den bedste æteriske olie at bruge om vinteren

I takt med at dagene bliver kortere og nætterne længere, så vil mange af os helt automatisk blive mindre aktive, og tilbringe mere tid derhjemme og mindre tid udendørs.

Humøret bliver ofte en smule dårligere i løbet af vintermånederne, samtidigt med at vores immunsystem bliver ramt af de årstidsbestemte virusser, der altid er i omløb.

Æteriske olier kan være særligt gavnlige at bruge om vinteren. I denne artikel deler vi nogle af de bedste æteriske olier til brug i løbet af vintermånederne, så vinterdepressionen holdes på god afstand og dit hjem dufter varmt og beroligende.  

Indhold/Hurtiglinks

 • Hvad er fordelene ved at bruge æteriske olier om vinteren? 
 • Æteriske olier til en varm og beroligende aroma
 • Æteriske olier til at booste dit immunforsvar om vinteren
 • Æteriske olier mod tilstoppelse om vinteren
 • Æteriske olier til et varmt vinterbad 
 • Æteriske olier til at løfte dit humør om vinteren
 • Æteriske olier til at give dig mere energi om vinteren
 • Æteriske olier til sund hud om vinteren
 • Opsummering

Hvad er fordelene ved at bruge æteriske olier om vinteren? 

Når du bruger æteriske olier, så kan du afhjælpe noget af det ubehag som ofte følger med vinteren, og samtidig give dit hjem den varme og behagelige duft som vi alle længes efter om vinteren.

Æteriske olier kan hjælpe med at booste dit immunforsvar. Hoste, forkølelse, influenza og andre sygdomme er ofte på højeste niveau i løbet af vintermånederne, og visse æteriske olier kan hjælpe med at holde dem på afstand. Og det er faktisk ikke det hele, men når de uundgåelige forkølelser alligevel rammer, så kan æteriske olier endda hjælpe dig med at håndtere symptomerne.

Sæsonbestemt affektiv lidelse, eller SAD, er mest forstyrrende om vinteren. Dette skyldes den reducerede mængde sollys i de køligere måneder. Æteriske olier kan hjælpe dig med at håndtere symptomerne på SAD, forbedre dit humør og give dit energiniveau et boost.

Der er mange andre fordele ved at bruge æteriske olier om vinteren, herunder at give dig mere energi, lindre tilstoppelse samt pleje din hud. 

Æteriske olier til en varm og beroligende aroma

Visse dufte giver dig en øjeblikkelig følelse af nostalgi, kombineret med hygge og varme. Dette er lige præcis, hvad du har brug for om vinteren, når det kølige vejr tvinger dig til at opholde dig indendørs. Der findes en række opvarmende æteriske olier, som er helt perfekte til de kølige vintermåneder.

Volants Cabin olieblanding er en velduftende blanding af æteriske olier, der indeholder ædelgran, fyr, gran og thuja og er ideel at bruge i din diffuser i dit hjem om vinteren. Cabins varme og træagtige duft er perfekt til at skabe en hyggelig atmosfære, som en bjælkehytte med en varm pejs dybt i skoven, så du kan føle dig tryg, tilfreds og opfrisket.

Med en historie på over fem årtusinder, så er frankincense en anden æterisk olie, som er perfekt at bruge i din diffuser i løbet af vintermånederne. Denne dekadente olie har en rig og træagtig aroma med noter af citrus og krydderier, som vil løfte dit humør og sætte scenen for hyggelige aftener foran pejsen.

Kanel og ingefær producerer ofte nostalgiske minder om julebagning, hvilket kan føles dejligt varmt og hyggeligt på de kolde vinteraftener. Pebermynte er en anden æterisk olie, som er perfekt til at få dig i julestemning og fremkalder minder om juleslik og pebermynte te.

Rosmarin, merian og enebær er andre varmende æteriske olier, som er perfekte til at give dit hjem duft om vinteren. Prøv at kombinere forskellige olier for at skabe den perfekte vinterduft til dit hjem. 

