90-dages risikofri prøveperiode i hjemmet ✅

Opdag hemmeligheden bag at vælge den perfekte duft til dit hjem

Dit hjem er et sted, der fungerer som din personlige oase. Et trygt sted, hvor du kan slappe af og sænke paraderne. Et sted, hvor din personlighed skinner igennem, og som du er stolt af at kalde dit hjem.

Dit hjems duft er en af de første ting, som folk lægger mærke til, når de træder over din dørtærskel. Hvis dit hjem har den rigtige duft, så vil dette hjælpe med at give folk et positivt første indtryk af dit hjem, og vil skabe en god atmosfære lige fra det første øjeblik dine gæster ankommer.

Læs videre her for at finde ud af, hvordan du kan skabe den perfekte duft i hele dit hjem.  

Sådan vælger du den rigtige duft til dit hjem

Vi har alle sammen forskellig smag, når det kommer til vores yndlingsaromaer. Nogle mennesker holder af den afslappende lavendelduft, mens andre foretrækker den opkvikkende appelsinduft. De dufte du nyder afhænger sandsynligvis også af, hvilket humør du er i, og ikke mindst hvad du laver.

Uanset hvilke dufte du elsker, så har vi de perfekte æteriske olier til dig. Vi har samlet vores anbefalinger til hvert eneste rum i dit hus for at forbedre din boligoplevelse, og så du med stolthed kan byde gæster velkommen i dit hjem. 

Æteriske olier til din gang

Gangen, terrassen eller entréen er det første rum i dit hjem, som dine gæster vil opleve. Det er derfor vigtigt, at du har den rette duft i din entre, så du kan efterlade et varigt positivt indtryk.

En frisk og behagelig duft er perfekt til din entré, og vil byde dine gæster velkommen til dit hjem uden at overvælde dem. Hvis du holder duften neutral og lys, så vil alle elske den, uanset deres personlige smag.

Citrusduftende olier såsom f.eks. citron, lime, grapefrugt eller bergamotte fungerer godt i entréen. Du kan kombinere en citrusbaseret olie med en blomsterduft, såsom geranium eller lavendel for at opløfte dine gæster og gøre dem i godt humør under deres besøg. 

Æteriske olier til dit køkken

Det første du skal overveje, når du vælger en æterisk olieblanding til dit køkken, er hvilken slags atmosfære du ønsker at skabe. Ønsker du en ren og opkvikkende duft eller noget, der skaber en varm og hyggelig atmosfære?

Hvis du er på udkig efter noget, der giver en ren og hygiejnisk stemning, så anbefaler vi Energy olieblandingen fra Volant. Denne økologiske blanding af æteriske olier indeholder nemlig grapefrugt, enebær, bergamotte og lime, der producerer en følelse af frisk energi i dit køkken. Hvis du ønsker at skabe en opkvikkende og energisk stemning, så er Volant Energy lige præcis aromaterapi blandingen til dig.

Hvis du derimod leder efter noget lidt varmere til at give dit køkken en hyggelig atmosfære, så er æterisk kanelolie et glimrende valg. Kanelduften vil give dig en følelse af komfort, varme og velvære. Den kan nemt forveksles med friskbagt brød eller kager, hvilket gør den til et ideelt valg til køkkenet.

Økologisk Grapefruit Æterisk Olie
Økologisk Grapefruit Æterisk Olie
Økologisk Grapefruit Æterisk Olie
Økologisk Grapefruit Æterisk Olie
Økologisk Grapefruit Æterisk Olie

Økologisk Grapefruit Æterisk Olie

Boost dit humør  |  10 ml

Økologiske Grapefruit er energigivende og styrkende. Den vil med det samme opløfte dit humør med sin slikagtige duft. Grapefrugt kan være rensende og forfriskende for huden. Diffuse Grapefruit når du har brug for et boost i hverdagen.

Æteriske olier til din stue

Stuen er det rum, hvor du kan mødes med venner eller sætte dig ned sidst på dagen for at slappe af foran fjernsynet. Det er også et rum, hvor du måske gerne vil vise din personlighed frem eller eksperimentere med forskellige dufte alt efter dit humør.

