90-dages risikofri prøveperiode i hjemmet ✅

Forvandl saunaen med æteriske olier

At bruge æteriske olier i saunaen er populært, og i dette indlæg kan du lære mere om, hvordan du bruger æteriske olier til at forbedre din saunaoplevelse.

Foto: Fran Hogan

At bruge en sauna er som udgangspunkt allerede en behagelig oplevelse, men denne oplevelse kan faktisk blive endnu bedre, hvis den kombineres med æteriske olier. For at kunne bruge aromaterapi i saunaen skal du vide hvordan du bruger æteriske olier, og ikke mindst hvilke æteriske olier der er de mest velegnede.

Sådan bruger du æteriske olier i saunaen

Inden du bruger olien, så skal den først fortyndes i vand. Den mest almindelige metode er at tilføje et par dråber æterisk olie til vandspanden i saunaen. Når du derefter hælder vandet over de varme sten, så vil dampen nu producere en behagelig duft. Ved at fortynde olien i vand, så reduceres risikoen for intens eksponering desuden også, idet æteriske olier producerer kraftige aromaer, men det er også mere sikkert, idet brandfaren samtidigt reduceres.

Sauna og aromaterapi er en fremragende kombination. På grund af den behagelige duft fra den æteriske olie i dampen, så er saunaen det helt perfekte sted at bruge aromaterapi. Aromaterapi i saunaer virker nemlig afslappende for kroppen og giver dig et langt større generelt velvære.

Photo: Fran Hogan

Anbefalede æteriske olier

For at få mest muligt ud af din saunaoplevelse, så kan du bruge flere forskellige slags æteriske olier. Det vigtigste er at prøve dig frem for at finde dine favoritter. Her er nogle af vores favoritter:

Eukalyptus

Eukalyptus er den mest populære æteriske olie til brug i saunaen. Denne forfriskende olie anvendes ofte til at reducere stress og give mere energi i hverdagen. Eukalyptus producerer en frisk duft, der virker som om den trænger dybt ind i lungerne, og mange mennesker har bemærket, at eukalyptus er et effektivt middel mod forkølelse. Eukalyptus er rensende, og anvendes af denne grund i spaer og kurbade for at holde luften ren.

Økologisk Eucalyptus Æterisk Olie
Økologisk Eucalyptus Æterisk Olie
Økologisk Eucalyptus Æterisk Olie
Økologisk Eucalyptus Æterisk Olie
Økologisk Eucalyptus Æterisk Olie

Økologisk Eucalyptus Æterisk Olie

Lavender

Lavendel er en favorit hos mange. Olien er kendt for dens beroligende egenskaber, og er utroligt velegnet til brug i saunaen for en generel følelse af velvære. Aromaen kan hjælpe dig med at berolige dig, og især i perioder med ekstra stress. At læne sig tilbage og slappe af i en lavendel-duftende sauna er med garanti en vidunderlig oplevelse.

Økologisk Lavender Æterisk Olie
Økologisk Lavender Æterisk Olie
Økologisk Lavender Æterisk Olie
Økologisk Lavender Æterisk Olie
Økologisk Lavender Æterisk Olie

Økologisk Lavender Æterisk Olie

Tea Tree 

Tea tree olie har en rensende effekt på kroppen og er derfor et perfekt olievalg til saunaen. Tea Tree er kendt for at forhindre visse typer bakterievækst. Mange vælger derfor at bruge olien, når de mærker de første tegn på en forkølelse, fordi dens antiseptiske effekter kan hjælpe din krop med at bekæmpe forkølelsen.

Økologisk Tea Tree Æterisk Olie
Økologisk Tea Tree Æterisk Olie
Økologisk Tea Tree Æterisk Olie
Økologisk Tea Tree Æterisk Olie
Økologisk Tea Tree Æterisk Olie

Økologisk Tea Tree Æterisk Olie

Andre valgmuligheder

Udover de ovenstående æteriske olier, så findes der også et par andre æteriske olier, der egner sig godt til brug i saunaen:

Photo: Fran Hogan

Dit valg af æteriske olier til saunaen afhænger naturligvis helt af din egen personlige smag. Du kan selvfølgelig også vælge at blande de forskellige olier. Volant sælger for eksempel en æterisk olieblanding, der indeholder de æteriske olier gran, fyr og thuja, der går under navnet Cabin. Denne blanding producerer en frisk og naturlig aroma, der er inspireret af følelsen og lugten af uberørt nordisk natur. Så uanset om du har en sauna i sommerhuset, eller hvis du blot længes efter duften af ødemarken derhjemme i stuen, så er volants økologiske Cabin olieblanding det helt perfekte valg.

Er du nysgerrig på, hvad æteriske olier kan gøre for dig?

98,8%

oplever positive effekter inden for 30 dage efter at have købt æteriske olier og diffusere fra volant

TrustScore 4,7 | 800+ anmeldelser
"Jeg modtog min Terracotta Volant lige efter jul, og den har været brugt lige siden. Jeg elsker duften af olierne, og jeg har lært at balancere styrken, så den passer til min familie og mig. Jeg kan anbefale den til alle, der elsker æteriske olier." Robert S.
"Perfekt til meditation, især Geranium. Og Grapefruit til yoga." Cathy S.
"Let at skifte mellem abonnementsprodukter, har testet fem olier. Meget tilfreds." Mary H.
"Jeg elsker at modtage æteriske olier i min postkasse hver måned og skønne opskrifter i min indbakke." Johan J.
"Jeg har ledt efter æteriske olier til aromaterapi, disse olier giver mig et boost." Svetlana W.
"Jeg købte Volant diffuseren, og jeg er helt vild med den! Jeg bruger den hver dag, og jeg er supertilfreds. Fantastisk oplevelse." Agnieszka S.
"Jeg havde svært ved at falde i søvn før, men Sleep blandingen har ændret det." Chloe L.

Other blog posts