Økologisk Peppermint Æterisk Olie
Økologisk Peppermint Æterisk Olie
Økologisk Peppermint Æterisk Olie
Økologisk Peppermint Æterisk Olie
Økologisk Peppermint Æterisk Olie

Økologisk Peppermint Æterisk Olie

79 kr

Æteriske olier til at booste dit immunforsvar om vinteren

I vintermånederne spredes hoste, forkølelse, influenza og andre sygdomme sig hurtigt, og hovedsageligt fordi vi tilbringer mere tid indendørs. Det er den tid på året, hvor vores immunsystem har allermest brug for et boost. Heldigvis findes der æteriske olier, der er i stand til at gøre netop dette.

Eukalyptus æterisk olie er kendt for at forbedre immunforsvaret. Udover at have både antiinflammatoriske og antiseptiske egenskaber, så har undersøgelser bevist at eukalyptusolie stimulerer immunforsvaret, og forbedre kroppens evne til at bekæmpe sygdomme og infektioner. Ikke nok med det, men eukalyptusolie kan også hjælpe med at rense dine bihulerne og lindre tilstoppelser, når en forkølelse rammer dig.

Æterisk tea tree olie er en anden æterisk olie, som kan gøre krav på at forbedre immunforsvaret. Undersøgelser har vist at tea tree olie har antimikrobielle og antiinflammatoriske egenskaber, og det tyder også på at denne olie kan hjælpe med at bekæmpe bakterier og virusser, selvom der stadig er behov for mere forskning indenfor området.

Hvis du ønsker at styrke dit immunforsvar, så kan du prøve at tilsætte nogle dråber eukalyptus- eller tea tree olie i din diffuser og tage dig tid til at indånde duften af disse immunforsvars-fremmende æteriske olier.

Økologisk Eucalyptus Æterisk Olie
Økologisk Eucalyptus Æterisk Olie
Økologisk Eucalyptus Æterisk Olie
Økologisk Eucalyptus Æterisk Olie
Økologisk Eucalyptus Æterisk Olie

Økologisk Eucalyptus Æterisk Olie

65 kr

Æteriske olier mod tilstoppelse om vinteren

Tilstoppede næsepassager er et almindeligt symptom på forkølelse, bihulebetændelse eller influenza. Selvom tilstoppelser typisk forsvinder i løbet af en uge eller to, så kan tilstoppelser forårsage hovedpine, øresmerter og generelt ubehag. Visse æteriske olier har vist sig at kunne hjælpe med at åbne brugerens luftveje og lindre symptomer på tilstoppelse.

Mange mennesker sværger til virkningerne forbundet med at indånde pebermynteolie, når de har tilstoppede næser og bihuler. Pebermynteolie indeholder mentol, som hjælper med at åbne luftvejene og rydde slimhinderne. Af denne grund indeholder mange næsesprays netop pebermynte.

Æterisk eukalyptusolie er et andet lovende middel mod tilstoppelse, og mange mennesker nyder godt af fordelene ved denne olie. Mange produkter til behandling af tilstoppelse, såsom f.eks. mentholatum salve indeholder eukalyptusolie takket være dens succes med at lindre symptomerne på tilstoppede bihuler.

Hvis du gerne vil prøve æterisk pebermynteolie eller æterisk eukalyptusolie for at lindre din tilstoppede næse denne vinter, så kan du prøve at tilsætte en dråbe af disse olier til en spiseskefuld bæreolie og massere blandingen ind i brystet eller skabe din egen ansigtssauna med en skål med varmt vand og et håndklæde, og inhalere disse nyttige aromaer dybt ind i dine næsepassager og luftveje. Du kan også tilsætte olierne i en diffuser for at fylde dit rum med de lindrende pebermynte og eukalyptus aromaer.  

Økologisk Peppermint Æterisk Olie
Økologisk Peppermint Æterisk Olie
Økologisk Peppermint Æterisk Olie
Økologisk Peppermint Æterisk Olie
Økologisk Peppermint Æterisk Olie

Økologisk Peppermint Æterisk Olie

79 kr

Æteriske olier til et varmt vinterbad 

Der findes intet bedre om vinteren end at hoppe i et varmt bad og lade vandets varme trænge ind i kroppen og berolige musklerne. Ved at tilsætte æteriske olier til dit bad, så kan du forøge din afslapning og give din vinterdag den helt perfekte afslutning.

