90-dages risikofri prøveperiode i hjemmet ✅

Brugertips til æteriske olier

Æteriske olier kan bruges på mange måder. Vi har samlet de anvendelser, som vores kunder finder mest nyttige i deres liv.

Olivia Jones
Feb 2 · 12 min read

I denne artikel vil vi beskrive, hvordan du kan bruge æteriske olier i en række forskellige sammenhænge, hvordan du kan bruge æteriske olier på din hud samt andre måder, som du kan bruge æteriske olier på i dit liv.

Indhold/Hurtiglinks

Aroma diffusere: Den simpleste og bedste form for aromaterapi

 • Fald nemmere i søvn og sov bedre
 • Slip af med angst og find balance i hverdagen
 • Få et mentalt boost på arbejdet
 • Humør booster, større velvære
 • Opfrisk din bolig
 • Meditation og Yoga
 • Til badeværelset

Anvendelsestips og ideer til brug af æteriske olier uden en diffuser

 • Massage: Slap af, Slip af med stress
 • Bekæmp  akne: Et naturligt men kraftigt alternativ
 • Til hårvækst, samt kraftigere og sundere hår
 • Direkte indånding
 • I badet: Den perfekte afslutning på dagen
 • I saunaen: Større rensende effekt
 • Ansigtsolie: Renere hud der stråler
 • Tæppeopfrisker: Fjern den dårlige lugt, og erstat den med din yndlingsduft
 • En naturlig og kraftig insektspray
 • Fodbad: Forkæl dine fødder
 • Ansigtssauna: Afslapning + Sundere hud
 • Kropsolie: Den ultimative gave
 • Body Spray: Større velvære
 • Tøjvask: Giv dit tøj en naturlig god duft
 • Bamser: Et trick til at få børn til at sove
 • Brænde: Få en naturlig og dejlig duft fra pejsen
 • Støvsugeren: En af de bedste måder at give hele dit hjem duft
 • Bilens klimaanlæg: Hold dig vågen, og få et bedre klima i bilen
 • Et plastik juletræ der dufter som den ægte vare

Aroma diffusere: Den simpleste og bedste form for aromaterapi

Aroma diffusere er en nem måde at bruge æteriske olier i hverdagen på. Hæld den angivne mængde vand i din diffuser og brug ca. 10 dråber olie pr. deciliter vand. Visse olier såsom rosmarin er dog kraftige, så der vil her være brug for færre dråber.

Volant Diffuser with Grapefruit oil sets the mood in the kitchen.

Der findes utallige opskrifter på æteriske olieblandinger. Vi har i det følgende samlet de 6 bedste opskrifter til aroma diffusere, som vi anser for at være de allerbedste.

Fald nemmere i søvn og sov bedre

Placer aroma diffuseren i soveværelset, og tænd den ca. 30 minutter før du går i seng. Sørg også for at lægge telefonen og andre apparater fra dig i samme periode før sengetid. Hvis du mediterer eller læser inden du går i seng, så vil soveværelset være det perfekte sted at gøre dette. Sørg for at diffuseren er indstillet til automatisk at slukke efter 3-6 timer.

Lavendel, kamille og bergamotte er olier som du kan bruge i diffuseren, der vil hjælpe dig med at falde i en dyb søvn. For at opnå den største effekt, så anbefaler vi Volants Organic Sleep Olieblanding.

Sleep
Sleep
Sleep
Sleep
Sleep

Sleep

149 kr
aromaterapi for søvn

Slip af med angst og find balance i hverdagen

Vi anbefaler, at du bruger aroma diffuseren dagligt i stuen, når du befinder dig derhjemme. Dette hverdagsritual vil forstærke effekten af de beroligende æteriske olier. På lang sigt kan ritualet også hjælpe dig med at slippe af med angst og stress.

Vi har skrevet om den forskning, der ligge bag æteriske olier samt effekterne på vores mentale sundhed her. Eksempler på olier, som du kan bruge til dette formål, er citrongræs, geranium, kamille, gran og appelsin. Vi anbefaler også to olieblandinger, der kan hjælpe dig - Cabin eller Relax.