Hvis du modtager venner i din stue, så kan du vælge en varm og indbydende duft såsom f.eks. vanilje, fyrretræ eller sød appelsin. Disse dufte er gode til at give dine gæster en varm velkomst, og få dem til at føle sig hjemme lige med det samme, og uden at overvælde dem.

Hvis du trækker dig tilbage til stuen ved afslutningen på en hård dag, så er du naturligvis interesseret i at slappe af. Den æteriske olieblanding Relax indeholder grapefrugt, ylang-ylang, palmarosa og eukalyptus - den perfekte kombination til ultimativ afslapning.

Æteriske olier til din spisestue

Hvis du skal afholde et middagsselskab, så vil du sandsynligvis anvende din spisestue til dette formål, og du vil derfor være sikker på at den dufter godt. Du skal derfor vælge en duft, der vil byde dine gæster velkommen, stimulere samtalen og skabe en god stemning uden at overdøve duften af din mad. Dette kan være en svær balance at opretholde.

Nøglen er her at sørge for at undgå alt for kraftige dufte, der vil fjerne fokus fra maden, og du bør derfor undgå dufte såsom pebermynte eller ingefær.

Æteriske olier, såsom bergamotte og sød appelsin tiltaler de fleste mennesker uden at føles for overvældende. Spred disse dufte i spisestuen for at skabe en lys og glad atmosfære i rummet, og for at få dine gæster til at tale sammen.  

Økologisk Sweet Orange Æterisk Olie
Økologisk Sweet Orange Æterisk Olie
Økologisk Sweet Orange Æterisk Olie
Økologisk Sweet Orange Æterisk Olie
Økologisk Sweet Orange Æterisk Olie

Økologisk Sweet Orange Æterisk Olie

Følelsen af solkysset hud  |  10 ml

Økologiske Sweet Orange er en opløftende, frisk, sød og energigivende aroma. Denne æteriske olie skaber en varm følelse som bringer dig tilbage til dine lykkeligste øjeblikke. Brug Sweet Orange i din diffuser dagligt for at rense kroppen og give fornyet energi til dit sind.

Æteriske olier til dit soveværelse

Dit soveværelse er det sted, hvor du slapper af og sover. Det er sandsynligvis det rum i huset, hvor du spenderer mest tid, så det er rigtigt vigtigt at du sørger for at få det rigtigt indrettet. Du ønsker derfor ikke blot at vælge en duft der dufter godt, men du ønsker dig også en afslappende olie, der gør dig klar til en god nats søvn.

Volants økologiske Sleep olieblanding er perfekt til brug i soveværelset. Denne æteriske olieblanding kombinerer bergamotte, lavendel, frankincense og kamille - den helt perfekte kombination til at hjælpe dig med at få en afslappende nattesøvn. Du kan komme denne æteriske olie i en diffuser eller blande den med vand og bruge en sprayflaske til at sprøjte blandingen på din pude.

Find ud af mere om hvordan du kan bruge æteriske olier til at slappe af her.

Hvis det er intimitet og romantik du er på udkig efter, så kan du prøve æteriske olier såsom jasmin, rose, ylang-ylang og sandeltræ. Disse søde, berusende aromaer er perfekte til at skabe en sensuel og romantisk stemning.

Æteriske olier til dit badeværelse

Et af hovedformålene med dit badeværelse er at holde duften frisk og ren. Derfor vælger mange mennesker at have luftfriskere på deres badeværelse. Du kan dog sagtens fravælge alle de syntetiske duftstoffer fra traditionelle luftfriskere, og i stedet vælge naturlige og økologiske æteriske olier til at give dit badeværelse en god duft.

Æteriske olier såsom citron, eukalyptus og tea tree har antibakterielle egenskaber, og sikrer samtidig at dit badeværelse altid dufter rent og hygiejnisk. Du kan også vælge dufte såsom f.eks. gran, fyr eller grapefrugt for at få en naturlig aroma, der vil holde dit badeværelse friskt og velduftende.