Der findes en lang række æteriske olier, som er velegnede at komme i dit bad om vinteren for at fremme afslapningen, herunder lavendel, kamille og frankincense. For den ultimative afslapning anbefaler vi Volants æteriske olieblanding Relax, som indeholder palmarosa, ylang ylang, eukalyptus og grapefrugt, der vil berolige dit sind og få din krop til at slappe af.

Hvis du lider af trætte, overanstrengte muskler, så kan æteriske olier såsom marjoram, citrongræs og lavendel hjælpe med at forbedre din blodcirkulation og mindske dine smerter. Et tur i badet med disse æteriske olier kan berolige dine muskler, og gøre dig klar til en ny dag.

Hvis du beslutter dig for at tilsætte æteriske olier til dit bad, så skal du først fortynde dem med en bæreolie, såsom f.eks. jojoba-, kokos- eller grapefrøolie. Du skal blot blande et par dråber af de valgte olier med en spiseskefuld bæreolie og komme blandingen i dit bad. Bærerolien hjælper de æteriske olier med at fordele sig i vandet, hvilket minimerer risikoen for hudirritation.  

Økologisk Ylang Ylang Æterisk Olie
Økologisk Ylang Ylang Æterisk Olie
Økologisk Ylang Ylang Æterisk Olie
Økologisk Ylang Ylang Æterisk Olie
Økologisk Ylang Ylang Æterisk Olie

Økologisk Ylang Ylang Æterisk Olie

89 kr

Æteriske olier til at løfte dit humør om vinteren

Mange mennesker oplever at deres humør bliver dårligere om vinteren. Dette kan skyldes den reducerede mængde sollys, som fører til en lavere produktion af melatonin og serotonin, hvilket igen påvirker kroppens døgnrytme. Forskerne kalder dette for SAD (Seasonal Affective Disorder) eller sæsonbestemt affektiv lidelse.

Der findes imidlertid mange æteriske olier, som har vist sig effektive til at forbedre humøret og modvirke vinterdepression.

Æterisk bergamotteolie har vist sig at forbedre brugerens humør. En undersøgelse fra 2015 viste, at æterisk bergamotteolie kan hjælpe med at eliminere negative følelser, reducere træthed og sænke niveauet af kroppens stresshormon, kortisol.

Geraniumolie er en anden æterisk olie, som er i stand til at forbedre dit humør i løbet af vintermånederne. Æterisk geraniumolie har en lys og blomsteragtig aroma, som vil føre dig tilbage til de varme sommermåneder og fremkalde følelsen af at befinde dig midt i en smuk blomsterhave. Den har en øjeblikkelig beroligende virkning og hjælper din krop med at afbalancere dens naturlige hormonniveau, samtidig med at den fremmer afslapning.

Prøv at tilsætte disse æteriske olier i en diffuser og indånd aromaen, når du føler at vinterdepressionen sniger sig nærmere. Du kan også blande disse olier med en bæreolie og tilsætte dem i et varmt bad for at give dig selv et humørfremmende bad. 

Få mere at vide om brugen af æteriske olier mod SAD her

Økologisk Bergamot Æterisk Olie
Økologisk Bergamot Æterisk Olie
Økologisk Bergamot Æterisk Olie
Økologisk Bergamot Æterisk Olie
Økologisk Bergamot Æterisk Olie

Økologisk Bergamot Æterisk Olie

105 kr

Æteriske olier til at give dig mere energi om vinteren

Mange mennesker bemærker, at deres energiniveau falder i løbet af vinteren. Dette kan i værste fald føre til, at de spenderer mere tid sammenkrøllet på sofaen og spiser for meget. Selv om vi ikke fraråder, at man bruger lidt tid på at slappe af, så leder mange mennesker alligevel efter naturlige måder at få mere energi og motivation på.