Blomsterhave æterisk olieblanding
Denne blanding giver dig en følelse af en blomsterhave. Blandingen indeholder:

6 dråber æterisk lavendelolie
6 dråber æterisk Romersk kamilleolie
3 dråber æterisk geraniumolie

Økologisk Geranium Æterisk Olie
Økologisk Geranium Æterisk Olie
Økologisk Geranium Æterisk Olie
Økologisk Geranium Æterisk Olie
Økologisk Geranium Æterisk Olie

Økologisk Geranium Æterisk Olie

119 kr
Økologisk Lavender Æterisk Olie
Økologisk Lavender Æterisk Olie
Økologisk Lavender Æterisk Olie
Økologisk Lavender Æterisk Olie
Økologisk Lavender Æterisk Olie

Økologisk Lavender Æterisk Olie

79 kr

Få et mentalt boost på arbejdet

Placer din diffuser i dit kontor eller hjemmekontor. Sørg for at etablere et ritual, hvor du skænker dig en kop kaffe, tænder diffuseren og finder ud af, hvad du skal lave den pågældende dag. Dette vil hjælpe dig med at associere energi og fokus med duften. Oliernes indbyggede egenskaber vil hjælpe dig med at komme ind i zonen, og når du kombinerer den med et dagligt ritual, så vil du opleve yderligere gavnlige effekter.

Kanel, pebermynte, grapefrugt, bergamotte, rosmarin, clary salvie og sandeltræ er alle olier, der vil hjælpe dig med at præstere på arbejdet. Vi har skabt en olieblanding, der er designet til at give dig et energi boost i hverdagen. Vi kalder den Energy.

Energy
Energy
Energy
Energy
Energy

Energy

129 kr
aromaterapi for søvn

Humør booster, større velvære

Føler du dig en smule tom og ønsker at få det bedre? Lav dig en kop te, slap af og tænd diffuseren med æterisk geranium-, grapefrugt-, citrongræs-, eukalyptus- eller granolie. Vi har også lavet æterisk olieblanding, som vi kalder for Cabin, som er inspireret af den uberørte natur og følelsen af at befinde sig i en hytte i skoven efter en lang og travl uge. Cabin er bedst egnet til de tidspunkter, hvor du længes efter de åbne marker eller måske bare ønsker dig et naturligt boost i hverdagen.

Cabin
Cabin
Cabin
Cabin
Cabin

Cabin

179 kr
aromaterapi for søvn

Opfrisk din bolig

Et af de bedste ting ved at bruge aromaterapi i hjemmet er, at du på denne måde kan skabe et unikt indeklima derhjemme. Som vi plejer at sige her hos volant, så er hjemmet ikke et sted, men en følelse. Duften hjælper dig med at skabe følelsen af et hjem, samtidig med at den forfrisker og renser indeklimaet derhjemme.

De olier som vi anbefaler at du bruger er citron, tea tree, grapefrugt and bergamotte.

Meditation og Yoga

Der er rigtigt gode grunde til, at yogalærere elsker at bruge æteriske olier. De gør nemlig noget ved din sindstilstand. Æteriske olier hjælper os med at slappe af og komme ind i en meditativ tilstand, når vi dyrker yoga eller mediterer. Prøv bare at diffundere æteriske olier, når du dyrker yoga og meditation, for at mærke forskellen på egen krop og sind.

De olier som vi anbefaler at du bruger er citron, tea tree, grapefrugt and bergamotte.

Beroligende olieblanding
Her er en olieblanding, som kan give dig en beroligende effekt:
6 dråber æterisk frankincense olie
6 dråber æterisk bergamotteolie

Til badeværelset

En god duft i badeværelset er noget som vi alle sammen drømmer om, og der findes en række produkter, som kan hjælpe dig med at skabe den ønskede duft. Æteriske olier er et godt alternativ til duftprodukter i badeværelset. Hvis du kender lidt til æteriske olier, så ved du at de kan bruges til alt fra at give duft til hjemmet til at forbedre din nattesøvn. Du kan bruge æteriske olier i alle rum i boligen, og badeværelset er naturligvis ingen undtagelse. De kan også være en god erstatning for de kemikalier, der findes i rengøringsmidler eller toiletsprays.