Hvis du planlægger at tage et roligt og afslappende bad efter en lang og hård arbejdsdag, så kan æterisk lavendelolie være det helt perfekte valg for dig. Du kan tilsætte lavendelolie i en diffuser i dit badeværelse for at fylde rummet med en afslappende aroma. Du kan også vælge at blande et par dråber æterisk lavendelolie med en bæreolie, og tilsætte det direkte i dit badevand for at få en beroligende duft, som vil gøre dig klar til rolig nattesøvn.

Økologisk Lavender Æterisk Olie
Økologisk Lavender Æterisk Olie
Økologisk Lavender Æterisk Olie
Økologisk Lavender Æterisk Olie
Økologisk Lavender Æterisk Olie

Økologisk Lavender Æterisk Olie

En blød blomsterhave  |  10 ml

Økologiske Lavender er jordnær og blomsterlig. Takket været sine afbalancerende og beroligende egenskaber, er lavendel perfekt til din aftenrutine, passer til skønhedsrutinen med sine antibakterielle fordele, og vil også sikre en god nattesøvn.

Æteriske olier til dit arbejdsværelse eller hjemmekontor

Når du arbejder på dit hjemmekontor eller arbejdsværelse, så har du naturligvis behov for at fokusere, men dette er desværre ikke altid så let, når man arbejder hjemmefra. Der kan nemlig være mange distraktioner i dit hjem, lige fra børnene der leger alt for højlydt til køleskabet, der lokkende hvisker dit navn.

Der findes dog mange æteriske olier at vælge imellem, der er i stand til at forøge din produktivitet og hjælpe dig med at fokusere, uanset om du forsøger at lægge sidste hånd på en præsentation til et vigtigt møde eller få styr på dit regnskab.

Æteriske olier såsom f.eks. eukalyptus, pebermynte, rosmarin eller basilikum kan være med til at give dit humør et boost og samtidigt forbedre din tænkning. Disse olier vil også hjælpe dig med at fokusere og give din koncentrationen og produktivitet et boost, når du har allermest brug for det.

Find ud af mere om hvordan æteriske olier kan booste din produktivitet her.

Æteriske olier til din terrasse eller veranda

Hvis du skal have gæster udendørs eller måske blot nyde et glas vin ved stearinlyset på terrassen, så er du måske interesseret i en duft, der kan skabe en god stemning.

Du kan supplere årstiderne ved at vælge en passende duft. Om foråret og sommeren kan du vælge blomsteraromaer, såsom f.eks. geranium, lime, citron, rose eller æteriske lavendelolier. Disse dufte er lette og opløftende, og helt perfekte til de lange og varme sommeraftener.

Om efteråret og vinteren bør du derimod vælge mere robuste aromaer, såsom appelsin, muskatnød eller frankincense. Disse dufte vil nemlig give dig en varm følelse som modgift til det køligere vejr.

Volants Cabin olieblanding er også ideel til brug udendørs, især hvis du bor i et byområde. Denne æteriske olieblanding indeholder gran, fyr, rødgran og thuja, der vil skabe en duft der minder om uberørt skandinavisk natur.  

Sådan bruger du æteriske olier i hele hjemmetDer findes mange forskellige måder, at bringe aromaterapi ind i dit hjem. Fra diffusere til stearinlys og rumsprays til luftfugtere - der findes en perfekt løsning til ethvert hjem.

Diffusere er specifikt designet til at bruge æteriske olier. Der findes mange forskellige typer diffusere, herunder diffusere der opvarmes af et stearinlys, rørdiffusere og elektriske diffusere. Tommelfingerreglen er at tilsætte mellem tre og fem dråber æterisk olie pr. 100 ml vand som du bruger.

Diffusere er perfekte, hvis du ønsker at sprede en duft kontinuerligt i hele rummet.

Find ud af mere om diffusere her.

Hvis du ønsker at målrette din æteriske olie mod bestemte områder, f.eks. din seng eller sofa, så kan du tilsætte et par dråber æterisk olie i en sprayflaske og fylde den med varmt vand. Blandingen kan nu sprøjtes på dine møbler, tæpper eller rundt omkring i rummet.