Der findes mange æteriske olier, som har vist sig effektive til at forøge energiniveauet. For eksempel konkluderede en undersøgelse fra 2016, at indånding af æteriske sød appelsin og spearmint olier potentielt er i stand til at forbedre atletiske præstationer.

Vi anbefaler Volants æteriske olieblanding Energy til at forøge dit energiniveau. Denne blanding kombinerer aromaerne fra de æteriske olier sød appelsin, grapefrugt, lime, bergamot og enebær, så du kan føle dig fuld af energi og opkvikket. Hvis du tilføjer denne blanding i en diffuser når du først vågner, så kan dette motivere dig til at komme ud af sengen og give dig energi til den kommende dag.

Energy
Energy
Energy
Energy
Energy

Energy

129 kr

Æteriske olier til sund hud om vinteren

Koldt vejr kan kan være årsag til tør hud hos mange mennesker. Dette føles ofte kløende og ubehageligt. Heldigvis findes der mange æteriske olier, som kan hjælpe med at forebygge tør hud, så den føles hydreret og glat.

Ud over at være en af de mest effektive æteriske olier til afslapning og søvn, så er æterisk lavendelolie kendt for dens evne til at afbalancere hudens fugtniveau. Den bruges ofte til at lindre eksem og psoriasis, reducere rødme og til at fugte huden.

Kamille er en anden æterisk olie, som er i stand til at give huden næring. Kamilleolie indeholder forbindelsen azulen, som er kendt for dens evne til at forøge fugtigheden og reducere inflammationer, hvilket gør den ideel til brug på tør hud.

Før du anvender en æterisk olie topisk, så bør du fortynde den med en bæreolie. Vi anbefaler altid, at du udfører en test på et mindre område før du anvender din æteriske olieblanding mere generøst.

Når du har fortyndet din æteriske olie med en bæreolie og udført en lille test, så kan du derefter massere blandingen ind i din hud, så den føles næret og og fugtet.

Økologisk Roman Chamomile Æterisk Olie
Økologisk Roman Chamomile Æterisk Olie
Økologisk Roman Chamomile Æterisk Olie
Økologisk Roman Chamomile Æterisk Olie
Økologisk Roman Chamomile Æterisk Olie

Økologisk Roman Chamomile Æterisk Olie

229 kr

Opsummering

Vinteren kan være en vanskelig tid for mange mennesker. Når dette så er sagt, så kan æteriske olier dog give dig mange fordele, herunder at forbedre dit immunsystem, hjælpe dig med at håndtere symptomerne på forkølelse, give din hud næring, løfte dit humør, forøge dit energiniveau og hjælpe dig gennem de lange vintermåneder.

For flere oplysninger om æteriske olier eller for at tale med en aromaekspert, så kan du altid sende os en e-mail på: support@volant.dk.

Er du nysgerrig på, hvad æteriske olier kan gøre for dig?

98,8%

oplever positive effekter inden for 30 dage efter at have købt æteriske olier og diffusere fra volant

TrustScore 4,7 | 800+ anmeldelser
"Jeg modtog min Terracotta Volant lige efter jul, og den har været brugt lige siden. Jeg elsker duften af olierne, og jeg har lært at balancere styrken, så den passer til min familie og mig. Jeg kan anbefale den til alle, der elsker æteriske olier." Robert S.
"Perfekt til meditation, især Geranium. Og Grapefruit til yoga." Cathy S.
"Let at skifte mellem abonnementsprodukter, har testet fem olier. Meget tilfreds." Mary H.
"Jeg elsker at modtage æteriske olier i min postkasse hver måned og skønne opskrifter i min indbakke." Johan J.
"Jeg har ledt efter æteriske olier til aromaterapi, disse olier giver mig et boost." Svetlana W.
"Jeg købte Volant diffuseren, og jeg er helt vild med den! Jeg bruger den hver dag, og jeg er supertilfreds. Fantastisk oplevelse." Agnieszka S.
"Jeg havde svært ved at falde i søvn før, men Sleep blandingen har ændret det." Chloe L.