Kraftig æterisk citrus olieblanding
Denne æteriske citrus olieblanding er vidunderlig at bruge i efterårssæsonen:
2 dråber æterisk nellikeolie
4 dråber æterisk kanelbark olie
6 dråber æterisk vild appelsinolie

Æterisk olieblanding til at fjerne dårlig lugt
Dette er en god kombination at bruge i badeværelset eller toilettet:
3 dråber æterisk korianderolie
3 dråber æterisk limeolie
6 dråber æterisk citronolie

Anvendelsestips og ideer til brug af æteriske olier uden en diffuser

Selvom det er nemmest at komme i gang med aromaterapi ved at bruge en diffuser, så findes der dog stadigvæk andre muligheder. Vi har samlet nogle af de bedste forslag til, hvordan du kan bruge æteriske olier på andre måder i din hverdag.

Æteriske olier kan tilsættes til basisolier, cremer, gels, vand osv. På denne måde kan man på en effektiv og sikker måde bruge æteriske olier og aromaterapi på hele kroppen samt på en række andre måder.

Vi anbefaler at du sammen med denne artikel også læser den artikel vi har skrevet om valg af bæreolier, så du nemmere kan vælge de bæreolier, der passer til dig og dine behov.

Massage: Slap af, Slip af med stress

Vidste du, at en simpel massage med æteriske olier kan reducere din stress, lindre dine trætte muskler og give dit humør et boost? Ifølge Mayo Clinic kan stress have en særdeles skadelig effekt på dit helbred med tiden, og en række Harvard-forskere har desuden opdaget, at regelmæssig massage kan lindre kroniske stressrelaterede smerter. Hvis du tilføjer massage til din selvpleje, så vil dette reducere din stress og forbedre dit generelle helbred. Brug en massageolie eller en bæreolie, som du synes om. Bland denne med 10-15 dråber af en eller flere æteriske olier pr. 50 ml. Opvarm olien i hænderne før du masserer den ind i huden.

Bekæmp akne: Et naturligt men kraftigt alternativ

Æteriske olier har vist lovende resultater, når det kommer til at bekæmpe akne. Dette gælder især tea tree oil. Der er dog endnu ikke foretaget tilstrækkelig forskning indenfor dette område. Så hvis du derfor ønsker at bruge æteriske olier til at behandle akne, så anbefaler vi at du først tester dem i hånden og derefter på kæbelinjen. Den bedste bæreolie til dette formål er jojoba-olie, men begynd med så lidt æterisk olie som overhovedet muligt, og forøg derefter mængden for at se hvad din hud kan tåle. Tag dog helst en snak med din læge før du prøver dette.

Til hårvækst, samt kraftigere og sundere hår

Der er beviser for, at æteriske olier kan hjælpe dit hår med at vokse hurtigere og blive både sundere og stærkere. En undersøgelse  viste, at bergamotteolie bidrager til sårheling og reducerer betændelse. Dette kan være med til at fremme bedre hårvækst og en sund hovedbund. En anden undersøgelse viste, at bergamotte viser en antimikrobiel aktivitet, når den påføres hovedbunden.

Visse undersøgelser viste desuden også, at pebermynteolie skabte bedre hårvækst, og ofte anvendes som medicin til behandling af hårtab. Forskerne opdagede også, at æterisk pebermynte olie forøgede hårtykkelsen og antallet af hårsække. Man mener, at pebermynteolie kan hjælpe med at fremme hurtigere hårvækst. Pebermynteolie indeholder mentol, som får blodkarrene lige under huden til at udvide sig. Denne ekstra blodtilførsel kan være med til at fremme yderligere hårvækst.
 
Jojoba-olie, kamille-, rosmarin- og salvieolie er eksempler på andre æteriske olier, der kan være med til at fremme bedre hårvækst.

Hvis man ønsker at bruge æteriske olier i håret, så kan man:

1. Tilføje 15-20 dråber pr. 100 ml i din shampoo.

2. Lav en hårkur ved at blande de æteriske olier med en bæreolie. Hvis du har tørt hår og en tør hovedbund, så anbefaler vi kokos- eller avocadoolie. Hvis dit hår er fedtet, så vil lettere olier såsom f.eks. grapefrø-, abrikoskerne- eller mandelolie være at foretrække. Bland 2 til 3 dråber æterisk olie i en spiseskefuld bæreolie. Dyp fingerspidserne i blandingen, og massér blandingen i cirkulære bevægelser ind i hovedbunden ved at bruge en smule kraft. Gør dette i 2 til 3 minutter. Dette vil stimulere blodcirkulationen til hovedbunden. Du kan herefter lade blandingen sidde i håret i op til 10 timer eller skylle den ud med det samme.