Denne type spray er perfekt til at have stående på badeværelset som luftfrisker eller til at sprøjte lavendelolie på din pude hver eneste aften før sengetid. Det er dog altid bedst at udføre en mindre test, før du sprayer dine flotte tæpper eller møbler for at sikre dig, at der ikke opstår negative reaktioner.

Du kan også tilsætte rene, økologiske æteriske olier til dit yndlings stearinlys. Tænd stearinlyset og vent, indtil voksen begynder at smelte. Tilsæt nu en dråbe æterisk olie i den varme voks, undgå vægen og vent på at aromaen frigives. Tilsæt aldrig alkoholbaserede ingredienser, såsom f.eks. parfume eller luftfriskere til et stearinlys, da disse kan være yderst brandfarlige.

Hvis du har en luftfugter i dit hjem, så kan du også tilsætte et par dråber af din yndlings æteriske olie i luftfugterens vand. Dette vil sprede din yndlingsduft i hele hjemmet, så det kommer til at dufte dejligt.  

Sikkerhedsforanstaltninger ved brug af aromaterapi i dit hjem

Selvom æteriske olier kan få dit hjem til at dufte fantastisk, så er der dog også nogle få sikkerhedsregler, som du bør være opmærksom på før du anvender dem.

Visse æteriske olier til aromaterapi anbefales ikke til brug under graviditet eller hvis man lider af visse helbredstilstande, såsom f.eks. epilepsi eller forhøjet blodtryk. Hvis du derfor har nogen helbredsmæssige problemer, så er det altid bedst først at tjekke enhver æterisk olie med din læge eller en kvalificeret aromaterapeut, før du beslutter dig for de rigtige æteriske olier til dit hjem,

Hvis du har kæledyr eller børn, så er det også vigtigt at være forsigtig, når du bruger æteriske olier derhjemme. Visse æteriske olier kan nemlig være skadelige, hvis de indtages, så sørg for at holde din diffuser uden for dine kæledyrs og børns rækkevidde.

Sørg også for, at du ikke efterlader brændende stearinlys uden opsyn, da de kan udgøre en brandfare. Det er derfor bedst at vælge diffusere eller rumsprays i soveværelset for at mindske risikoen for at falde i søvn med et brændende stearinlys.  

Konklusion

Æteriske olier kan få dit hjem til at dufte fantastisk, samtidig med at de bidrager til en god atmosfære i hjemmet. Du kan oven i købet vælge en duft, der passer til hvert eneste rum i boligen, så dine gæster får et varigt og positivt indtryk af dit hjem.

Hvis du gerne vil lade din personlighed skinne igennem, så kan du også prøve at blande dine yndlingsdufte for at skabe din egen unikke duft til hvert eneste rum. Fortsæt med at eksperimentere med de forskellige æteriske olier, indtil du finder din perfekte duft.  

Hvis du har brug for hjælp eller rådgivning til at vælge æteriske olier til dit hjem, så kan du altid kontakte en aromaekspert på support@volant.dk for at få rådgivning.

Er du nysgerrig på, hvad æteriske olier kan gøre for dig?

98,8%

oplever positive effekter inden for 30 dage efter at have købt æteriske olier og diffusere fra volant

TrustScore 4,7 | 800+ anmeldelser
"Jeg modtog min Terracotta Volant lige efter jul, og den har været brugt lige siden. Jeg elsker duften af olierne, og jeg har lært at balancere styrken, så den passer til min familie og mig. Jeg kan anbefale den til alle, der elsker æteriske olier." Robert S.
"Perfekt til meditation, især Geranium. Og Grapefruit til yoga." Cathy S.
"Let at skifte mellem abonnementsprodukter, har testet fem olier. Meget tilfreds." Mary H.
"Jeg elsker at modtage æteriske olier i min postkasse hver måned og skønne opskrifter i min indbakke." Johan J.
"Jeg har ledt efter æteriske olier til aromaterapi, disse olier giver mig et boost." Svetlana W.
"Jeg købte Volant diffuseren, og jeg er helt vild med den! Jeg bruger den hver dag, og jeg er supertilfreds. Fantastisk oplevelse." Agnieszka S.
"Jeg havde svært ved at falde i søvn før, men Sleep blandingen har ændret det." Chloe L.

Other blog posts