Direkte indånding

Den nemmeste metode til at indånde æteriske olier på, er ved at åbne en flaske ren æterisk olie og inhalere duften dybt et par gange. Lad ikke den rene olie komme i kontakt med din hud.

Et alternativ til denne metode kunne være tør fordampning, der blot kræver et stykke tørt stof, f.eks. en vatpind, en stoffirkant, et lommetørklæde eller et serviet. Tilsæt et par dråber æterisk olie til stoffet. Hold stoffet op mod din næse og inhaler eller lad blot duften sprede sig naturligt. Du kan f.eks. også gøre dette på en skjortekrave eller et pudebetræk.

I badet: Den perfekte afslutning på dagen

Æteriske olier kan gøre dit bad mere afstressende, afslappende og muskelafslappende, men de skal dog bruges med omtanke. Du kan nemlig risikere at irritere din hud og dermed miste den ønskede effekt.

Du ønsker naturligvis ikke, at de æteriske olier blot ender med at flyde oven på vandet, men snarere at de blandes i vandet. Den bedste måde at gøre dette på er ved først at blande dem i en bæreolie, f.eks. kokosolie, olivenolie eller jojoba-olie. Til et bad vil 3-10 dråber æterisk olie blandet i en spiseskefuld (15 ml) bæreolie være tilstrækkeligt til at give dig et utroligt aromatisk og terapeutisk bad. Sørg for, at badet er fyldt helt op inden du tilsætter bæreolien blandet med den æteriske olie. Rør blandingen godt rundt i hele badet. Vi anbefaler at du bruger lavendel, kamille eller geranium til dit bad.

I saunaen: Større rensende effekt

At gå i sauna har mange sundhedsfremmende virkninger. I kombination med æteriske olier kan du rense din krop, og samtidigt opnå alle fordelene ved den valgte æteriske olie. Ren æterisk olie bør dog aldrig komme i direkte kontakt med de varme sten på ovnen. Tilsæt i stedet 5-10 dråber ren æterisk olie til 1 liter vand, hvorefter du kan hælde dette vand på saunaovnen.

Vi anbefaler eukalyptus, duften af spa!

Ansigtsolie: Renere hud der stråler

Kombiner æteriske olier med en basisolie, der passer til din hud. Vi anbefaler, at du er forsigtig med doseringen og bruger olien på din hånd, før du påfører den på dit ansigt. Her er et forslag til en blanding, som du selv kan lave. Hver blanding vil give digca. 50 ml:

- 20 dråber frankincense olie
- 20 dråber lavendelolie
- 10-20 dråber tea tree olie (anvend mere, hvis du lider af akne)
- 25 ml basisolie (jojoba-olie til normal hud, arganolie til tør hud med udbrud, hampolie til fedtet hud)

Æteriske olier har vist en række lovende resultater, når det kommer til at behandle akne. Dette er især tilfældet med tea tree olie. Der er dog på nuværende tidspunkt ikke blevet forsket tilstrækkeligt indenfor dette område. Vi anbefaler, at hvis du ønsker at bruge æteriske olier mod akne, at du først tester olien på hånden og derefter på kæbelinjen. Den bedste bæreolie at bruge er jojoba-olie. Begynd med så lidt æterisk olie som overhovedet muligt og forøg gradvist mængden for at se, hvad din hud kan tåle. Tag helst en snak med din læge før du prøver dette.

Tæppeopfrisker: Fjern den dårlige lugt, og erstat den med din yndlingsduft

En tæppeopfrisker er noget, som du sprøjter på et tæppe for at tildække eller fjerne dårlig lugt i tæppets fibre. Tæppeopfriskere renser ikke tæppet, men neutraliserer dog den lugt, der er fanget i fibrene, og erstatter den med en anden og bedre aroma. Dette er især praktisk for dem, der har kæledyr i hjemmet.

8 trin til at lave din egen tæppeopfrisker:

1. Find en brugt glasbeholder. Lav en række huller i låget med et søm og en hammer.
2. Hæld 250 g bagepulver i en glasskål
3. Tilsæt 10-20 dråber æterisk olie (Vi elsker at bruge 10 dråber citronolie og 10 dråber eukalyptusolie)
4. Bland grundigt og sørg for, at der ikke efterlades nogen klumper.
5. Hæld blandingen med bagepulver og æterisk olie i glaskrukken, og skru låget på.
6. Drys blandingen ud over dine tæpper. Børst blandingen ind i fibrene med en hård børste.
7. Lad blandingen sidde på tæpperne i mindst 20 minutter
8. Støvsug tæppet langsomt, så din støvsuger har tid til at opsuge al tæppeopfrisker.


En naturlig og kraftig insektspray

Almindelige insektsprays er giftige, og visse undersøgelser har bevist, at rotter der blev udsat for den samme dosis, som vi udsættes for når vi bruger dem, havde dårligere styrke og motoriske færdigheder.

Her er en simpel opskrift på en hjemmelavet, naturlig og effektiv insektspray. Vi anbefaler ikke at bruge den direkte på huden, men snarere bære den på f.eks. tøjet.

Opskrift på insektspray med æteriske olier:

30 dråber æterisk geraniumolie 
30 dråber æterisk eukalyptusolie 
20 dråber æterisk citronolie 
20 dråber æterisk lavendelolie
10 dråber æterisk rosmarinolie 
1 spiseskefuld vodka eller husholdningssprit
100 ml naturlig troldnød
100 ml kop vand (eller eddike)

Sådan gør du:

1. Hæld de æteriske olier i en glas sprayflaske. Tilsæt vodka eller husholdningssprit, og ryst blandingen grundigt.
2. Hæld troldnød og ryst sprayflasken grundigt for at blande ingredienserne.
3. Tilsæt vand og ryst igen.
Omryst før brug, da olierne og vandet med tiden vil adskille sig.

Fodbad: Forkæl dine fødder

Livet kan være krævende og hektisk, og nogle gange er dine fødder de første til at minde dig om, at det er på tide at slappe af. Har du ondt i fødderne? Giv dine udmattede fødder lidt velfortjent god behandling med et fodbad med æteriske olier! Sænk dine fødder i denne vidunderlige blanding af Epsom-salt og et par dråber æteriske olier. Tilsæt varmt vand, og lad dine bekymringer forsvinde som dug for solen!

Opskrift på et fodbad med æteriske olier:

70 g Epsom-salt
Lille glasbeholder med låg
20 dråber Cabin Økologisk Ren Æterisk Olieblanding
5 dråber æterisk citrongræsolie

Sådan gør du:

1. Hæld Epsom-saltet i en glaskrukke.
2. Tilsæt de æteriske olier, og rør rundt for at blande ingredienserne.
3. Hæld blandingen i badekarret eller fodbadet. Sørg for at tilsætte nok med varmt vand til at dække dine fødder helt.
4. Rør rundt i blandingen indtil saltet er opløst i vandet. Du kan gøre dette enten med dine fødder eller med en ske.
5. Læg dine fødder i blød i 20-30 minutter. Når du er færdig, så skal du forsigtigt tørre dine fødder med et håndklæde, tage et par sokker på og gå i seng.

Ansigtssauna: Afslapning + Sundere hud

Dampning af dit ansigt med æteriske olier kan give din hud en sund glød og give dig alle de fordele, som din valgte olie har at byde på. Brug en skål, der er tilstrækkeligt stor til at kunne indeholde ca. 10 deciliter. Du skal også bruge et stort håndklæde og vælge en æterisk olie, der passer til netop dine behov. Hvis du lider af akne, så vil tea tree-olie være det oplagte valg. Vi anbefaler rose- eller jasminolie til ældre hud. Følsom hud vil til gengæld have godt af at bruge lavendelolie.

Kog vandet, og hæld det i skålen. Du kan også tilsætte en tepose, hvis du har lyst - vi anbefaler rooibos, grøn te eller kamille. Tilsæt olierne, og placer dit ansigt direkte over skålen, og afslut ved at komme håndklædet over hovedet. Bliv siddende under "teltet" i ca. 7 minutter, slap af og inhalér dampen. Pas på at du ikke kommer for tæt på vandet, og ender med at brænde dig.

Når du er færdig, så skal du komme koldt vand på dit ansigt og påføre en fugtighedscreme.

Kropsolie: Den ultimative gave

Det tager blot få minutter at lave en terapeutisk kropsolie med æteriske olier. Olien er naturlig og får os til at føle os vidunderligt tilpas. Jeg kan ikke tænke på en bedre gave at give dig selv eller andre.

Opskrift på kropsolie med æteriske olier:

30 ml bæreolie, f.eks. mandel- eller kokosolie
10-15 dråber lavendelolie eller en anden æterisk olie

Hæld bæreolien i en glaskrukke og rør de(n) æterisk(e) olie(r) i til du opnår den ønskede styrke - ca. 10-15 dråber pr. 30 ml. Opbevares uden for direkte sollys og kan anvendes på kroppen.

Body Spray: Større velvære

Mange af de ovennævnte fordele kan opnås med en kropsspray. Bland 5 til 10 dråber æterisk olie og 100 ml vand i en sprayflaske og ryst flasken grundigt. Hvis du vælger en citrusolie, så skal du dog være forsigtig, når du bruger den i nærheden af dit ansigt. Visse citrusolier kan være fototoksiske eller fotosensibiliserende, hvilket gør din hud mere tilbøjelig til at blive solskoldet. Vi anbefaler i stedet, at du bruger lavendelolie.

Tøjvask: Giv dit tøj en naturlig god duft

Hvis du foretrækker at bruge naturlige vaske- og rengøringsmidler i stedet for syntetiske vaske- og blødgøringsmidler, så vil dine vaske- og rengøringsmidler ofte ikke have nogen som helst aroma. Hvis du ønsker at give dit tøj en frisk duft uden at bruge kunstige duftstoffer, så kan du bruge æteriske olier. Lavendelolie er et forfriskende valg, men samtlige af de æteriske olier der er nævnt her vil kunne klare jobbet. Citronolie kan hjælpe med at fjerne ildelugtende fedtstoffer, og er perfekt til dem, hvis arbejde indebærer madlavning eller servering af mad.

Kom et par dråber æterisk olie i en flaske lugtfrit vaskemiddel for at give vasketøjet en frisk og naturlig duft. Mængden af olie som du tilsætter bør afhænge af størrelsen på flasken, såvel som din personlige smag. Afslut med at omryste vaskemidlet og dufte til blandingen mellem hver anden eller tredje dråbe for nemmere at finde det ideelle blandingsforhold til netop din smag.

Bamser: Et trick til at få børn til at sove

Du kan også komme et par dråber på dine børns bamser for at hjælpe dem med at falde i søvn og sove bedre. Vi anbefaler især lavendelolie til dette formål. Vær dog forsigtig med ikke at bruge for meget. Dryp 1 dråbe æterisk olie på tøjdyret et par gange om ugen. Du vil opdage, at det nu bliver meget nemmere for barnet at sove.

NB! Udvis forsigtighed og rådfør dig med din læge, og sørg for at sikre kvaliteten på dine olier før du anvender dem.

Brænde: Få en naturlig og dejlig duft fra pejsen

Hæld 3-5 dråber æterisk olie på hver eneste stykke brænde ca. en halv dag før de skal bruges i pejsen. Dette vil give olien mulighed for at trænge ordentligt ind i træet, før du bruger brændet. Vi anbefaler at du bruger citrusolier, såsom grapefrugt eller citrongræs. Du kan også bruge tea tree eller granolie. Du vil blive overrasket over den vidunderlige duft, der spreder sig i rummet, når træstykkerne brænder.

Støvsugeren: En af de bedste måder at give hele dit hjem duft

Forvandl din støvsuger til en diffuser! Alt afhængigt af hvilken type støvsuger du har, så er der et par forskellige måder at gøre dette på. Nogle mennesker kan lide at opbløde en vatpind med deres foretrukne æteriske olie, og så komme den i støvsugerposen inden de bruger den. Andre drypper et par dråber olie på støvsugerfilteret eller støvsugerposen. Uanset hvilken metode du foretrækker, så vil du mærke en øjeblikkelig effekt. Når du støvsuger, så opvarmes motoren og spreder olien ud af støvsugerens luftfilter, mens du bevæger dig fra rum til rum. Dette vil opfriske dit hjem mens du støvsuger, og få dit hjem til at dufte himmelsk.

Bilens klimaanlæg: Hold dig vågen, og få et bedre klima i bilen

En god måde at opfriske din bil på, er ved at spraye den indvendige del med en blanding af din yndlingsolie og så vand. Derudover kan du tage et stykke vat, dyppe det i æterisk olie, og derefter fastgøre det på det sted, hvor luften kommer ud. Du kan gøre dette forsigtigt ved at følge de følgende trin:

1. Køb et nyt filter til klimaanlægget i dit lokale byggemarked. Vi anbefaler ikke at du kommer den æteriske olie på det brugte og beskidte filter. Når du vælger et filter, så skal du sørge for at vælger den rigtige størrelse. Hvis du er usikker på størrelsen, så kan du tage et kig på det eksisterende filter i bilen. Størrelsen på filteret burde være trykt på den ene side af filteret.

2. Vælg en æterisk olie.
Det næste skridt er at vælge din ønskede duft. En dejlig citrusduft er noget næsten alle kan lide, men du kan dog også sagtens bruge kanel, lavendel eller en anden kombination af dufte, hvis du foretrækker dette. Hvis du planlægger at kombinere to eller flere olier, så skal du først dryppe en dråbe af hver duft på et stykke papir. Lad nu duftene fordele sig på papiret i et par minutter, og duft derefter til papiret for at sikre, at du kan lide blandingens duft.

3. Dryp de udvalgte olier på dit filter. Når du har valgt din foretrukne duft, så kan du nu dryppe 15 til 20 dråber olie på luftfilteret. Sørg for at fordele dråberne jævnt ud over hele filteret. Brug ikke mere end 20 dråber æterisk olie på dit filter.

4. Monter dit filter som du plejer. Nu vil din bil dufte vidunderligt, og du vil samtidigt også opnå alle fordelene ved aromaterapi.

Et plastik juletræ der dufter som den ægte vare

Vi blev efter en lang diskussion enige om, at vores familie ønskede et juletræ i plastik i år. (Hvis du har et rigtigt juletræ, så vil denne opskrift også fungere ganske glimrende.) Da vi havde pakket træet ud, så var duften det eneste jeg savnede. Duften er en af de bedste ting ved at gøre sig umage med at vælge, fælde og stille et rigtigt træ op. Der er bare intet som matcher den naturlige duft fra et nyfældet juletræ.

For at få duften tilbage, så kan du gøre det følgende. Brug 20-30 dråber æterisk gran-, tea tree eller pebermynteolie (eller kombiner dem.) Dryp olierne på julepyntet i tekstil, der snart skal sidde på træet, og den vidunderlige juleduft vil nu vende tilbage til dit hjem.

Er du nysgerrig på, hvad æteriske olier kan gøre for dig?

98,8%

oplever positive effekter inden for 30 dage efter at have købt æteriske olier og diffusere fra volant

TrustScore 4,7 | 800+ anmeldelser
"Jeg modtog min Terracotta Volant lige efter jul, og den har været brugt lige siden. Jeg elsker duften af olierne, og jeg har lært at balancere styrken, så den passer til min familie og mig. Jeg kan anbefale den til alle, der elsker æteriske olier." Robert S.
"Perfekt til meditation, især Geranium. Og Grapefruit til yoga." Cathy S.
"Let at skifte mellem abonnementsprodukter, har testet fem olier. Meget tilfreds." Mary H.
"Jeg elsker at modtage æteriske olier i min postkasse hver måned og skønne opskrifter i min indbakke." Johan J.
"Jeg har ledt efter æteriske olier til aromaterapi, disse olier giver mig et boost." Svetlana W.
"Jeg købte Volant diffuseren, og jeg er helt vild med den! Jeg bruger den hver dag, og jeg er supertilfreds. Fantastisk oplevelse." Agnieszka S.
"Jeg havde svært ved at falde i søvn før, men Sleep blandingen har ændret det." Chloe L.

Other blog posts